Burgtheater Wien Vienna Österrike Weekendresmål

Sex tips på resmål för en höstweekend

av Ann-Louise
Avionero

Sommaren är slut och hösten är här. Vad kan då vara bättre än att boka en weekendresa och komma bort några dagar från höstrusket här hemma i Sverige. Här kommer mina bästa tips på resmål som passar för en höstweekend.

Malta

Eftersom Malta ligger så pass långt söderut i Medelhavet dröjer sig värmen kvar länge här. I oktober ligger dagstemperaturen fortfarande mellan 22-26 grader och i november ligger medeltemperaturen som lägst på 18 grader. Det finnas massor att se på Malta men jag kan speciellt rekommendera den färgglada fiskebyn Marsaxlokk, historiska Mdina och vackra Valletta.

höstweekend marsaxlokk

Dublin

Dublin funkar alla tider på året men jag har varit där många gånger just på hösten. När man flyger in över ön förundras jag alltid över hur Irland kan vara så grönt oavsett årstid. Klimatet här är mildare än i Sverige och jag har till och med varit med om att det varit upp emot 20 grader varmt i december. Till Dublin åker man för de trevliga människorna, för alla mysiga pubar och för de vackra historiska byggnaderna. Man kan med fördel åka dit i december då hela staden är vackert julpyntad.

the temple bar dublin

Barcelona

En weekend i Barcelona är aldrig fel oavsett tid på året. I november är det mellan 15-19 grader här på dagarna vilket är en perfekt temperatur för en höstweekend med långa promenader och sightseeing. Missa inte Antoni Gaudís fantastiska arkitektur och de mysiga stadsdelarna El Born & Barri Gotic. En promenad utmed de härliga stränderna kan också rekommenderas även om det kanske är lite för kallt att bada den här tiden på året. Tapas i mängder hör förstås också till en lyckad höstweekend i Barcelona.

Sagrada Família Gaudi Barcelona

Rom

Den eviga staden Rom har en behaglig temperatur under oktober och november och ända in i december ligger medeltemperaturen på cirka 12-14 grader dagtid. Passa på att besöka Colosseum, kasta ett mynt i Fontana di Trevi och fascineras av pampiga Pantheon. Blir det kyligt kan du värma dig på café med gott italienskt kaffe eller på restaurang med välsmakande pasta. När du ändå är här så måste du förstås även besöka Vatikanstaten, världens minsta självständiga stat, och pricka av ännu ett land på din att-göra-lista (om du inte redan varit där).

Tio bästa tips Weekend i Rom Spanska Trappan

London

London passar också bra för en höstweekend. Här kan du shoppa i massor, unna dig en lyxig afternoon tea, beundra utsikten från London Eye och äta fish & chips till lunch. Ju närmare jul du åker hit, desto mer julskyltning kan du njuta av. De stora varuhusens skyltfönster är dekorerade till max och att promenera på Oxford Street och Regent Street under julskyltningen är en nästan magisk upplevelse. Om du har barn får du inte missa att göra ett besök på världens äldsta leksaksbutik, Hamleys på Regent Street. Ett tips är att försöka gå hit en vardag, när jag var här en lördag i december var det så mycket folk att det var nästan omöjligt att ta sig in i affären.

London Eye höstweekend

Wien

En höstweekend i Wien kan jag rekommendera om du vill titta på ståtliga slott och pampiga byggnader och framför allt om du gillar att besöka museer i världsklass. Här finns en härlig cafékultur, gigantiska wienerschnitzlar och goda apfelstrudels. Jag har inte själv varit här i december när det är högsäsong för julmarknader men kan tänka mig att det är sagolikt vackert.

Graben Wien höstweekend

Om du enkelt vill hitta det bästa och billigaste flygalternativet kan jag tipsa om Avionero som jag ofta använder när jag letar flyg. Med Avionero blir din flygsökning mer flexibel och det finns flera funktioner som jag verkligen gillar, bland annat att man kan söka flyg till ett helt land istället för en specifik stad. Om man till exempel är väldigt sugen på Italien och inte bryr sig om vart i landet man åker kan man söka på flyg från Stockholm till Italien och sökresultatet visar då priser till alla destinationer i landet.

Ska du åka på någon höstweekend i år och vart åker du i så fall?

(Bilden högst upp i inlägget är Burgtheater i Wien.)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ditte 3 oktober, 2019 - 23:33

Trevliiga tips och från städer och platser jag varit på. Är för egen del sugen på att ta tåget genom Alperna från Wien till Venedig. Och då också titta på Wien igen. En härlig stad-
Till tipsen skulle jag också föreslå Krakow med omnejd. Så mycket hstoria, kultur, vackra byggnader roch en fantastiskt charmig stad i sig. Bra prisläge och man flyger dit på under två timmar. Hra varit här flera gånger och kommer gärna tillbaka både i jobbet och privat. Ska kolla Avionero men vi brukar få bra priser direkt via flygbolagens egna hemsidor. Me kul att se vad vi kan få för tips.Vi vet ju oftast vart vi tänkt oss men kul att testa. Jag tycker jag är väldigt bra på att hitta bra flyg med bra avgångstider. Nog så viktigt.
Vi har olika alternativ i höst och i oktober antingen att ta oss mellan Wien och Venedig med tåg genom ett fantastiskt Alplandskap. Andra alternativet är att flyga till San Sebastian bo där några nätter (matmecka) och sedan ta tåget längs tlantkusten till Portugal och fortsätta med tåg till Madrid och sedan Alicante.

Svara
Ann-Louise 6 oktober, 2019 - 16:50

Krakow vill jag gärna besöka, har bara varit i Gdansk, Sopot och Gdyna och det är typ 30 år sedan så skulle gärna besöka Polen igen och se mer av landet. Tåg från Wien till Venedig står också på önskelistan, verkar vara en helt fantastisk tågresa genom Alperna.

Svara

Lämna gärna en kommentar