Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Hotelltips: Loews Royal Pacific Resort på Universal Orlando Resort

av Ann-Louise

Jag kommer att skriva många fler inlägg om Disneykryssningen framöver men jag tänkte att ni som läser bloggen kanske vill ha lite omväxling. Därför innehåller dagens inlägg en recension av det hotell vi bodde på efter kryssningen, nämligen Loews Royal Pacific Resort som ligger på Universals eget område i Orlando. Ett riktigt bra hotell som vi verkligen kan rekommendera till alla som vill bo i närheten av Universals parker och som vill slippa stå i långa köer till Universals åkattraktioner.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Inner Court

Att välja rätt hotell för ett besök i Universals parker

Vår plan var hela tiden att bo på ett av Universals egna hotell för att få tillgång till Early Park Admission som innebär att man får gå in en timma tidigare i en av parkerna. Från början hade jag bokat Cabana Bay Beach Resort som är det billigaste hotellet, sedan ändrade jag till Loews Sapphire Falls Resort som är tredje billigast. Nackdelen med dessa båda hotell, samt med Universal’s Aventura Hotel som också är ett av de tre billigare hotellen, är att det inte ingår något Universal Express Unlimited-pass.

Loews Sapphire Orlando

På andra sidan bron ser man Loews Sapphire Falls Resort och Universal’s Aventura Hotel (den lite rundade byggnaden till vänster).

De tre dyrare hotellen, Loews Royal Pacific Resort, Hard Rock Hotel samt Loews Portofino Bay, har den stora fördelen att Universal Express Unlimited ingår i priset man betalar för hotellrummet. Detta Express-pass gäller på Universal Studios Florida samt på Universal’s Islands of Adventure. Till Volcano Bay behöver man köpa ett separat pass.

Infarten till Loews Royal Pacific Resort

Infarten till Loews Royal Pacific Resort

Ett Universal Express Unlimited-pass innebär att du får gå före i kön till alla åkattraktioner utom till Pteranodon Flyers. Eller rättare sagt så får du gå i en speciell kö som enbart är till för de som har Express-passet och som därför är kortare vilket innebär att väntetiden blir mycket kortare. Man kan köpa dessa Express-pass separat om man väljer att bo på ett hotell där de inte ingår. Förr oss skulle de då ha kostat 129 dollar per person och dag. En ganska rejäl summa alltså. Eftersom vi bodde på Loews Royal Pacific Resort från fredag – söndag fick vi tre Express-pass var, ett för varje dag. Dessa pass skulle ha kostat oss 1 161 dollar att köpa separat. Loews Royal Pacific Resort var cirka 270 dollar dyrare än Loews Sapphire Falls (för hela vistelsen). Genom att istället bo på det dyrare hotellet sparade vi alltså 891 dollar (cirka 8 800 kr) jämfört med om vi skulle köpt Express-passen separat. Ett bra tips för dig som inte vill stå längre än nödvändigt i kö.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Entrance

För att komma in i hotellet fick man först gå över den här bron.

Kostnaden för Express-passen varierar beroende på säsong så det kan vara klokt att titta på just det datum som du ska dit och räkna på hur mycket du kan spara genom att bo på ett hotell där det ingår. När jag hade räknat lite på det så bestämde vi oss alltså för att boka om till Loews Royal Pacific Resort. Det visade sig vara ett mycket klokt beslut. Både för att Universal Express Unlimited är det absolut bästa som någonsin uppfunnits, i alla fall när det gäller nöjesparker, men också för att Royal Pacific Resort är ett fantastiskt hotell.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Entrance

