taverna tui family life bellevue resort 2

Tavernan på TUI Family Life Bellevue Resort

av Ann-Louise

Jag skrev tidigare att All Inclusive-maten på TUI Family Life Bellevue Resort var den bästa All Inclusive vi ätit. Vi hann inte alls tröttna på maten under den vecka som vi bodde på hotellet, tvärtom så längtade vi tillbaka till maten när vi kom hem till Sverige igen. Men om man nu skulle tröttna så får man i alla fall lite omväxling en av kvällarna.

En kväll i veckan får man nämligen byta ut All Inclusive-buffén mot en middag på Tavernan. Här bör man boka bord redan när man anländer till hotellet för det blir snabbt fullt. På Tavernan blir man serverad lokala specialiteter, en mängd smårätter som följs av huvudrätt och efterrätt. Som huvudrätt kan man välja mellan stek eller havsabborre och barn får välja mellan hamburgare, chicken fingers eller pasta med tomatsås.

taverna tui family life bellevue resort1

Restaurangen var riktigt mysig och inredd i väldigt fina färger. Det finns även sittplatser utomhus men vi valde att sitta inne på grund av alla getingar.

Vi  (även den något kräsne sonen som innan middagen sa att han inte skulle äta en enda tugga) var rörande eniga om att vår middag på Tavernan var en av de bästa matupplevelserna någonsin. Så om man åker till det här hotellet rekommenderar jag verkligen att man utnyttjar sin möjlighet till det här restaurangbesöket. Här kommer lite bilder på maten. Tyvärr inte de bästa bilderna eftersom jag bara fotograferade med iPhonen just den här kvällen.

taverna tui family life bellevue resort 2

Några av förrätterna: Adriatisk fiskpaté, tomatmarmelad, tapenade med svarta oliver, prosciuttopaté, prosciutto från Istrien, ost från Istrien med olivolja samt carpaccio gjord på kött från Istrien.

pasta tui family life bellevue resort

När vi fick in pastan, som också var en förrätt, var vi så hungriga och pastan så god att vi började äta innan jag kom på att jag skulle fotografera. Därav dessa något sorgliga bilder av halväten pasta. Till vänster Pjukanci-pasta med kött från Istrien och till höger Fuži-pasta med zucchini-sås och getmjölksost. Supergott! Vi fick även en mugg med tomatsoppa som tillhörde förrätterna men den gjorde sig tyvärr inte så bra på bild så den får inte vara med här. God var den i alla fall!

taverna tui family life bellevue resort 5

Williams hamburgare som enligt honom var den godaste hamburgaren någonsin.

taverna tui family life bellevue resort 6

Min havsabborre var också helt otroligt god.

taverna tui family life bellevue resort 7

Och även Johans köttbit smakade väldigt bra!

dessert tui family life bellevue resort

Till efterrätt fick William glass och en tårtbit med nötter och vaniljkräm (till vänster) medan vi vuxna fick traditionell krafi från Labin och chokladtårta (till höger).

Till all denna mat ingick förstås även dryck och här serveras till exempel lite finare viner jämfört med i bufférestaurangen.

Sammanfattningsvis så är detta en måltid vi kommer att minnas länge!

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar