Karlskirche Wien Österrike

Några snabba reflektioner om vår helg i Wien och Bratislava

av Ann-Louise

I helgen besökte vi Wien och Bratislava och som jag skrev häromdagen så så är det både nya länder och nya städer för mig och William medan Johan tidigare varit i Österrike men dock inte i Wien. Av olika orsaker hade vi bara möjlighet att vara borta lördag och söndag så det blev en mycket intensiv resa med många intryck att smälta nu när vi är hemma igen.

Vi började med en övernattning på Clarion Hotel Arlanda Airport mellan fredag och lördag eftersom vårt flyg till Wien gick redan 06.35 på lördagsmorgonen. Det var tredje gången vi övernattade på Clarion men första gången som vi hann äta av frukostbuffén innan vi var tvungna att gå till flyget. Det gör jag gärna om igen, så mycket gott att välja på.

Vi landade i Wien vid nio-tiden på morgonen och när vi gick och la oss på Hotel Das Tigra i lördags kväll hade vi hunnit gå nästan 23 000 steg i vår iver att besöka så många sevärdheter som möjligt. I en kommentar till mitt förra inlägg skrev Ditte att Wien är en ljuvlig stad och jag kan inte annat än hålla med. Jag har faktiskt aldrig direkt längtat efter att åka till Wien men nu när jag varit där så förstår jag hur fel jag haft. Jag älskar vackra och pampiga byggnader och det finns hur många sådana som helst i Wien. Jag älskar också kaffe och caféer och Wien är känt för sin kaffekultur. Bara det borde fått mig att vilja åka dit långt tidigare.

Beblaveho Street Bratislava Slovakien

Mysiga Beblaveho street i Bratislava.

Bratislava däremot har jag längtat efter att åka till. Jämfört med Wien så är det en helt annan typ av stad. Medan Wien är storslaget och pampigt så är Bratislava mer som en liten gullig sagostad. Åtminstone kring slottet och i gamla stan vilket var de platser vi främst besökte under vårt korta besök i staden. Det var också lite speciellt att vara i Bratislava just nu eftersom stan var full av hockeyfans från olika länder på grund av hockey-VM. Något jag var helt ovetande om när jag planerade resan. Vart man än vände sig såg man människor i färgglada hockeytröjor.

Jag tyckte verkligen mycket om både Wien och Bratislava. Båda städerna har sin speciella charm och är värda ett, eller varför inte flera, besök. Jag är redan sugen på att åka tillbaka men nästa plats jag besöker i just Österrike blir förmodligen Hallstatt som står väldigt högt upp på min önskelista.

Att kombinera Wien och Bratislava är något jag verkligen kan rekommendera. Det är så smidigt att åka tåg mellan städerna. En dag i varje stad var dock alldeles för lite. Om vi hade kunnat stanna längre tror jag att det hade varit perfekt med tre dagar i Wien och två dagar i Bratislava för att hinna se allt som vi ville se och för att slippa stressa.

Jag har en massa idéer om blogginlägg som jag ska skriva om Wien och Bratislava så håll utkik här på bloggen framöver! Glöm inte heller att gilla min blogg på Facebook för att inte missa några nya inlägg.

(Bilden högst upp i inlägget visar vackra Karlskirche i Wien.)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

Ditte 22 maj, 2019 - 17:24

Kan tänka mig att resan blev lyckad men som du skriver mycket att ta in på kort tid. Wien har jag besökt många gånger, liksom en del andra städer/orter i Österrike. Bratislava har jag nog inte direkt tänkt på som resmål men nu känns det som en fin kombination tillsammans med både Wien och andra platser.
Ser fram emot fler inlägg.
Och visst är det suveränt att bo på Clarion Arlanda om man har en tidig avgång. Ja, även utan det…
Tack också för länken-

Svara
Ann-Louise 22 maj, 2019 - 22:15

Ja, resan var mycket lyckad och vi är väldigt nöjda. Men som sagt, några fler dagar hade inte skadat. Jag kan varmt rekommendera Bratislava, speciellt i kombination med Wien eftersom det är så enkelt att åka emellan. En väldigt gullig stad med vackra byggnader.

Svara
Lena i Wales 23 maj, 2019 - 06:33

Wien har jag varit i många gånger.Bratislava har jag passerat i utkanten av många gånger, men bara gjort ett kort besök, så kan absolut inte denna stad särskilt bra.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 23 maj, 2019 - 23:02

Vi gillade både Wien och Bratislava. Bratislava var riktigt mysigt och jag hade gärna haft lite mer tid där. En annan gång förhoppningsvis. Ha det så bra du också.

Svara
Jossus Travelpics 24 maj, 2019 - 20:33

Så kul att läsa inlägg om Wien, kom hem därifrån förra veckan. Funderade på Bratislava men blev istället Hallstatt och Prag. Rekommenderar verkligen Hallstatt, trots mulet väder blev jag helt mållös över utsikten och alla gulliga hus.

Svara
Ann-Louise 25 maj, 2019 - 14:45

Kul att du också just varit i Wien. Verkligen en superfin stad! Kan rekommendera Bratislava nästa gång du är i närheten. Hallstatt vill jag jättegärna åka till, det ser helt underbart ut på bilderna jag sett.

Svara
Anders 1 september, 2019 - 18:08

Vad kul att läsa om Wien! Det är verkligen en underbar stad, så vacker och mysig!

Svara
Ann-Louise 6 september, 2019 - 20:55

Jag håller med, vi gillade verkligen Wien och vill gärna återvända dit fler gånger.

Svara

Lämna gärna en kommentar