Smidig incheckning

Royal Pacific Resort har hämtat sitt tema från Söderhavet och det känns verkligen som man förflyttat sig till mer exotiska breddgrader när man är på hotellet. Det är ett stort hotell med hela 1 000 rum varav 51 sviter. En del av sviterna har ett speciellt rum för barnen med Jurassic Park-tema. De rummen ser väldigt coola ut på hotellets hemsida men är alldeles för dyra för vår budget tyvärr.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Vi kom till hotellet vid 9-tiden på morgonen eftersom vi åkte direkt dit efter att vi hade gått av Disneykryssningen. Vårt rum var inte klart så tidigt på morgonen men de tog hand om våra väskor och vi fick våra hotellnycklar så att vi skulle kunna gå direkt till rummet senare på dagen, utan att behöva stanna till i receptionen först.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Reception

Receptionen såg ut så här när vi bodde på hotellet. Just nu renoveras receptionen så den kommer förmodligen se annorlunda ut nästa gång vi kommer hit.

Vi blev mycket väl mottagna, receptionisten här är nog en av de trevligaste vi någonsin haft att göra med. Alla gäster som checkar in får en konstgjord lei hängd runt halsen så ett tag kändes det som att vi hade checkat in på ett hotell på Hawaii istället för ett hotell i Orlando.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Något vi inte varit med om tidigare är att man själv får bestämma vilket motiv man vill ha på sitt nyckelkort. Det finns en pärm där man kan välja mellan bilder på olika karaktärer som förekommer i Universals parker. Eftersom det var Johan och Williams första besök fick de också texten ”1st visit” på sina nyckelkort. Senare på dagen när vårt rum var färdigt skickade receptionisten ett sms till oss och när vi kom tillbaka till hotellet sent på kvällen kunde vi använda våra nyckelkort och gå raka vägen till vårt rum. Mycket smidigt. Våra resväskor som de hade förvarat under dagen bar de upp till rummet åt oss.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando room keys

Vårt rum på Loews Royal Pacific Resort

Vi hade bokat ett standardrum men blev uppgraderade till ett rum med utsikt över poolen och sjön. Utsikten var fantastisk och man kunde till och med se Hogwarts Castle från vårt fönster.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando utsikt rum

Utsikten från vårt rum.

Rummet var stort och hade två sköna queen-size-sängar. Det fanns gott om förvaringsutrymmen både i en stor garderob och i en rejält tilltagen byrå. Vi hade också en stor hall där vi fick rum med våra resväskor så de slapp ta upp utrymme inne i själva rummet. Det finns kylskåp vilket är ett stort plus när det är varmt och man vill kunna förvara vatten kallt.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando rum

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando rum

Badrummet är uppdelat så att man kan stänga till om toalett och dusch/badkar medan tvättställ och spegel finns precis utanför själva badrummet. Praktiskt att man kan göra sig i ordning framför spegeln medan någon annan i sällskapet duschar eller går på toa. Dock var duschen det enda som vi var lite missnöjda med. Den sprutade vatten överallt utom på just den som duschade vilket ledde till ett genomblött badrumsgolv. Hade vi stannat längre hade vi förmodligen sagt till i receptionen men för bara två nätter så fungerade det hyfsat bra ändå.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Badrum

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Badrum

Det finns gratis WiFi som fungerar riktigt bra och efter att ha tillbringat fyra dygn på en kryssningsbåt utan något Internet alls så var det skönt att kunna uppdatera sociala medier och hålla koll på vad som hänt medan vi varit ute till havs. Ett plus är att det förutom vanliga kontakter även finns USB-kontakter vilket gör det smidigt att ladda telefoner och iPads eftersom man inte behöver leta reda på sina adaptrar.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Jag gillade verkligen de här lamporna och skulle vilja ha sådana hemma hos oss.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Slappa vid poolen

