The Bakehouse Dublin Irland

Brunch på The Bakehouse i Dublin

av Ann-Louise

Om du ska till Dublin och vill äta frukost eller brunch på ett riktigt bra och mysigt ställe så behöver du inte leta längre. The Bakehouse heter stället du ska gå till!

När vi var i Dublin över fjärde advent så var det verkligen en mini-weekend. Vi var bara i stan cirka 24 timmar och hade därför inte tid att besöka så många av alla de caféer och restauranger som jag hade listat i mitt planeringsdokument i Excel. När vi kom till vårt hotell var rummet inte klart och vi bestämde oss för att gå och äta lunch medan vi väntade. Jag hade i förväg kollat upp ett antal ställen som verkade mysiga och som hade mat vi gillade. Flera av dom låg på andra sidan floden Liffey i Temple Bar-området, men eftersom regnet vräkte ner så bestämde vi oss att gå till det café på listan som låg allra närmast. Tur var väl det. För The Bakehouse var verkligen exakt vad vi letade efter och både jag, Johan och William var supernöjda med mat, inredning och hur trevlig personalen var.

Rosa vägg med brödkavlar The Bakehouse Dublin Irland

Om vi börjar med inredningen så var väggarna rosa. Det gjorde att jag kände mig hemma direkt och genast började tänka på hur bra väggarna skulle göra sig på Instagram. Väggarna var dekorerade med massor av brödkavlar vilket passade mig perfekt eftersom jag älskar att baka.

Meny The Bakehouse Brunch Dublin Irland

Det fanns mycket god mat att välja på och till rimliga priser. William och jag bestämde oss snabbt för att vi skulle äta pannkakor. Det funkar alltid för oss, vare sig det är frukost, lunch eller middag. Johan beställde Bakehouse Potatoe Hash med bacon.

Pannkakor Bakehouse Dublin Irland

Pannkakorna serverades så fint med lönnsirap, sylt, bananer och jordgubbar. Det var också precis lika gott som det såg ut.  Enligt William var det de godaste pannkakor han ätit. William drack ett glas mjölk till sina pannkakor och jag beställde äppeljuice medan Johan passade på att dricka lite kaffe.

Kaffe Bakehouse Dublin Irland

Pannkakorna kostade 8.95 € och Johans potato hash kostade 12,95 €. Det kändes som att maten var väl värd pengarna speciellt som miljön var så mysig också. Hade vi inte haft vänner som vi skulle träffa så hade vi gärna suttit kvar hela eftermiddagen och beställt in kaffe efter kaffe.

The Bakehouse Dublin Irland

The Bakehouse Dublin Irland

The Bakehouse ligger precis vid Ha’penny Bridge som enligt mig är den finaste bron i Dublin. Här kan du se en karta som visar exakt hur du hittar till caféet.

The Bakehouse har öppet måndag – onsdag kl 10-18, torsdag – fredag kl 9-18, lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-15.
Adress: 6 Bachelors Walk
Mer information hittar du på deras hemsida.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ann 11 januari, 2019 - 09:00

Åh vilken charmigt cafe 🙂 Synd att jag inte såg ditt inlägg innan vi lämnade Dublin efter nyårsfirandet.

Håller helt med dig, Ha’penny Bridge är den absolut finaste bron 🙂

Svara
Ann-Louise 12 januari, 2019 - 11:08

Ja, det var så mysigt och så gott. Förhoppningsvis åker du tillbaka till Dublin någon gång så att du kan gå dit då. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar