Trakt Forest Hotell Skogskafé

En somrig fika på Skogskaféet på Trakt Forest Hotel

av Ann-Louise

Långt inne i de djupa småländska skogarna ligger Skogskafé. Så långt inne i skogen att till och med Google Maps har svårt att hitta dit. Trots det möts vi av en proppfull parkering när vi kommer dit och det verkar som att nästan hela Vetlanda har vallfärdat dit samma dag som oss. Som tur är finns det gott om sittplatser både ute och inne så trängsel är inte något problem.

Trakt Forest Hotell Skogskafé

Skogskaféet ligger utanför Holsbybrunn och drivs av Mattias och Sandra Sälleteg. Kaféet, som öppnade i juni i år, är bara en del av deras turistsatsning på temat skog. Nästa år öppnar nästa del av satsningen, Trakt Forest Hotel, som är ett skogshotell ovan mark där man sover bland träden. Arkitekt är Gert Wingårdh och han har designat skogssviterna som svävande rum. Trakt Forest Hotel kommer bestå av totalt fem hus varav tre redan är färdigbyggda. När man fikar på Skogskaféet kan man gå en guidad tur för att ta en titt på husen, något vi tyvärr inte gjorde men jag hoppas istället kunna återvända för en övernattning nästa år när hotellet öppnat.

Trakt Forest Hotell Skogskaféet Tårta
Sommartårtan var både vacker att titta på och ljuvligt god att äta!

Även på Skogskaféet är skogen det återkommande temat, både i inredningen och maten. Det som serveras på Skogskaféet är närodlat och närproducerat. Köttet kommer från ägarnas egna kvigor och äggen är värpta på grannens gård. På meny finns bland annat skogshuggarmacka, matvetesallad samt trakttallrik och det finns även en barnmeny. Som vanligt fokuserade vi mest på fikat (förutom Johan som var den nyttigare av oss och åt en smörgås) och jag åt en bit sommartårta och en arraksstubbe medan William valde en lingonbakelse. Allt var precis lika gott som det ser ut att vara på bilderna.

Trakt Forest Hotell Skogskaféet Lingonbakelse
Lingonbakelse och arraksstubbe.

Sommarsäsongen närmar sig tyvärr sitt slut och Skogskaféets sista öppetdag för sommaren är nu på lördag, den 14 augusti. Hinner ni inte dit och fika då så får ni helt enkelt vänta till nästa sommar men det är fika som är väl värd att vänta på!

Skogskafé Holsby Trakt Forest Hotel

Meny, priser och annan information finns på Skogskaféets hemsida.

Hitta hit (länk till Google Maps).

Trakt Forest Hotell Skogskaféet

Före eller efter fikat på Skogskaféet kan jag tipsa om att besöka Kleva Gruva som ligger knappt fem kilometer bort.

Vill du ha fler fikatips i Småland och Vetlanda-trakten så hittar du dem här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ditte 13 augusti, 2021 - 17:55

Vilket trevligt besök och så fin miljö- Och är man hyfsat i närheten är det ju inga problem att ta en extra vända hit.
Tack för fikat och besöket.
Ha det fortsatt bra.

Svara
Ann-Louise 13 augusti, 2021 - 19:47

Ja, det var ett riktigt bra ställe, det kommer garanterat att bli fler besök nästa sommar. Ha det så bra!

Svara

Lämna gärna en kommentar