Den stora härliga poolen är öppen från 08 på morgonen till 22 på kvällen. Redan när vi bokade hotellet så bestämde vi oss för att andra dagen skulle vi bara vara i parkerna på förmiddagen så att vi kunde ägna eftermiddagen åt att bada i poolen. Poolen är verkligen jättestor så trots att det bor så många på hotellet känns det ändå inte trångt.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Det finns inte någon vattenrutschkana här men det finns ett lekområde för barn med vattensprutande saker och vatten som hälls ut från stora tråg. Det verkade mycket uppskattat av de barn som var där och lekte. William föredrog att vara i själva poolen där det fanns massor av färgglada badbollar att leka med.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Det finns en massa kul att göra runt om poolen, bland annat finns det pingisbord och stora fem-i-rad-spel. Vi hade tyvärr inte tillräckligt med tid för att prova på allt eftersom vårt huvudfokus denna gång låg på att hinna se allt i parkerna. Om man har möjlighet tycker jag att man ska planera in en hel dag på hotellet så att man verkligen hinner utnyttja allt som finns.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Det finns också ett par små sandstränder vid den lilla sjön där båtarna åker till och från Universals parker. Där finns solstolar och ett volleyboll-nät. Man ska dock inte bada i den här sjön och överhuvudtaget är det klokt att tänka sig för innan man badar i en sjö i Florida på grund av risken för hjärnätande amöbor samt risken att stöta på alligatorer och ormar.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Pool

Den här bilden är tagen från fönstret vid hissen och har tyvärr lite fula reflexer men jag valde att ta med den ändå då det är den enda bilden jag har som verkligen visar hur stor poolen är.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando strand

Här ser man lite av den ena sandstranden.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Restauranger och affärer på Loews Royal Pacific Resort

Det finns flera olika restauranger på hotellet. Vi hann inte äta på någon av dem eftersom vi hade fullt upp med att äta i parkerna och på Universal Citywalk. Jag gick förbi flera av restaurangerna och de såg trevliga ut och har goda omdömen på bland annat Tripadvisor. De restauranger som finns är följande:

  • Islands Dining Room
  • Jake’s American Bar
  • Orchid Court Lounge & Sushi Bar
  • Bula Bar & Grille

På lördagsmorgnarna kan man äta frukost med Minioner och de andra karaktärerna från filmen Dumma Mig. Priser och tider för frukosten hittar du här. Man behöver inte bo på hotellet för att boka frukosten. Vi gillar den här typen av frukostar men prioriterade att vara tidigt på plats i Harry Potter värld. Nästa gång!

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Citywalk Orchid Court Sushi Bar

Orchid Court Lounge & Sushi Bar.

Om du behöver köpa något finns det två affärer på Loews Royal Pacific Resort. Toko Gifts ligger i lobbyn och här kan du köpa souvenirer från Universal-parkerna samt läsk, vatten och snacks. Vid poolen hittar du Treasures of Bali. Där säljs också souvenirer, dricka och snacks men även badkläder, Hawaii-skjortor med mera.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Treasures of Bali och hotellets Game Room ligger på hotellets bottenvåning, utmed den här gången.

Det finns också ett stort gym och ett spelrum som vi tyvärr inte upptäckte förrän sista morgonen annars hade det nog varit svårt att slita William därifrån.

Fördelar med att bo på ett hotell på området

Den största fördelen tycker jag är att man är så nära parkerna. Man behöver inte köra bil eller åka taxi utan kan promenera till Universal Citywalk och Universalparkerna eller använda sig av Universals eget transportsystem.

Hard Rock Cafe Universal Citywalk Orlando

När vi åkte båt till Universal Citywalk fick vi den här fina utsikten över Hard Rock Café.

En annan viktig fördel är att man får gå in en timma tidigare i den ena parken eller i båda parkerna beroende på säsong. Den här timmen är värd hur mycket som helst när det är mycket folk. Att promenera omkring på Diagon Alley eller i Hogsmeade är mycket roligare innan det blir full med folk överallt. Det är The Wizarding World of Harry Potter som öppnar en timma tidigare för hotellgästerna. Eftersom den ligger längst in i respektive park så innebär det att man även får gå igenom övriga delar av parkerna före öppningstid (även om vissa delar är avspärrade för att leda folk raka spåret mot Harry Potter). För mig innebar det en perfekt möjlighet att ta bra bilder innan det blir för mycket folk. Förutom The Wizarding World of Harry Potter är även Despicable Me Minion Mayhem öppen en timma tidigare. Detta är den åkattraktion som oftast har längst kötid så passa på att åka den tidigt på morgonen.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Den vackra innergården på Loews Royal Pacific Resort.

