Clarion Collection Hotel Tapetfabriken Sickla

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken – ett nytt hotell i Sickla

av Ann-Louise

Inlägget är ett reklamsamarbete med Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Om man bara ska gå efter känslan av förväntan skulle man kunna tro att vi ska ge oss i väg på en jorden-runt-resa men vi ska bara ta oss 1300 meter hemifrån. William och jag ska ta tvärbanan till Sickla där vi ska checka in på hotell för första gången på ett och ett halvt år. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken är ett helt nytt hotell som öppnade den 15 juni i år. Eftersom vi bor i Hammarby Sjöstad, bara ett stenkast bort, så är jag ofta i Sickla och har följt hotellbygget på nära håll de senaste åren. Därför ska det blir extra spännande att nu även få se insidan av hotellet. 

Sickla är en av mina favoritplatser i Stockholm och vi tillbringar en hel del tid här. Vi handlar, besöker veterinären, går på bio, fikar och går ut och äter här. Så att checka in på hotell i Sickla känns extra mysigt och som hemester på riktigt. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Hotellets bar. På borden i restaurangen finns QR-koder som man kan skanna för att se meny och beställa mat och dryck.

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken har fått sitt namn av att Kåbergs tapetfabrik tidigare låg på just den här platsen. Tegel från tapetfabriken (som byggdes 1906) har återanvänts till hotellets två första våningar. Platsens historia märks också av på insidan av hotellet. I rummen finns tavlor med fotografier från tapetfabriken och i lobbyn finns tapetprover som kommer från Kåbergs tapetfabrik. Det är White Arkitekter som ligger bakom arkitekturen och hotellet har just den industriella stil som jag älskar. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Tapeter från Kåbergs tapetfabrik.

Checkar in och ut gör man själv och man gör även sin egen hotellnyckel. Det är enkelt och vi hade inte några problem men behöver man hjälp så finns det alltid personal i receptionen som är redo att hjälpa till. All personal, både i receptionen och i restaurangen/baren, har också munskydd vilket känns extra tryggt. Att checka in på ett så nyöppnat hotell känns speciellt, allt luktar fortfarande nytt och är rent och fräscht. Överhuvudtaget känns det speciellt att få checka in på ett hotell igen och som jag saknat det! 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Hotellets reception. Terminalerna för in- och utcheckning finns precis till höger om receptionsdisken.

William och jag bodde en natt i ett standard-dubbelrum med en dubbelsäng bestående av två enkelsängar. Sängarna var sköna, täckena fluffiga och rummet var väldigt tyst vilket gjorde att vi kunde sova extra bra. Och med en lägenhet där temperaturen aldrig går under 31 grader under sommarmånaderna var det rena himmelriket att tillbringa en natt i ett svalt och luftkonditionerat hotellrum. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Sängen på vårt rum på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Lammullspläden på sängen heter Wallpaper Blanket och är specialdesignad till just Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. 

Badrummet har produkter från Rituals som luktar gott och kanske de tjockaste och mjukaste handdukarna jag någonsin torkat mig på under en hotellvistelse. I duschen finns en härlig rainshower.

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Något jag uppskattar på ett hotellrum är när det finns gott om eluttag och det gör det här. Det finns också en kontakt på var sida sängen, vid sängbordet, och det är ett stort plus speciellt om man behöver ladda telefonen under natten men fortfarande vill ha den i närheten. Wi-Fi är gratis och det behövs inte några krångliga inloggningar utan du bara kopplar upp dig. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Det finns inte någon garderob men det finns två lådor och många praktiska hängare för kläder, väskor och annat. Garderob är inte något jag saknar på hotellrum då jag sällan använder den, om jag inte ska stanna länge på samma plats. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Ovanför fåtöljen hänger foton från Kåbergs tapetfabrik.

Vi hade en fin utsikt över Marcusplatsen och biografen. Platser vi har besökt så många gånger men aldrig tidigare sett från ovan på det här sättet. Det var mysigt med det stora fönstret med en fönsterbräda bred nog för att sitta i. 

Marcusplatsen
Marcusplatsen i Sickla.

Hotellet har 236 rum, allt från de standard-dubbelrum som vi sov i, till deluxe-dubbelrummen som är stora hörnrum med rejält med plats. Det finns också fyra konferensrum, restaurang, bar och gym med bastu. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Vi fick ta en titt på hur ett Deluxe-dubbelrum ser ut. De här rummen är hörnrum med utsikt åt två håll.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Hotellet har ett fint gym där du har utsikt över Marcusplatsen när du står på löpbandet.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Clarion Collection-hotellen har alla gemensamt att de förutom frukost även serverar eftermiddagsfika och kvällsmat till sina hotellgäster. Vi anlände lagom till eftermiddagsfikat som bestod av brownies med vispgrädde och kaffe förstås. Några timmar senare var det dags för kvällsmaten, det serverades fläskytterfilé med svampsås, ris och saltgurka och det fanns även couscous-sallad, melonsallad, pastasallad och gott bröd. Både William och jag blev mätta och det är buffé så man kan äta så mycket man vill.

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Jag önskar alla hotell kunde bjuda på eftermiddagsfika!
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Melonsalladen blev både min och Williams favorit när vi åt kvällsmat.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Pastasallad.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Här serveras frukost, fika och kvällsmat.

