Clarion Hotel Wisby

Hotelltips: Clarion Hotel Wisby

av Ann-Louise

När vi var i Visby de första dagarna på sommarlovet så bodde vi två nätter på Clarion Hotel Wisby. Det var ganska enkelt att välja hotell den här gången, dels för att vi bestämde oss för att åka till Visby med två dagars varsel så mycket var fullbokat, dels för att vi alltid trivs så bra på Clarion-hotellen.

Clarion Hotel Wisby

Samtliga hus till höger på bilden tillhör Clarion Hotel Wisby. Sedan finns det ytterligare två byggnader till höger som även de är del av hotellet. En av de byggnaderna ser du på bilden nedan.

Clarion Hotel Wisby

Vi bodde högst upp i det här huset och det finns ytterligare ett hus till höger som också ingår i det så kallade A-huset. Bilden är tagen från parkeringen där vi hade vår hyrbil de här dagarna.

Clarion Hotel Wisby har funnits sedan 1991, har 212 rum och ligger innanför ringmuren. Läget är så perfekt det kan bli, vid Donners Plats och nära till det mesta. Hotellet ligger i flera byggnader med lång historia vilket gör det extra intressant. Husens historia går tillbaka ända till medeltiden och det finns kryssvalvsrum och pelare som är mer än 700 år gamla. Husen som hotellet ligger i byggdes först som packhus, sedan blev de kronomagasin under slutet av 1600-talet och samtidigt fanns det även en krog där som hette Stadshuskällaren Friheten. Det har bedrivits hotell i lokalerna sedan mitten av 1800-talet.

Clarion Hotel Wisby entré

Clarion Hotel Wisby

Hotellets mysiga lobby.

Vårt rum, 459, ligger i A-huset som är byggnaden längst bort från receptionen. Det innebar att det blev en liten promenad genom hotellet varje gång vi skulle in eller ut och när vi skulle till och från frukost etc. Vid incheckningen fick vi en liten karta så att vi skulle hitta rätt. Det gjorde absolut inget att det var en bit att gå, vårt fina rum var värt det besväret. Den delen av hotellet som vi bodde i öppnade i juni 2013.

Clarion Hotel Wisby

Från vårt fönster kunde vi bland annat se Gotlandsfärjan lägga till.

Clarion Hotel Wisby

Utsikt från rum 459.

Clarion Hotel Wisby

Vårt rum på Clarion Hotel Wisby låg högst upp på vindsvåningen med en riktigt fin utsikt över hamnen. Johan och jag hade en dubbelsäng och William sov i en extrasäng. Vi tyckte verkligen om vårt rum och inredningen var i just den stil som jag gillar. Som släktforskare blev jag speciellt förtjust i tapeterna som var sidor ur gamla domböcker eller någon liknande bok. En gissning är att de har valt den typen av tapeter på grund av att länsstyrelsen tidigare hade sina lokaler i just det huset.

Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby Tapet

Den intressanta och vackra tapeten i rummet.

Det ingick frukost och som vanligt på Clarions hotell (jag jämför nu framför allt med Clarion Hotel Arlanda Airport) så var frukosten mycket god och det fanns massor att välja på. Favoriten hos oss var att man kunde grädda sina egna våfflor, något vi gjorde båda morgnarna. I vanliga fall brukar vi ofta vara lite stressade när vi äter hotellfrukost för att vi har bråttom någonstans och vill ut och hinna se så mycket som möjligt. I Visby tog vi det lugnt på morgnarna, helt förvissade om att vi kommer att återvända många gånger så vi hade inte så bråttom att hinna se hela Visby just den här gången. Faktum är att vi tog det så lugnt att jag helt glömde bort att fotografera frukostmaten, något jag annars alltid brukar göra.

Clarion Hotel Wisby

Härinne serveras frukosten.

Clarion Hotel Wisby

Hotellets bar och Clarions mysiga Living Room, ett koncept som finns på flera Clarion-hotell.

Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Vi hade förbokat parkeringsplats på hotellets inhägnade parkering. Den ligger på andra sidan gatan och praktiskt nog kunde vi se parkeringen och vår hyrbil från hotellrummet så vi hade koll på att inget hände med den. Den här parkeringen med låsta grindar kostar 150 kr per natt. Det finns även en parkering utan grindar som kostar 100 kr per natt.

Clarion Hotel Wisby parkering

På hotellet finns även Selma City Spa Wisby med pool, bastu och skönhetsbehandlingar. Tyvärr hann vi inte med något besök där även om jag gärna hade velat.

Vi var verkligen supernöjda med vår vistelse på Clarion Hotel Wisby och kommer garanterat att återvända hit igen. Vi längtar redan tillbaka till både hotellet, Visby och Gotland!

Clarion Hotel Wisby

Middag på Kitchen & Table

På Clarion Hotel Wisby finns restaurangen Kitchen & Table. Det är restaurangkonceptet som skapats av Marcus Samuelsson och vi brukar alltid besöka Kitchen & Table på Arlanda de gånger vi bor på Clarion Hotel Arlanda Airport. Där har vi varit lite besvikna vid de två senaste besöken och inte tyckt att maten och servicen motsvarat vår förväntningar. Vi var däremot riktigt nöjda, mätta och belåtna efter att ha ätit middag på Kitchen & Table på Clarion Hotel Wisby. Supertrevlig personal, fantastiskt god mat och härlig miljö. Och nära till hotellrummet när vi proppmätta lämnade restaurangen.

Kitchen & Table

Kitchen & Table Visby

Kitchen & Table Visby

Hamburgare Kitchen & Table Visby

Hitta till Clarion Hotel Wisby:

Mer information finns på hotellets hemsida och Kitchen & Tables hemsida

Vill du läsa mina övriga inlägg om Visby och Gotland så klickar du här. Alla mina andra hotelltips hittar du på den här länken.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Ditte 31 juli, 2019 - 19:51

Clarion här i Visby är verkligt trevligt och vi har bott här några gånger. Vi gilllar också Clarionkedjan och vad den står för. Och ”Kitchen & Table” testar vi när vi bott både här i Visby och på andra platser där de finns.
Vi var ju på en kryssning itll Visby i samband med Almedalsveckan men var då bara här över dagen. Men ett lyckat besök blev det också .
Kul att ni var så nöjda med hela vistelsen.

Svara
Ann-Louise 31 juli, 2019 - 20:27

Ja, vi var verkligen nöjda och längtar som sagt redan tillbaka.

Svara
Lena i Wales 3 augusti, 2019 - 12:41

Hotellet ser fint ut och läget är ju perfekt. Vilken utsikt ni hade!
Även restaurangen ser inbjudande ut.

Svara
Ann-Louise 4 augusti, 2019 - 11:50

Ja, det var verkligen ett supertrevligt hotell och en mycket bra restaurang.

Svara

Lämna gärna en kommentar