Barcelona för barn

Boktips: Barcelona för barn

av Ann-Louise

När man reser med barn så tycker jag att det är väldigt viktigt att låta barnet vara delaktig i planeringen och förberedelserna för resan. När vi planerar en resa någonstans för hela familjen så frågar vi alltid William vilket resmål han tycker verkar spännande och låter honom vara med och bestämma destination, hotell, utflykter och så vidare.

Boken Barcelona - -Allt du behöver veta

Boken Barcelona – -Allt du behöver veta

På senare tid har det kommit ut flera olika typer av reseguider som riktar sig speciellt till barn och en av dessa är ”Barcelona – Allt du behöver veta” med tillägget ”Inte för vuxna”. Jag beställde den från Adlibris för ett tag sedan så att William kan läsa på lite inför sitt andra besök i Barcelona om en och en halv månad. Han satte sig genast ner och började läsa och var väldigt noga med att boken inte får läsa av vuxna så jag fick passa på att låna den och ta några bilder på den när han inte var hemma. 🙂

Gaudi

Det står bland annat om Gaudi i boken.

Boken är utgiven av Lonely Planet  2014 och har 96 sidor. Den har lagom mycket text och massor av bilder och illustrationer.  Det finns information om många olika sevärdheter i Barcelona, om stadens historia, arkitektur, sport, shopping, mat osv. Det finns även ett uppslag som handlar om språket och några vanliga ord man kan lära sig på katalanska. I slutet av boken finns en lista där barnet kan fylla i de platser han eller hon vill se i Barcelona och rutor att kryssa i när man besökt dem.

Barca

Det finns förstås även ett uppslag om Barcelonas fotbollslag.

I samma serie finns även böcker om London, New York, Rom, Berlin och Paris.

Läs gärna mina övriga inlägg om Barcelona.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

FREEDOMtravel 16 februari, 2017 - 18:30

Kul med resebok för barn! Ser jättefin ut! Men spanska … pratar man inte katalanska i Barcelona…?

Svara
Ann-Louise 16 februari, 2017 - 20:22

Ja självklart ska det stå katalanska och inte spanska. Hade nog lite bråttom när jag skrev inlägget 🙂 Ska ändra det nu.

Svara
Nabil 23 augusti, 2021 - 14:08

Klockrent boktips, även om det var ett tag sedan du publicerade det här 🙂

Nabil

Svara
Ann-Louise 24 augusti, 2021 - 16:47

Tack!

Svara

Lämna gärna en kommentar