12 Comments

  • Tack! Det ska bli kul att komma tillbaka till Rom, jag minns att jag tyckte väldigt mycket om staden senast jag var där och förstår egentligen inte varför det tagit mig 14 år att återvända. Ska förstås läsa era inlägg om Rom också! 🙂

 1. Alla restauranger i Trastevere är ju toppenmysiga ( i mitt inlägg nedan finns några bra namn på ställen). Mitt favoritområde helt klart. Och glöm inte att spendera mycket tid i vackra Borghese parken – köp med picknick. Vi hade supermega tur sist vi var där – vi lyckades pricka in en söndag då påven var där och alla var välkomna in gratis (tror det brukar kosta annars?) och utan krångel – och inte det minsta kö in till sixtinska – och detta var ändå i juni. Hoppas ni har lika mycket tur!

  Min travel story från förra året: http://worldbytina.se/2016/june/when-in-rome.html

 2. Åh, så underbart med Rom! En av mina absoluta favoritstäder efter Stockholm och New York. 🙂

  Det låter klokt att uppleva Rom lite utanför turiststråken. Kanske har ni redan bokat boende? Annars kan jag rekommendera ett fantastiskt bed & breakfast i Trastevere, som är en otroligt mysig stadsdel. Det är som ett lyxhotell fast ändå billigt! Vill också rekommendera ett underbart lunchställe och att besöka Apelsinparken med en strålande utsikt. Plus en takterrass på ett hotell med slingrande klängväxter. Mina tips om Rom hittar du här och fler kommer: http://www.travelonacloud.com/search/label/Rom

  Jag har också recenserat en underbar guidebok om Rom som jag hade stor nytta av. Du hittar recensionen på min språkblogg: http://www.falkblick.se/2013/11/mitt-rom-en-ny-och-absolut-nodvandig_6.html

  • Tack snälla du för bra tips. Ja, vi har redan bokat boende, men ska lägga ditt tips på minnet ändå för vem vet, kanske kommer vi tillbaka till Rom fler gånger i framtiden 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *