Fikatips i Hammarby Sjöstad

av Ann-Louise

Jag älskar ju att fika och att hitta mysiga fik eller fantastiska konditorier som har det där lilla extra. Där kakorna både ser extra goda ut och smakar extra gott och där det känns lite lyxigt att få gå in och handla.

Jag har tipsat om fik innan här i bloggen, framför allt för att tipsa andra resenärer om de fik som jag har besökt och gillar här hemma i Stockholm eller i andra svenska städer. När jag själv reser till andra länder brukar jag inte fika så mycket utan det är mest något som jag gör hemmavid, för att ljusa upp den annars ganska så trista vardagen. När vi reser någonstans finns det så mycket annat att uppleva så man får vara glad om man har tid att få i sig både frukost, lunch och middag och fikat får ofta stå åt sidan. Och sedan är ju fika också något typiskt svenskt som man allra bäst ägnar sig åt här hemma i Sverige.

I vilket fall som helst så finns ett av Stockholms bästa konditorier bara några meter från där jag bor. På gott och ont. Jag har sagt till mig själv att det är ok om jag går dit en morgon i veckan och köper en latte och en vaniljbulle och tar hem och dricker/äter framför jobbdatorn. Men ofta blir det både två och tre gånger varje vecka helt enkelt för att detta ställe är helt fantastiskt med bakverk som är helt otroligt fina att se på och otroligt goda att äta.

Bullar i massor…. jag rekommenderar speciellt vaniljbullen som bara smälter i munnen…

Jag pratar om Magnus Johanssons Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Utan detta bageri så hade min plånbok varit tjockare och jag hade varit smalare. Det finns flera andra caféer som jag gillar väldigt mycket, caféer där man sitter ner och fikar på plats i lokalen, men när vi pratar om konditorier dit man går och köper med sig fikat hem, då är Magnus Johanssons Bageri & Konditori i en klass för sig.

Smaskiga tårtor och bakelser

Det finns inte så många sittplatser, speciellt inte på vintern när uteserveringen är stängd, så jag brukar köpa med mig fikat hem och har faktiskt aldrig provat att fika på plats, men ska nog göra det någon dag snart för omväxlings skull. Och ofta blir det samma sak som jag köper med mig, en latte och en vaniljbulle. Så gott. Men till födelsedagar, namnsdagar, fars dag, mors dag, Halloween osv så brukar vi köpa hem deras fantastiska tårtor eller bakelser och nyligen provade jag en scones med tranbär som jag tänker köpa fler gånger. Så mitt fika-tips till dig som är sugen på något extra gott i Stockholm – åk till Hammarby Sjöstad. Du tar dig enklast hit med tvärbanan från Gullmarsplan, gå av vid Sickla kaj så ligger konditoriet på andra sidan rondellen.

Spökmaränger inför Halloween

 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

En solig höstdag i Hammarby sjöstad - Från Stad till Strand 15 oktober, 2017 - 22:59

[…] Rascals, mitt absoluta favoritställe för kaffe och avslutade sedan promenaden med ett besök på Magnus Johanssons Bageri & Konditori, mitt favoritställe för bakverk, där jag köpte med Budapestbakelser hem till familjen för lite […]

Svara

Lämna gärna en kommentar