Meny
TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica
Europa / Grekland / Hotell / Resa med barn / Rhodos

TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica

I maj 2013 tillbringade vi en vecka på det fantastiska hotellet TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica. På den tiden var det ett av TUI:s Blue Star hotell men numera är det ett Family Life-hotell och passar alltså perfekt för barnfamiljer. Sedan vi var där har de byggt nya hotellrum med direkt utgång till pool samt även utökat med ytterligare en pool.
TUI Blue Atlantica Aegean Blu

Det var första gången vi bodde på ett All Inclusive-hotell och även om jag egentligen föredrar att gynna de lokala restaurangerna så insåg jag genast att det här med All Inclusive ju är perfekt om man reser med barn. Den mat som ingick var också helt fantastisk och maten på Atlantica Club Marmari Beach på Kos, där vi varit de senaste två åren, kommer inte i närheten av hur god maten var på det här hotellet.

TUI Blue Atlantica Aegean Blu

När vi var där så var vädret lite växlande. Två av dagarna regnade det, men resten av veckan sken solen för det mesta även om det var lite i svalaste laget för mig som älskar värme. Det varierade dock beroende på var på ön man befann sig. I vår by, Kolymbia, var det lite svalare jämfört med Lindos där det var betydligt varmare. På grund av vädret var poolerna lite kalla, något som inte bekymrade den då 4½-årige sonen men jag nöjde mig med att doppa fötterna i barnpoolen. Dock badade jag i havet som var varmare än poolerna. Låt nu inte detta avskräcka er från att åka till det här hotellet, för jag är helt övertygad om att poolerna är betydligt varmare och skönare längre fram på sommarsäsongen.

TUI Blue Atlantica Aegean Blu

Det fanns egentligen bara en enda nackdel med det här hotellet och det var stranden. Jag älskar långa sandstränder och den ynkliga lilla steniga stranden nedanför hotellet motsvarade inte riktigt min bild av den perfekta semesterstranden. Stranden blir dock bättre ju längre norrut man går.
Stranden på Atlantica Aegean Blue på Rhodos.

Det tillhörande vattenlandet, som får användas av gäster på det här hotellet och gäster på grannhotellet TUI Family Life Aegean Park by Atlantica är toppen på alla sätt. Vi tillbringade massor av tid där samt i de tre olika lekplatser som finns på hotellområdet.

Vattenparken på TUI Blue Atlantica Aegean Blu på Rhodos.

Atlantica Aegean Blue 5

Jag kan tänka mig att det här hotellet är ännu bättre nu när det är en del av TUI:s Family Life-koncept med Bamseklubb osv. Vi kan definitivt tänka oss att återvända igen, trots den trista stranden, men då lite längre fram på sommaren när det är varmare.

Lär mina övriga inlägg om Rhodos.

Uppdatering januari 2020: Hotellet heter numera TUI Blue Atlantica Aegean Blu och sedan 2019 ingår det i TUI:s koncept TUI Blue For Families

1 Comment

  • […] 2013 blev det charterpremiär för William och vi åkte då till underbara familjehotellet Atlantica Aegean Blue på Rhodos. Vi hade en härlig vecka trots att det regnade rejält lite då och då. Förutom […]

    Svara

Lämna en kommentar