Viktor Emanuel-monumentet Rom Italien

Lucka 15 – Milsvid utsikt över Rom

av Ann-Louise

Viktor Emanuel-monumentet

Jag älskar platser och byggnader med utsikt och försöker alltid hitta en ny utsiktsplats när jag är ute och reser. När vi var i Rom i februari så fick jag en ny favorit. Viktor Emanuel-monumentet, eller bröllopstårtan som den också kallas, bjuder på en helt fantastisk utsikt över Rom.

Själva monumentet invigdes 1911 men det var först 2007 som man installerade en hiss för att turister skulle kunna åka upp till taket och beundra utsikten. Den imponerande byggnaden är 175 meter bred, 70 meter hög och byggd i vit marmor. Att åka upp till taket kostar 7 € för vuxna och 3.50 € för barn och pensionärer. Jag tyckte absolut att det var värt pengarna och gör gärna om besöket nästa gång jag kommer till Rom.

Här kan du läsa ett längre inlägg om Viktor Emanuel-monumentet och se fler bilder på utsikten. Här kan du läsa alla mina inlägg från Rom.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar