Granja La Pallaresa

Churros i Barcelona

av Ann-Louise

Om man är i Barcelona så måste man såklart äta churros. Ett av de mest kända churros-ställena är caféet Granja La Pallaresa på Carrer de Petritxol, 11. Jag hade gjort en hel del research efter var man kunde hitta bäst churros eftersom både jag och sjuåringen är väldigt förtjusta i det och detta ställe fick toppbetyg på ett flertal sajter som jag var inne på.

En sak som är bra att komma ihåg om ni vill gå hit är att caféet har stängt mitt på dagen. De öppettider som gäller enligt Google är 9-13 samt 16-21 alla dagar utom söndagar då de har öppet 9-13 och 17-21. Detta ställde till lite problem för oss då vi alltid passerade området precis när caféet var stängt, men sista dagen på semestern så lyckades vi komma dit strax efter 16 när de precis hade öppnat igen efter siestan.

 Granja La Pallaresa
 Granja La Pallaresa

Vi hoppade över chokladsåsen då vi tycker det är godare utan och fick istället en rejäl klick vispgrädde som tillbehör. Vi vuxna tog också en god kopp kaffe. Allt smakade mycket bra fast jag är inte helt säker på om detta var de godaste churrosen vi provade under vistelsen i Barcelona. Jag tyckte bäst om de vi köpte på Café de l’Opera på La Rambla och det stället var även lite mysigare med trevligare personal. Men om du ska till Barcelona så rekommenderar jag ett besök på båda dessa caféer för man kan aldrig äta för många churros. 🙂

Läs gärna mina övriga inlägg om Barcelona.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Mina bästa Barcelonatips – Från Stad till Strand 3 maj, 2017 - 10:20

[…] Churros För några år sedan hade jag aldrig ens smakat churros men nu älskar jag det verkligen. Vilket kanske inte är så förvånande eftersom jag gillar kakor och bakverk och sötsaker i allmänhet. I Barcelona finns otroligt goda churros, de allra bästa har vi ätit på Churrería Laietana och de nästa bästa på Granja La Pallaresa. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar