Olivia Balmes Hotel Barcelona

Hotelltips: Olivia Balmes Hotel i Barcelona

av Ann-Louise

I februari tillbringade vi en underbar helg i Barcelona och innan resan ägnade jag väldigt mycket tid åt att hitta det bästa hotellet för de tre nätterna. Jag kollade Tripadvisor, Hotels.com, listade alla de hotell som såg okej ut i ett Excel-dokument, sorterade på pris, kollade läget i förhållande till sevärdheterna osv.

Vi hade sån tur att jag precis tjänat ihop till en gratisnatt på Hotels.com så vi kände att vi kunde lyxa till det lite och ta ett hotell som var lite dyrare än vad vi vanligtvis skulle ha råd med. Efter mycket funderande så föll valet på Olivia Balmes Hotel. Ett val vi verkligen inte ångrade och jag kan definitivt rekommendera det här hotellet till dig som ska till Barcelona.

Takpoolen på Olivia Balmes Hotel

Takpoolen på Olivia Balmes Hotel

Olivia Balmes ligger i stadsdelen Eixample, nära massor av bra restauranger och väldigt nära La Pedrera som blev min favorit-sevärdhet i denna fantastiska stad. Det är bara några minuters promenad till Passeig de Gràcia och närmaste tunnelbanestation ligger mitt emot hotellets entré om jag minns rätt (blev lite osäker nu om det var precis mitt emot entrén eller ett kvarter bort).

Olivia Balmes Hotel

Eftersom vi var ute på stan hela dagarna blev det aldrig av att jag tog kort på hotellet i dagsljus. Så här såg det i alla fall ut på kvällen.

Hotellet är just nu rankat som nummer sju på Tripadvisor. Jag har ännu inte hunnit skriva min recension där men kommer definitivt ge hotellet högsta betyg. Personalen var fantastiskt hjälpsam och trevlig. Rummet var helt fantastiskt, snyggt möblerat, rent och tyst. När vi anlände fanns det små godsaker som väntade på oss på rummet vilket gjorde att vi kände oss lite extra välkomna.

Olivia Balmes Hotel

Upskattade godsaker som väntade på hotellrummet.

Olivia Balmes Hotel

Vårt fina hotellrum.

Taket med poolen var också ett stort plus. Nu var vi där i februari och det var för kallt för att bada (även om sonen gjorde ett tappert försök och faktiskt doppade sig fast han var stel av köld) men om man är där på sommaren så kan jag tänka mig att man gärna tillbringar en hel del tid på taket.

Takpoolen på Olivia Balmes Hotel

Utsikt från takpoolen första kvällen.

Vi åt frukost på stan alla morgnar utom avresedagen då vi åt frukost på hotellet. Man kan få frukosten billigare om man förbeställer den vid incheckningen, vilket var lite oklart och de var genast snabba att ge oss det billigare priset trots att vi inte hade förbokat, vilket vi såklart uppskattade.

Olivia Balmes Hotel

Ännu en bild från det mysiga taket med poolen.

Jag gillar att prova nya hotell men nästa gång vi åker till Barcelona så är jag nästan säker på att vi kommer att återvända till Olivia Balmes tack vare den fantastiska servicen, det fräscha rummet och det perfekta läget.

Läs gärna mina övriga inlägg om Barcelona och mina andra hotelltips.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Hotellutmaning | Från Stad till Strand 28 september, 2016 - 22:40

[…] i Världen? Olivia Balmes i Barcelona, samt Axiom Hotel i San Francisco. Sen var hotellet New York, New York i Las Vegas […]

Svara
Mina bästa Barcelonatips – Från Stad till Strand 27 april, 2017 - 19:01

[…] Ett helt fantastiskt hotell (en utförlig recension kommer snart). Jag kan även rekommendera Olivia Balmes där vi bodde förra gången, också det ett mycket bra […]

Svara

Lämna gärna en kommentar