TUI Family Life Aegean Blue Atlantica Rhodos

Blue Star Atlantica Aegean Blue på Rhodos

av Ann-Louise

I maj 2013 tillbringade vi en vecka på det fantastiska hotellet Blue Star Atlantica Aegean Blue på Rhodos. Ett hotell som passar perfekt för barnfamiljer. Sedan vi var där har de byggt nya hotellrum med direkt utgång till pool samt även utökat med ytterligare en pool.

Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos

Det var första gången vi bodde på ett All Inclusive-hotell och även om jag egentligen föredrar att gynna de lokala restaurangerna så insåg jag genast att det här med All Inclusive ju är perfekt om man reser med barn. Den mat som ingick var också helt fantastisk och maten på Atlantica Club Marmari Beach på Kos, där vi varit de senaste två åren, kommer inte i närheten av hur god maten var på det här hotellet.

Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos
Pool Rhodos

När vi var där så var vädret lite växlande. Två av dagarna regnade det, men resten av veckan sken solen för det mesta även om det var lite i svalaste laget för mig som älskar värme. Det varierade dock beroende på var på ön man befann sig. I vår by, Kolymbia, var det lite svalare jämfört med Lindos där det var betydligt varmare. På grund av vädret var poolerna lite kalla, något som inte bekymrade den då 4½-årige sonen men jag nöjde mig med att doppa fötterna i barnpoolen. Dock badade jag i havet som var varmare än poolerna. Låt nu inte detta avskräcka er från att åka till det här hotellet, för jag är helt övertygad om att poolerna är betydligt varmare och skönare längre fram på sommarsäsongen.

Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos

Det fanns egentligen bara en enda nackdel med det här hotellet och det var stranden. Jag älskar långa sandstränder och den ynkliga lilla steniga stranden nedanför hotellet motsvarade inte riktigt min bild av den perfekta semesterstranden. Stranden blir dock bättre ju längre norrut man går.

Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos

Det tillhörande vattenlandet, som får användas av gäster på Blue Star Atlantica Aegean Blue och gäster på grannhotellet TUI Family Life Aegean Park by Atlantica är toppen på alla sätt. Vi tillbringade massor av tid där samt i de tre olika lekplatser som finns på hotellområdet.

Vattenland Rhodos
Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos
Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos

Vi kan definitivt tänka oss att återvända till Blue Star Atlantica Aegean Blue igen, trots den trista stranden, men då lite längre fram på sommaren när det är varmare.

Blue Star Atlantica Aegean Blue Rhodos
Blue Star Atlantica Aegean Blue

Läs mer om hotellet hos TUI och läs gärna mina övriga inlägg om Rhodos.

 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 5 oktober, 2018 - 09:53

[…] 2013 blev det charterpremiär för William och vi åkte då till underbara familjehotellet Atlantica Aegean Blue på Rhodos. Vi hade en härlig vecka trots att det regnade rejält lite då och då. Förutom […]

Svara

Lämna gärna en kommentar