Frukostbuffén var rejält tilltagen med mycket att välja på, allt från smoothies och frukt till bröd, bacon, pannkakor och helt ljuvliga croissanter med choklad i.

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Smoothies med ingefära.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Missa inte croissanterna om du bor här – helt ljuvliga och smälter i munnen.
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Min favoritplats på det här hotellet är helt klart den stora och luftiga lobbyn med alla dess olika sittplatser. Det är sällan jag tillbringar någon längre tid i lobbyn på de hotell vi besöker men här vill jag stanna länge, sjunka ner i någon av de sköna sofforna och bara sitta och vara. Jag kan också mycket väl tänka mig att sitta här och jobba på distans, speciellt när det är så varmt på hemmakontoret. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Jag föredrar personliga hotell som har en själ och på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken finns det gott om själ och hjärta. Personalen är trevliga och hjälpsamma och inredningen hemtrevlig, det känns mer som att slå sig ner i en soffa hemma hos någon än att sitta i en hotellobby. Egnell Allard stått för inredningen och jag tycker verkligen att de lyckats skapa en plats som man vill återvända till om och om igen. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Ledordet hos samtliga Clarion Collection är hygge som handlar om att sätta guldkant på tillvaron, att förstå vikten av enkelhet och ta sig tid till att varva ner. Tanken är att just de här hotellen ska vara extra hemtrevliga och välkomnande. Efter ett dygn på hotellet så känner jag att hygge verkligen är något som passar oss.  

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Det är ett och ett halvt år sedan vi senast bodde på hotell och ett och ett halvt år sedan vi senast var ute i världen och reste men under den här hotellvistelsen, bara två tvärbanestationer hemifrån, känns det som att jag äntligen är en del av världen igen. 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken
Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Kommer du till Stockholm som turist så är det förmodligen framför allt Stockholm du är nyfiken på att utforska men missa inte området runt hotellet. Här finns Sickla Köpkvarter som enligt mig är Stockholms trevligaste köpcentrum med mer än hundra butiker och restauranger (jag kan bland annat rekommendera Urban Deli) samt Dieselverkstaden och biograf mitt emot hotellet. 

FIlmstaden Sickla

För att ta dig från hotellet in till Stockholm hoppar du på tvärbanan (det här är ändstationen så det är omöjligt att åka åt fel håll) och åker till Gullmarsplan där du byter till tunnelbanans gröna linje för att komma in till centrala Stockholm. Det finns även flera busslinjer som går från Sickla Bro till Slussen. Du kan också gå av tvärbanan vid Luma i Hammarby Sjöstad och ta båten över till Södermalm eller till Djurgården och Nybroviken. Vid tvärbanestationen i Sickla finns även Saltsjöbanans station och en utflykt till Saltsjöbaden är alltid mysig, speciellt en solig och varm sommardag. Är du sugen på fika ligger hotellet bara en kort promenad från pittoreska Svindersviks brygghus

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Läs mer om Clarion Collection Hotel Tapetfabriken på deras hemsida
Adress: Marcusplatsen 9, Nacka (länk till karta)

Mina övriga hotelltips hittar du här.

Det här blogginlägget är ett reklamsamarbete med Clarion Collection Hotel Tapetfabriken men alla tankar, åsikter och omdömen är som vanligt helt mina egna.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 14 juli, 2021 - 12:48

Jag har inte varit på detta hotell, men måste sett det flera gånger, eftersom jag varit i Sickla ganska många gånger, eftersom min son bor på Henriksdalsberget.
Lite konstigt att jag inte lagt märke till hotellet.
Tack för rundvandringen!

Svara
Ann-Louise 14 juli, 2021 - 17:21

Att du inte sett hotellet beror nog på att det är helt nytt, det öppnade för en månad sedan och ligger ungefär mitt emot Dieselverkstaden i Sickla. 🙂

Svara
Ditte 25 juli, 2021 - 18:50

Har tittat in här på hotellet i samband med att vänner bodde här. Och väldigt trevligt i sig. Men det är ju lite off om man är i Stockholm och inte direkt gångavstånd till Stockholms utbud. Ofta är det ju det man vill ha när man besöker en stad. Bussen går ju till Slussen och det är enkelt att ta sig till Gullmars men gångavstånd är det ju inte. det är ju inte sa. En fördel är ju prisbilden och att det är nytt och fräscht. Jag gillade inredningen och konceptet. Men även om det är bra kommunikationer så hjälper det i mitt tycke inte upp läget om man vill vara i Stockholm. Men som sagt prisbilden är bra och för många kan det ju väga upp.
Mina vänner var nöjda men då hade vi innan gjort stan så de skulle inte ut på vidare äventyr.
Kul att ni fick testa.

Svara
Ditte 25 juli, 2021 - 20:40

Fick inte med…
Förstår att ni var nöjda med dygnet här och hotellet i sig är ju jättetrevligt. Och perfekt med en trevlig lobby och god mat som ingår i priset.

Svara
Ann-Louise 3 augusti, 2021 - 22:19

Ja, vi var mycket nöjda och gillade verkligen hotellet!

Svara
Travelsis 2 augusti, 2021 - 21:40

Vilket härligt dygn! Och mysigt att kunna svemestra eller nästan hemestra för er ju😉!

Svara
Ann-Louise 3 augusti, 2021 - 22:20

Ja, det var verkligen supermysigt och härligt att lyxa till vardagen lite med hemester. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar