SAS matkoncept

Tummen upp för SAS nya matkoncept!

av Ann-Louise

Jag och flygplansmat brukar inte vara någon bra kombination och jag har nästan aldrig köpt mat när jag har flugit utan har möjligtvis försökt tvinga i mig den måltid som ingår i priset när man flyger till USA. Jag brukar istället alltid se till att äta ordentligt innan resan samt packa med lite energy bars och annat snacks om det är en längre flight.

Men när vi flög med SAS till Venedig förra veckan var jag dels riktigt hungrig eftersom jag inte hunnit äta någon ordentlig frukost och dels var jag lite nyfiken på SAS nya matkoncept, så jag frångick mina principer och beställde in en frukost för 75 kr som William och jag sedan delade på.

SAS matkoncept

SAS nya matkoncept lanserades den 28 maj och kallas för ”New Nordic by SAS” och serveras i en kubformad låda. Råvarorna ska vara närproducerade och det mesta i min frukost-box var ekologiskt. Stort plus för det!

SAS matkoncept

Att frukosten var så snyggt förpackad i en stilren kub tilltalar mig verkligen. SAS skriver följande på sin hemsida: ”Att öppna kuben är en del av upplevelsen – lite som att packa upp en ny mobiltelefon eller en öppna en lyxig chokladkartong.” Och det kändes faktiskt lite lyxigt att packa upp lådan och se vad som fanns i den. Betydligt mycket roligare än de brickor/påsar som SAS tidigare har använt för att servera maten.

SAS matkoncept

Frukosten bestod av Brämhults-juice, bröd, yoghurt, müsli, marmelad, smör, ost, skinka och några tomater och förstås det viktigaste av allt – kaffe! Allt smakade väldigt bra (kan dock inte uttala mig om skinkan då jag inte äter skinka). Vi fick även påfyllning av bröd efter en stund vilket var perfekt eftersom vi var lite extra hungriga. SAS nya matkoncept får alltså tummen upp av mig – bra jobbat SAS! Och jag blir lite sugen på att flyga med dem snart igen så att jag får tillfälle att prova middagskuben.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

FREEDOMtravel 5 juli, 2017 - 06:40

Trevligt! Flygplansmat kan behöva lite uppfräschning och modernisering så detta gillas! 🙂

Svara
Ann-Louise 5 juli, 2017 - 12:02

Ja, det var verkligen en positiv överraskning!

Svara

Lämna gärna en kommentar