naked cake sickla

Fikatips: Naked Cake i Sickla

av Ann-Louise

Det här fikatipset handlar om Naked Cake, ett café som ligger lite undangömt i Sickla Köpkvarter (nära Hammarby Sjöstad i Stockholm) men som verkligen förtjänar ett besök då de har massor av gott där. Jag väljer helst caféer som använder ekologiska råvaror så därför gillar jag Naked Cake lite extra mycket eftersom de flesta råvarorna är ekologiska. Allt är också glutenfritt vilket är toppen för de som är allergiska. Min pappa var glutenintolerant och han skulle älskat bakverken här.

naked cake sickla

På Naked Cake kan man också äta något så ovanligt som tårta på burk! En annorlunda form av tårta där tårtbotten och fyllning varvas i en liten burk. Jag provade en tårta på burk med hallon och rabarber, dekorerad med jordgubb och maräng och drack så klart en latte till det. William åt en brownie och drack fläderdricka till men tyvärr blev det inte någon bild på hans fika eftersom han högg in på kakan innan jag fick fram kameran. Förutom tårta på burk och brownies så finns det även marshmallows, maränger och popmallows samt sallader och smörgåsar.

naked cake sickla

Själva caféet är inrett i mysig stil och när det är fint väder, som det var när vi var där, så kan man även sitta ute och fika. Om du har vägarna förbi Sickla så kan jag varmt rekommendera ett besök på Naked Cake!

Adress: Järnvägsgatan 16 i Sickla köpkvarter.

Öppettider: Tisdag – Fredag 10-16.30 samt Lördag 11-17 och Söndag 11-16.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Jeanette 29 september, 2017 - 10:45

Vad kul! I Sundsvall så har dom likande koncept fast med drakar över hela staden eftersom det är stadens symbol:)

Svara
Ann-Louise 30 september, 2017 - 15:58

Det låter också väldigt roligt, googlade lite så jag såg några bilder på drakarna och de såg också väldigt färgglada ut.

Svara

Lämna gärna en kommentar