Amtrak USA

Lucka 12 – Åka tåg i USA

av Ann-Louise

Åk tåg genom USA med Amtrak

Att åka tåg i USA är en riktigt trevlig upplevelse. Jag har åkt kors och tvärs genom USA med Amtrak som är USA:s motsvarighet till SJ. En av fördelarna med att åka tåg är förstås att det är mer miljövänligt än att flyga. En annan fördel är att man hinner se mycket av det amerikanska landskapet under tågresan. De tåg som kör de längre sträckorna, som ibland tar flera dagar att färdas, har en vagn med panoramafönster och där har jag tillbringat mycket tid under mina resor. Ytterligare en bra sak med tågen i USA är att det är lätt att lära känna nya människor. Jag har gjort flera långa tågresor i USA på egen hand och eftersom amerikaner för det mesta är sociala så har jag ofta fått nya vänner under resans gång.

Jag har skrivit ett längre inlägg om att åka tåg med Amtrak i USA som du kan läsa här och här kan du hitta en karta över de olika tåglinjerna i USA. Vill du ha mer inspiration när det gäller att åka tåg i olika länder så kan jag rekommendera det här blogginlägget hos Resa Medvetet som innehåller massor av länkar till olika resebloggares inlägg om tågresor.

(Bilden högst upp i inlägget är tagen för 14 år sedan i Reno, Nevada, på en tågresa mellan Chicago och Sacramento som totalt tog 60 timmar.)

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Madeleine Krans 12 december, 2018 - 09:55

Varit helt frälst på att åka tåg i USA en tid, vill helst åka från New York till New York, så denna lucka passade perfekt! Läste också vidare om dina tågäventyr. Vilket ska man ta av Empire Builder och California Zephyr? CZ ska vara mer scenisk har jag läst.

Svara
Ann-Louise 12 december, 2018 - 10:09

Åh vad kul att du vill åka tåg i USA! Det är en så häftig upplevelse, speciellt på de längre sträckorna. Jag älskade verkligen att åka med California Zephyr, man såg så mycket fint utmed resans gång. Det var bland annat från det tåget som jag tog bilden i Glenwood Springs som du ser i det långa tåginlägget. Så vackert! Har ju åkt nästan hela Empire Builder också (klev av i Minneapolis men den fortsätter ju ner till Chicago) och även om jag gillade den sträckan också så skulle jag välja California Zephyr om jag bara kunde åka en av dem. Eller så kan du ju åka runt, dvs starta i Chicago, ta California Zephyr till Sacramento, sedan byta till Coast Starlight från Sacramento till Seattle och sedan Empire Builder från Seattle till Chicago.

Svara
Celine 15 december, 2018 - 09:52

Så coolt! Jag har åkt på roadtrip genom USA men aldrig ens tänkt tanken på att ”tågluffa” måste vara så smidigt!

Svara
Ann-Louise 17 december, 2018 - 11:42

Ja, det är verkligen en upplevelse att tågluffa i USA. Kan varmt rekommenderas! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar