Times Square New York

New York med bonuspoäng och 2-4-1 voucher

av Ann-Louise

Sedan jag skaffade mitt SAS Amex Elite-kort har jag hunnit tjäna in några stycken 2-4-1 vouchers* och en av dessa vouchers hade förfallodatum den 31 december förra året. Så på nyårsafton, väldigt nära tolvslaget, satt jag och letade efter en bra poängresa där vi kunde utnyttja den här vouchern för att resa till halva poängkostnaden. Jag hade såklart börjat leta resor långt tidigare men inte hittat något riktigt bra så därför blev det lite stressigt och i sista minuten. När jag var på väg att ge upp sa William att han gärna skulle vilja åka till New York och när jag sökte på bonusresor dit så lyckades jag hitta avgångar som passade oss.

Statue of Liberty Frihetsgudinnan
Gammal inskannad pappersbild – hoppas jag får möjlighet att ta en bild i lite bättre kvalitet den här gången.

Så William och jag kommer alltså åka till New York första veckan på sommarlovet och använda våra intjänade Eurobonuspoäng för att ta oss dit. På vägen dit flyger vi Arlanda – Oslo – New York och landar på Newark. När jag bokade hade jag turen att det fanns bonusplatser kvar i SAS Business vilket gör att vi får mesta möjliga valuta för vouchern och poängen. Och en riktigt bekväm flight över Atlanten förstås. På vägen hem flyger vi från John F Kennedy Airport och då blir det ekonomiklass med Lufthansa via München men det kommer bli bra det också. Vi ska flyga med Lufthansas Airbus A380 (världens största passagerarplan) vilket jag gjort flera gånger tidigare, men den här gången har jag bokat platser på övre våningen och det blir en ny och spännande erfarenhet för oss båda. Jag glömmer aldrig första gången jag skulle flyga med Lufthansas A380, jag stod länge vid fönstret på flygplatsen och tittade ut på det gigantiska planet och undrade hur i hela fridens namn det någonsin skulle kunna lyfta.

Newark
Senast jag var på Newark, i november 2013, bytte jag flyg på väg till San Francisco.

Även om våra flygbiljetter var i princip gratis (när man bokar bonusbiljetter betalar man fortfarande flygskatter) så kostar det såklart en del att tillbringa några dagar i New York. Hotellpriserna är höga även om det faktiskt inte är riktigt lika dyrt som jag hade befarat. De hotell jag bott på vid de tidigare besöken, bland annat Hotel Pennsylvania och The Roosevelt Hotel, finns inte längre kvar och även om de gjort det så är det ju alltid roligt att prova nya hotell. Som vanligt har jag gjort ett Excelark där jag listat de hotell som varit aktuella, tillsammans med deras omdömen på olika sajter, priser och fördelar/nackdelar. Till slut bestämde vi oss för Margaritaville Resort Times Square. Dels för att det ett av få hotell i rimlig prisklass med takpool men också för att jag gillar konceptet Margaritaville och länge har velat bo på ett av deras hotell.

Margaritaville Chicago
Margaritaville är kanske mer känt för sina restauranger än sina hotell.

William och jag har en lång lista med alla saker vi planerar att hinna med. Vi har delat upp listan per dag och område och det ska bli spännande att se om vi verkligen hinner med allt som vi skrivit ned. Jag har som sagt varit i New York fem gånger tidigare men nu när jag satte igång att kolla upp sevärdheter så insåg jag att de andra gångerna har jag egentligen inte planerat så mycket och därför har jag också missat en hel del saker. Jag har såklart sett alla de stora sevärdheterna, varit uppe i Empire State Building, traskat runt i Central Park, fotograferat neonskyltarna på Times Square och så vidare. Men jag har till exempel aldrig varit i Brooklyn trots att jag gått halvvägs över Brooklyn Bridge vid två tillfällen. Och det har också tillkommit ett antal sevärdheter de senaste åren, framför allt skyskrapor där man kan åka upp och beundra utsikten. Av det som jag inte redan sett och gjort så står High Line, Edge, Summit samt Brooklyn högst upp på önskelistan, tillsammans med The Friends Experience och Harry Potter: The Exhibition. Jag ser också fram emot att få se området vid World Trade Center som bara var en byggarbetsplats senast jag var på södra delen av Manhattan.

World Trade Center
På 110 våningen i South Tower, World Trade Center. Bilden är från juni 2000.

Vi har skrivit ner några olika matställen där vi vill äta, men just restauranger tycker jag alltid är det svåraste när man är ute och reser så har du tips på en riktigt bra restaurang i New York, för frukost, lunch eller middag, så skriv gärna en kommentar och berätta.

New York

De andra gångerna jag varit i New York har jag åkt buss eller tåg mellan flygplatsen och Manhattan. Där här gången har vi bestämt oss för att lyxa till det lite. När jag började följa olika grupper om New York på Facebook var det många som rekommenderade ett företag som heter Bizzies Luxury Services och jag blev lite nyfiken när jag läste alla positiva recensioner så därför har vi bokat transport till och från flygplatserna med dom.

Central Park
Central Park september 2010.

Blogginlägg om våra upplevelser i New York kommer förstås så småningom. Under själva resan får ni gärna följa med på Instagram.

*En 2-4-1 voucher (two for one) innebär att man kan köpa en resa med SAS eller annat Star Alliance-bolag för halva poängkostnaden. Om man är två som reser betalar man alltså bara poäng motsvarande en resande och reser man ensam blir det helt enkelt hälften av de poäng som normalt krävs för en bonusresa. Dessa vouchers tjänar man in genom att använda sitt SAS Amex Elite. Om du också vill ha ett SAS Amex Elite får du gärna skaffa det genom att klicka på den här länken, då får både du och jag 45 000 extrapoäng som kan användas till flyg hos SAS och deras partners.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar