Andersonville Chicago

I utvandrarnas fotspår i USA

av Ann-Louise

Om man som jag har både resor och emigrantforskning som sitt stora intresse så är den här artikeln i Vagabond intressant läsning. Vagabonds chefredaktör åker på en roadtrip från Chicago till Minneapolis. Jag har själv besökt flera platser i svenskbygderna i Minnesota samt även Andersonville i Chicago. Jag kan varmt rekommendera Swedish American Museum i Chicago där det finns intressanta utställningar för den som är nyfiken på emigrationen från Sverige. I Andersonville finns även Swedish Bakery där du kan köpa mer eller mindre autentiska svenska bakverk, väldigt goda är de i alla fall. Vill du veta mer om svenska företeelser i USA finns en bra bok, Touring Swedish America, som beskriver mängder av ”svenska” platser i USA med koppling till emigrationen. (Bilden högst upp i inlägget är en från Andersonville, Chicago.)

Swedish bakery Andersonville

Swedish bakery i Andersonville, Chicago

Vid infarten till staden Lindström i MInnesota. I utvandrarnas fotspår i USA

Vid infarten till staden Lindström i MInnesota

I utvandrarnas fotspår i USA

Taylor Falls i Minnesota

Läs gärna mina övriga inlägg om USA.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar