Mulle Meck-parken

Stockholms bästa lekplatser

av Ann-Louise

Om du semestrar i Stockholm med barn så kan det vara bra att veta var du hittar de bästa och roligaste lekplatserna. Här tipsar vi om våra tre favoritparker som vi tycker är Stockholms bästa lekplatser. Samtliga tre lekplatser är skapade av Tor Svae:

1: Mulle Meck-parken

Mulle Meck-parken ligger i Järvastaden i Solna och precis som namnet antyder så är parken fylld med roliga skapelser från filmerna och böckerna om Mulle Meck. Här finns hur mycket som helst att upptäcka och leka med. Om du åker kommunalt så åker du pendeltåg till Ulriksdals station. Från stationen är det några minuters promenad till lekparken.

Mulle Meck-parken Järvastaden Stockholms bästa lekplatser
William leker i en lastbil i Mulle Meck-parken.
Mulle Meck-parken Järvastaden Stockholms bästa lekplatser
En rolig labyrint i Mulle Meck-parken.

2: Bryggartäppan

Bryggartäppan är den mest centralt belägna av våra tre favoritparker. Den ligger på Gotlandsgatan på Södermalm, en kort promenad från Skanstulls t-banestation. Den här parken är uppbyggd med miljöer från bokserien ”Mina drömmars stad”, skriven av en av mina favoritförfattare, nämligen Per Anders Fogelström. 

Bryggartäppan Stockholm lekplats
Bryggartäppan.
Bryggartäppan Stockholm lekplats
Bryggartäppan.

3: Anders Franzéns park

Anders Franzéns park är den nyaste av de här tre parkerna och ligger i Hammarby Sjöstad. Parken är uppbyggd som ett skeppsvarv i miniformat. Hit kan du bland annat ta dig genom att åka tvärbana från Gullmarsplan och gå av vid tvärbanans slutstation, Sickla udde. Därifrån är det cirka tio minuters promenad till lekplatsen. Det finns även bussar som stannar i närheten. För att hitta rätt buss kan du använda SL och söka på destination Anders Franzéns park.

Anders Franzéns park i Hammarby sjöstad. Stockholms bästa lekplatser.
Anders Franzéns park i Hammarby sjöstad.

Detta är Stockholms bästa lekplatser enligt oss men det finns förstås väldigt många fler fina lekplatser i Stockholm och du kan hitta dem alla på  Stockholm stads hemsida där du även kan se dem på en karta. Stockholm stad har även en app, Upptäck Stockholm, som du kan ladda ned till telefonen. Med appen kan du se vilka lekplatser som är nära den plats där du för tillfället befinner dig, vilket kan vara praktiskt. Jag kan också tipsa om den utmärkta boken ”Stockholms lekparker” av Annika Nyström.

Några andra lekplatser som jag har skrivit om är Ivar Los park, Uggleparken och Lilla Kvarnholmen. Ivar Los park och Lilla Kvarnholmen är också skapade av Tor Svae.

Vilka tycker du är Stockholms bästa lekplatser?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Ett säkert vårtecken? – Från Stad till Strand 7 maj, 2017 - 20:58

[…] Jag gissar att det är ett ganska säkert vårtecken att inlägget jag skrev förra året om ”Stockholms bästa lekplatser” är det mest lästa inlägget just nu när våren äntligen har kommit på allvar. Så om ni […]

Svara
Min sommarlista - bäst och sämst sommaren 2017 - Från Stad till Strand 8 september, 2017 - 06:47

[…] inlägg från förra året om Stockholms bästa lekplatser var det överlägset mest lästa inlägget under hela […]

Svara
Stockholmstips: Utsikten från Monteliusvägen - Från Stad till Strand 10 augusti, 2018 - 21:27

[…] av konstnären Tor Svae som även ligger bakom de lekplatser som jag skrivit om i inlägget om Stockholms bästa lekplatser. Ett separat inlägg om Ivar Los park kommer så […]

Svara
Stockholmstips: Ivar Los park på Södermalm - Från Stad till Strand 26 augusti, 2018 - 22:08

[…] Bryggartäppan, Anders Franzéns park och Mulle Meckparken. De tre lekplatserna har jag skrivit om här. Hans senaste skapelse är Lilla Kvarnholmen som vi ännu inte har besökt men som bland annat […]

Svara
En tillbakablick på 2017 års resor 6 oktober, 2018 - 22:09

[…] mest lästa inlägget under året var mitt gamla inlägg från 2016 om Stockholms bästa lekplatser, följt av en recension av TUI Family Life Bellevue Resort i Kroatien. På tredje plats kom min […]

Svara
Heidi 31 mars, 2021 - 12:47

Jättebra tips du satt ihop 🙂
Mulle meck har vi ju varit till massor av gånger men det är svårt att åka dit nu (för att fota och skriva om det), tokmycket folk då vi var där sist!

Svara
Ann-Louise 31 mars, 2021 - 19:17

Tack! Det finns ju mycket kul lekplatser här i Stockholmstrakten. Vi har inte varit i Mulle Meck-parken på länge nu, sonen har blivit lite för stor för lekplatser tyvärr, men kan tänka mig att det är mycket folk där.

Svara

Lämna gärna en kommentar