Hotelltips: The Market Urban Hotel i Florens

av Ann-Louise

The Market Urban Hotel i Florens kan vara något så unikt som det bästa hotell jag någonsin bott på. Jag har bott på många riktigt bra hotell så tidigare har det varit stört omöjligt att utse det bästa. Men nästan direkt när vi checkade in på The Market Urban Hotel kände jag att det här är hotellet som faktiskt är så otroligt bra att det förtjänar utnämningen ”bästa hotellet jag bott på”.

The Market Urban Hotel
The Market Urban Hotel.

Att hitta ett hotell i Florens där jag, Johan, William och svärmor Cristin fick plats i samma rum var inte någon lätt uppgift. De hotell jag hittade var på tok för dyra (Florens är verkligen inte någon billig hotellstad) och de hotell som hade lagom priser hade för små rum. Till slut hittade jag två olika hotell som passade in på våra kriterier. Förutom att vi ville ha ett rum med plats för fyra personer så ville vi även bo centralt och på norra sidan floden Arno. Och gärna nära tågstationen då vi skulle åka tåg mellan Florens och Pisa och då svärmor har svårt att gå längre sträckor.

The Market Urban Hotel

De två hotell jag hittade var Globus Urban Hotel samt systerhotellet The Market Urban Hotel. Att det blev just The Market Urban Hotel berodde på att rummen såg lite snyggare ut på bilderna samt att det låg lite närmare tågstationen.

The Market Urban Hotel Lobby.
Hotellets lobby.

The Market Urban hotell är ett nytt hotell (fast det låg ett annat hotell i byggnaden tidigare) som öppnade så sent som i augusti 2019. Så när vi var där i slutet på oktober hade det bara varit öppet några månader. Det märktes då allt var nytt och fräscht. Och personalen var helt fantastisk. Trevligare bemötande har jag faktiskt nästan aldrig varit med om på ett hotell. Alla de olika personer som jobbade i receptionen tog sig tid att prata en stund varje gång man gick förbi och var angelägna om att hjälpa till med tips och goda råd. En av receptionisterna började helt plötsligt prata svenska med oss och det visade sig att han hade bott i Göteborg i några år.

The Market Urban Hotel reception
Receptionen på The Market Urban Hotel. (Detta är dock inte receptionisten som pratade svenska.)

Det är ett mindre hotell med 30 rum och en inredning helt i den stil jag gillar. Lobbyn är liten men mysig, med tänkvärda citat på väggarna. I anslutning till lobbyn finns också två olika rum där man kan äta frukost och avnjuta välkomstdrinken på kvällen.

The Market Urban Hotel

Rummet var stort och räckte mer än väl till för oss fyra. Det fanns två stora dubbelsängar och rummet var lite avdelat mellan de båda sängarna så det kändes lite mer avskilt än om sängarna stått precis bredvid varandra. Det fanns två TV-apparater, en framför varje säng och det fanns skrivbord och kylskåp. Det fanns också gott om uttag för att ladda mobiler och annat samt praktiska USB-uttag vid nattduksborden.

The Market Urban Hotel

Badrummet var så snyggt men tyvärr var det svårt att fånga det på bild, dels då det var ganska avlångt och dels då jag alltid tycker att det är svårt att få bra bilder på badrum på grund av belysning och rummets storlek. Det var inrett i en vacker ljusblå färg och det fanns massor av tjocka härliga handdukar samt tvål, schampo med mera av hotellets eget märke. Badrummet var också varmt och skönt tack vare den uppvärmda handdukshängaren.

The Market Urban Hotel
Även om jag föredrar rosa så tyckte jag det var väldigt snyggt med den här blå färgen i badrummet.
The Market Urban Hotel
Badrum hotell Florens

När vi kom tillbaka till rummet på kvällarna väntade det godsaker framställda på skrivbordet. Första kvällen fick vi gudomligt goda macarons och andra kvällen choklad, klubbor och biscottis. En trevlig gest som vi verkligen uppskattade.

The Market Urban Hotel
Trevligt att mötas av detta efter en lång dag.

Varje dag mellan kl 17.30 och 20.30 serveras det välkomstdrink på The Market Urban Hotel. Trots namnet så är detta inte enbart för de som just anlänt utan man får ta del av välkomstdrinken varje dag oavsett längd på vistelsen. Varje person fick ett glas vin (man kunde välja på rött, vitt och mousserande) eller som i Williams fall en läsk och till det serverades fem olika sorters tilltugg, bland annat chips, små smörgåsar, salami, ost och oliver. Perfekt att sitta ner och ta det lugnt en stund innan man gick ut på stan igen för att äta middag.

