Gualala River och Stilla Havet, Kalifornien.

Planer inför 2018

av Ann-Louise

Häromdagen summerade jag reseåret 2017 och nu är det dags att göra upp planer inför 2018. Än så länge är det kanske mer drömmar än konkreta planer men jag jag hoppas att åtminstone några av resedrömmarna slår in.

Inför 2017 hade jag som mål att resa till minst ett nytt land och det målet nådde vi när vi åkte till Kroatien i augusti. Under 2018 har jag som mål att besöka minst två nya länder.

Det jag vet helt säkert är att vi ska åka till Rom en helg i februari. Vi fick resan i julklapp av min svärmor som också ska följa med. Så snart vi hittat en kattvakt till Ella ska vi boka flyg och hotell. Det är 14 år sedan förra gången jag var i Rom så det ska bli jätteroligt att komma tillbaka och återupptäcka de platser jag såg för länge sedan. Allra roligast blir det förstås för Johan, William och svärmor som inte varit där innan.

planer inför 2018

Pantheon var en av mina favoriter sist jag var i Rom. Bild från Pixabay eftersom mina egna bilder från den resan för tillfället är spårlöst försvunna.

I april sammanfaller min födelsedag lägligt nog med påsklovet och därför tänker jag att det är ett ypperligt tillfälle att fira mig själv med en resa någonstans tillsammans med familjen. Även här blir det nog en långweekend någonstans i Europa. Just nu lutar det åt Malta men skulle även kunna tänka mig Florens eller varför inte Island. Det jag vet säkert är att den helgen vill jag upptäcka en ny plats och inte åka någonstans där jag varit innan.

Någon gång under sommarlovet så åker vi till Kalifornien. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag varit där men tror det är minst 25 gånger i alla fall. Kalifornien är platsen jag alltid längtar tillbaka till oavsett hur många gånger jag varit där. Vi har inte bokat något ännu men planen är att vi ska hälsa på släktingar i Turlock, Sacramento och Gualala samt gå på Disneyland och kanske tillbringa någon dag i San Francisco. Förhoppningsvis blir det även en tur till Yosemite nationalpark.

Gualala River och Stilla Havet, Kalifornien. Planer inför 2018.

Gualala River och Stilla Havet, Kalifornien.

På höstlovet i slutet av oktober/början av november skulle jag väldigt gärna vilja åka till Hongkong. Det är dock bara en dröm än så länge så vi får se hur det blir, men resten av familjen också är sugna på att åka dit.

Hongkong

Hongkong – bild från Pixabay.

Utöver resorna ovan så hoppas jag kunna klämma in åtminstone en till utlandsresa under året och så skulle det vara roligt att göra någon resa i Sverige. Jag har till exempel aldrig varit på Gotland och det är en evighet sedan jag senast var på Öland. Kolmården står fortfarande på att-göra-listan (har inte varit där sedan 1983!)  och jag skulle inte heller ha något emot en liten runda nere i Skåne för där har jag inte heller varit på länge.

öland väderkvarn

Öland i juli 2007

Vad har du för spännande planer inför 2018?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

FREEDOMtravel 4 januari, 2018 - 04:20

Vad kul att ni ska till Rom! Vi var dör i september och blev verkligen förtjusta! Både Island och Malta är oxå favoriter! Hongkong låter spännande! Hälsningar från Israel.

Svara
Ann-Louise 4 januari, 2018 - 19:20

Ja, jag ser fram emot att uppleva Rom på nytt och att äta god italiensk mat i några dagar! 🙂

Svara
travelsis_ 4 januari, 2018 - 14:19

Låter som det finns många möjligheter till många resor detta året för er. Malta, Florens och Island är tre bra val att välja mellan:). Vi har inte kommit så långt i vår planering, det som är bokat är Gdansk i januari och Jamaica i februari. Om du kommer ner i Skåne har vi lite tips och då får vi ju ses:)!

Svara
Ann-Louise 5 januari, 2018 - 20:43

Åh, Jamaica låter ju helt underbart! Ser fram emot att få läsa om det på er blogg. Och Gdansk också förstås, där har jag varit men det var så längesedan så jag kommer inte ihåg så mycket av besöket där.

Svara
Fantast Dining 5 januari, 2018 - 10:42

Trevligt med Rom, dit längtar jag tillbaka. Maten i Trastevere så sjukt god ❤️
Många fina planer och drömmar. Själv har jag bokat Taiwan till våren. I allafall en resedröm som går i uppfyllelse.

Svara
Ann-Louise 5 januari, 2018 - 20:48

Ja, jag såg att du hade lite tips på restauranger i Rom i din blogg så jag ska ta och kika där för lite inspiration! Taiwan tycker jag låter helt fantastiskt!

Svara
dianasdrömmar 7 januari, 2018 - 09:14

Älskar Kalifornien, vilka härliga resplaner ni har, här började året med Dubai, Milano i feb är inplanerat, sen hoppas jag följa med min väninna som är flygvärdinna på nåt stopp, sommarens planer blir antingen Frankrike eller Grekland kram Diana

Svara
Ann-Louise 7 januari, 2018 - 22:53

Ja, Kalifornien är verkligen favoritdestinationen här i vår familj. 🙂 Är också sugen på Dubai så det är jätteintressant att se vad du skriver om ert besök där.

Svara
Malta på påsklovet - Från Stad till Strand 21 mars, 2018 - 20:01

[…] som följt min blogg ett tag vet att jag flera gånger skrivit att jag vill åka till Malta. Nu äntligen ska drömmen bli sann för vi har precis bokat en resa […]

Svara

Lämna gärna en kommentar