En otroligt stor fördel med att bo på något av de tre dyrare hotellen är, som jag nämnde ovan, att man får Express-pass för hela hotellvistelsen. För oss var det den avgörande detaljen som gjorde att vi bokade just Loews Royal Pacific Resort.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Om man shoppar mycket i parkerna kan man låta affärerna leverera det man handlat till hotellet så att man slipper gå runt och bära på det. Det kan vara klokt att använda sig av den tjänsten eftersom man måste låsa in sina väskor medan man åker flera av åkattraktionerna och har man större väskor eller kassar behöver man betala för att låsa in dem.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Man kan använda sin hotellnyckel som betalningsmedel överallt i parkerna och på hotellen. Om man vill göra det så kopplas ett kreditkort till nyckeln. Vi valde att inte göra det utan betalade allt direkt på plats med våra vanliga kreditkort istället.

Promenera, åk buss eller båt till parkerna

Vi gillar ju att promenera så under de tre dagar som vi var i Universals parker promenerade vi dit och tillbaka till hotellet igen. Detta gjorde vi alla gånger utom sista morgonen då vi provade på att åka båt. Båten stannar på andra sidan hotellets pool och den är gratis att åka med förutsatt att man är gäst på hotellet. Det är en riktigt mysig båtresa även om den bara tar några minuter. Promenadstigen är också riktigt fin. Man går på en liten gångväg mellan massor av lummiga träd och gröna växter och sedan går man utmed kanalen där båtarna kör.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

För att komma in på Universal Citywalk (som man passerar för att komma till Universal Studios Florida och Universal’s Islands of Adventure) måste man gå igenom en säkerhetskontroll. Det fungerar ungefär som på en flygplats, väskor och andra lösa föremål körs genom en röntgenmaskin medan man själv får gå genom en metalldetektorbåge. När man promenerar till parken finns säkerhetskontrollen precis när man ska gå in på Universal Citywalk. De gånger vi passerade genom där var det aldrig någon kö utan vi var de enda som var där just då.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando security Citywalk

Säkerhetskontrollen för att komma in på Universal Citywalk kan ses till höger i bilden.

När man åker båten sker säkerhetskontrollen på båtkajen precis innan man går ombord på båten. Vi tog en av de första båtarna på söndagsmorgonen och var först på plats och kom genom säkerhetskontrollen på en minut. De som jobbade där tyckte det var väldigt spännande att vi kom från Sverige och började genast prata om Zlatan.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando boat

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Boat

Man kan även åka buss från hotellet till parkerna. På den här länken hittar du samtliga transportalternativ samt hur lång tid det tar från de olika hotellen till parkerna.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando Citywalk boat

Så här ser det ut där båtarna stannar inne på Universal Citywalk.

Fler Universal-hotell att välja på

De övriga fem hotellen på Universal Orlando Resort är:

  • Universal’s Cabana Bay Beach Resort
  • Universal’s Aventura Hotel
  • Loews Sapphire Falls Resort
  • Hard Rock Hotel
  • Loews Portofino Bay

Den 27 juni öppnar ett nytt hotell som heter Surfside Inn and Suites och i maj 2020 öppnar ytterligare ett hotell med namnet Dockside Inn and Suites. När dessa båda hotell öppnats kommer det finnas totalt åtta hotell att välja på. De två nya hotellen är budgethotell och kommer vara billigast av de åtta hotellen. De båda nya hotellen, som kallas för Universal’s Endless Summer Resort, ligger på andra sidan Interstate 4, cirka 2-3 kilometer från Universal-parkerna. Det kommer med andra ord inte bli så enkelt, om ens möjligt, att promenera därifrån till parkerna. Hotellen ser dock väldigt fina ut så jag är sugen på att prova att bo där någon gång i framtiden.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

I bakgrunden ser man Loews Sapphire Falls Resort.