The Market Urban Hotel välkomstdrink
Varje hotellgäst får ett glas vin, en öl eller en läsk varje kväll mellan 17-30 – 20.30.
The Market Urban Hotel
Här kan man sitta och dricka sin välkomstdrink.

Frukosten på the The Market Urban Hotel var riktigt bra. Det fanns kanske inte så jättemycket att välja på om man jämför med frukostbufféerna på svenska hotell, som till exempel Clarion, men det som fanns var jättegott och vi blev mer än mätta. Det fanns bland annat pannkakor, bacon, äggröra, jättegott bröd, flingor, olika sorters kakor, godis (jag tackar aldrig nej till godis till frukost när jag är på semester!) och fem olika sorters juice. Och förstås jättegott kaffe, latte, cappuccino osv.

Fem olika sorters juice till frukost.
Det godaste brödet var en typ av croissant med äppelbitar inuti.

Godis och lite olika typer av kakor fanns det förresten i lobbyn hela dagarna så om man kom tillbaka till hotellet för att vila kunde man passa på att stoppa i sig något sött.

The Market Urban Hotel
Godis, nutella och marmelad till frukosten. Godisskålen till vänster (med krokodilgodisar) stod framme hela dagen om man blev sugen på något sött.
The Market Urban Hotel
Frukostkaffet var så gott!

The Market Urban Hotel ligger väldigt bra till. Vi kom hit med tåg från Pisa och det tar bara några minuter att promenera från tågstationen till hotellet. I närheten av hotellet finns många trevliga restauranger, ett inlägg med de restauranger vi besökte kommer så småningom. Här finns också shopping för det är bara ett par steg till Saluhallen Mercato Centrale med shopping både inne i saluhallen och utanför. Om man promenerar gatan som är rakt framför hotellet (Via Faenza) så kommer man så småningom till vackra katedralen Santa Maria del Fiore som vi även kunde se från vårt hotellfönster.

 Via Faenza mitt emot The Market Urban Hotel.
Via Faenza mitt emot The Market Urban Hotel.

En av de bra sakerna med The Market Urban Hotel är att det inte är superdyrt som många andra hotell i Florens. När jag jämförde olika fyrstjärniga hotell som även hade högt omdöme på TripAdvisor, så var det här hotellet ett av de absolut billigaste. När vi var här sista helgen i oktober betalade vi totalt 4 800 kr för fyra personer och två nätter. Då ingick frukosten och vin med snacks varje kväll. Helt klart prisvärt för en stad som Florens. Globus Urban Hotel som vi också tittade på låg på ungefär samma pris.

The Market Urban Hotel
The Market Urban Hotel
Den ena av de båda frukostmatsalarna.

The Market Urban hotell har fem ”pluppar” av fem möjliga på TripAdvisor och rankas just nu som nummer 26 av 416 hotell i Florens. Av oss får hotellet också en femma i betyg.

Läs mer om The Market Urban Hotel på deras hemsida.

I samma kedja som The Market Urban Hotel och Globus Urban Hotel finns även Eco Urban B&B Florence.

Mina övriga inlägg om Florens hittar du här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Ditte 3 februari, 2020 - 22:06

Tack för bra tips! Och helt klart prisvärt för denna standard och ett så bra läge. Florens har jag besökt några gånger så just nu är ingen resa dit aktuell men jag samlar gärna på bra hotell-

Svara
Ann-Louise 4 februari, 2020 - 18:48

Ja, man kan aldrig få för många tips på bra hotell! Och det här är verkligen ett sådant. 🙂

Svara
Lena i Wales och Spanien 5 februari, 2020 - 10:33

Verkar väldigt modernt och fräscht. Bra läge dessutom.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 5 februari, 2020 - 17:52

Ja, ett riktigt bra hotell! Ha det så bra du också.

Svara
Christine - 29° 6 februari, 2020 - 13:51

Låter som ett riktigt bra hotell! Och jag ser att badrummet bär min favoritfärg, – så snyggt! 🙂

Svara
Ann-Louise 6 februari, 2020 - 21:34

Ja, alltså det badrummet var så fint! Så härligt med färg och inte bara vanligt vitt som det oftast är i badrum.

Svara

Lämna gärna en kommentar