Skroten Café & Skeppshandel

Stockholmstips – Skroten Café & Skeppshandel på Djurgården

av Ann-Louise

I söndags gjorde vi en utflykt till ett café som länge stått på min ”att-göra-lista” nämligen Skroten Café & Skeppshandel ute på Djurgården.

https://ressel.se/language/sv/cityline-emelie-sjotrafik/?lang=sv
Skroten Café & Skeppshandel

Skrotens café öppnade 2012 och ligger vid Nya Djurgårdsvarvet, mellan Gröna Lund och Oaxen. Det drivs av två kvinnor som startade Sveriges första båtskrot och sedan köpte en skeppshandel. I det kombinerade caféet och skeppshandeln kan man fika, äta och köpa unika delar från gamla båtar samt nyproducerade produkter.

Skroten Café & Skeppshandel
Skroten Café & Skeppshandel
Skroten Café & Skeppshandel

Trots att jag varit på Djurgården otaliga gånger och utforskat de flesta delarna av ön har jag aldrig förr varit nere vid Nya Djurgårdsvarvet och inte heller på Beckholmen som man når via en bro inte långt från Skroten. Nu kommer det bli många fler besök här. Jag älskar miljön med vattnet och båtarna och hur det ligger så mitt i Stockholm men ändå känns som en helt egen och avskild värld.

Skroten Café & Skeppshandel
Skroten Café & Skeppshandel
Skroten Café & Skeppshandel

Johan köpte en smörgås medan William och jag valde hallonpaj med vaniljsås, bakade i individuella formar. Enligt William var hallonpajen det godaste han någonsin ätit och jag är benägen att hålla med. Eftersom solen sken valde vi att sitta utomhus även om jag egentligen var sugen på att sitta inne i den nautiska miljön. Å andra sidan har man en härlig utsikt över vattnet och båtarna från uteserveringen.

Skroten Café & Skeppshandel
En latte och gudomligt god hallonpaj med vaniljsås.
Skroten Café & Skeppshandel
Skroten Café & Skeppshandel

Gillar du gott fika och båtmiljö så kan jag varmt rekommendera ett besök på Skroten!

Hitta till Skroten Café & Skeppshandel

Vi tog båten Emelie från Hammarby Sjöstad till Gröna Lund/Allmänna Gränd och promenerade sedan till Skroten Café & Skeppshandel. Du kan även ta Djurgårdsfärjan till Allmänna Gränd. Två andra alternativ är spårvagn 7 eller buss 67 och då går du av vid Gröna Lund eller Skansen och promenerar ner till Nya Djurgårdsvarvet.

Mer information om öppettider osv hittar du på Skroten Café & Skeppshandels hemsida.

Nya Djurgårdsvarvet
Skroten Café & Skeppshandel ligger bakom Nya Djurgårdsvarvet.
Skroten Café & Skeppshandel

Vill du läsa mina andra Stockholmstips klickar du här och alla mina fikatips hittar du här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 27 maj, 2020 - 08:59

Vilket härligt ställe! Gillar när det mycket prylar och grejer att titta på.
Har passerat stället, men inte varit inne.
Längtar så efter att kunna gå till ett café. Här i Wales är fortfarande alla stängda.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 27 maj, 2020 - 18:27

Ja, det här var ett riktigt mysigt ställe! När du kommer till Stockholm nästa gång får du ta en fika där. Jag är så tacksam att vi fortfarande kan gå till ett café och att vi har kunnat göra det under hela den här tiden. Dock undviker vi än så länge caféer som inte har en uteservering, det känns ändå tryggast att sitta utomhus.

Svara

Lämna gärna en kommentar