Konditorei Kormuth Bratislava

Konditorei Kormuth i Bratislava

av Ann-Louise

När vi är ute och reser försöker jag alltid hitta speciella, och gärna lite udda, konditorier och caféer. Vi brukar till exempel alltid besöka det äldsta caféet i de städer vi kommer till. När jag gjorde research inför vår resa till Bratislava i maj så var det speciellt ett café som fångade min uppmärksamhet, nämligen Konditorei Kormuth i Gamla Stan.

Konditorei Kormuth Bratislava
Konditorei Kormuth Bratislava

Konditorei Kormuth är som en blandning mellan café och museum. Lokalerna är dekorerade med målningar i renässansstil där temat är Bratislavas historia. Det finns antikviteter från 1600-talet och framåt samt en samling av målat glas från 1800-talet, lampor och ljuskronor från 1700-talet och statyer som är uppemot 500 år gamla. Jag är lite svag för gammalt porslin och här finns det också glasskåp fyllda med vackert dekorerat porslin. Det är det här porslinet som används för att servera kaffe och kakor till cafégästerna.

Detta är bara en liten, liten del av allt porslin som finns på Konditorei Kormuth.
Konditorei Kormuth Bratislava
Konditorei Kormuth Bratislava

Jag skulle tro att man antingen älskar Konditorei Kormuth och den överdådiga inredningen eller så avskyr man det. Vanligtvis är detta inte riktigt min stil men här i Gamla Stan i Bratislava kändes det helt rätt.

Konditorei Kormuth Bratislava
Konditorei Kormuth Bratislava

Det är inte bara inredningen som är unik. Till skillnad från alla andra caféer jag varit på så betalar man här en bestämd summa beroende på hur många saker man vill köpa. Du kan läsa mer om det här.

Konditorei Kormuth Bratislava
Konditorei Kormuth Bratislava

Du betalar 10 Euro för två saker från menyn, till exempel en dricka och en kaka/tårtbit eller glass.  För 15 Euro kan du istället välja tre saker från menyn, till exempel kaffe, tårtbit och Prosecco . Priset är per person och du måste handla för minst 10 Euro.

Konditorei Kormuth Bratislava
Det var svårt att slita blicken från det fantastiska taket.

På Konditorei Kormuth använder man bara ingredienser av högsta kvalitet och det finns inte några konserveringsmedel eller konstgjorda smaker och färger i deras goda bakverk. De bakar enligt gamla recept från den österrikisk-ungerska monarkin.

Konditorei Kormuth Bratislava

William och jag beställde varsin lemonad som var riktigt läskande och god eftersom det var ganska varmt den här dagen i maj. Johan drack kaffe och till våra drycker beställde vi in två rejäla tårtbitar samt en glass till William.

Konditorei Kormuth Bratislava Kaffe
Konditorei Kormuth Bratislava Tårtbit
Konditorei Kormuth Bratislava

Adress: Sedlárska 363/8
Öppettider: Alla dagar 9:00 till 21:00 
Mer information hittar du på
deras hemsida

Läs även om vårt besök på slottet i Bratislava.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Ditte 21 oktober, 2019 - 16:54

Stort tack för detta tips. Så speciellt och genuint. Kommer jag till Bratislava så blir det ett besök här.

Svara
Ann-Louise 21 oktober, 2019 - 20:28

Ja, det är ett mycket speciellt ställe. Kan varmt rekommendera ett besök både där och i Bratislava i övrigt. Det kommer snart mer på bloggen om Bratislava (jag ligger lite efter med inläggen just nu….).

Svara
Travelsis 25 oktober, 2019 - 14:13

Vilket fint ställe!

Svara
Ann-Louise 26 oktober, 2019 - 10:25

Ja, det var så mysigt och speciellt att fika där.

Svara

Lämna gärna en kommentar