På Tripadvisor har Loews Royal Pacific Resort just nu 4,5 i betyg. Hotellet är rankat som nr 45 av 355 hotell i Orlando.

Du hittar mer information om Loews Royal Pacific Resort på hotellets egen hemsida.

Läs gärna mer om vår sportlovsresa till Florida och Bahamas. Du kan bland annat läsa om The Wizarding World of Harry Potter samt allt annat man kan göra på Universal Studios Florida och Universal’s Islands of Adventure.

Loews Royal Pacific Resort Universal Orlando

Solnedgång vid poolen.

Har du varit på Universal i Orlando och var bodde du i så fall när du var där?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

Inger 12 april, 2019 - 16:06

Vi åker till Florida i morgon, och ska bo på Loews Royal Pacific Resort på måndag 🙂
Det är roligt och lärorikt att läsa din blogg!

Svara
Ann-Louise 12 april, 2019 - 16:17

Men åh vad roligt att ni ska bo på just det här hotellet. Trevlig resa!

Svara
TravelAnna 13 april, 2019 - 12:48

Wow, vilken fantastiskt matnyttig guide för alla som planerar resor hit! Hade ingen aning om alla dessa pass och vad som ingår/inte i går. Ert val av hotell verkar mycket smart! Det ser väldigt fint ut, särskilt utsikten. Kul att läsa om detta. 🙂

Svara
Ann-Louise 13 april, 2019 - 13:30

Tack! Ja, det var verkligen ett superfint hotell. Jag hade helt ärligt inte så höga förväntningar, kanske mycket för att jag är Disney-nörd och det kändes konstigt att inte bo på ett Disneyhotell när vi var i Orlando, men jag trivdes så bra och vill gärna tillbaka! 🙂

Svara
Lean i Wales 15 april, 2019 - 12:01

Där fanns att välja på! Otroligt mycket inom ett ganska begränsat område.
Många olika hotellrum har ingått som mitt dagliga liv under många år som reseledare. Har också inspekterat många hotell för ev besök. Detta verkar fint.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 15 april, 2019 - 21:18

Ja, det här hotellet var verkligen toppen! Jag kan tänka mig att du måste ha besökt många hotell, det måste ha varit intressant att även inspektera dem i förväg (säger jag som är en riktig hotellnörd och älskar att besöka hotell). Ha det så bra du också!

Svara
Kattis 21 mars, 2021 - 12:07

Hittade precis hit och tackar för en otroligt informativ och inspirerande blogg.
Våra planer för Florida inklusive Orlando avbokades under förra året pga Covid-19.
Nu hoppas vi att göra denna resa 2022 istället.
Undrar om du vet om 2-dagars passen på Universal måste nyttjas i följd eller om man kan ta en lugn dag på hotellet mellan som paus? Alltså dag 1 park, dag 2 hotellet och dag 3 park.
Tack på förhand och tack igen för att du delar med dig!

Svara
Ann-Louise 21 mars, 2021 - 13:36

Hej! Vad roligt att du hittat hit och att du gillar min blogg! 🙂 Håller alla tummar att ni kan komma iväg till Orlando nästa år istället. När vi var på Universal så behövde man använda upp biljetterna inom en sjudagars-period, så då skulle man kunna vara i parken en dag, göra något annat en eller flera dagar och sedan besöka parken en andra dag så länge det inte gått mer än sju dagar. I och med Covid har ju mycket ändrats och det kommer säkert hinna bli ännu fler ändringar innan nästa år så det är säkert bra att kolla upp detta igen strax innan ni reser.

Svara

Lämna gärna en kommentar