Ivar Los park södermalm

Stockholmstips: Ivar Los park på Södermalm

av Ann-Louise

Ivar Los park ligger på Söders höjder med en vidunderlig utsikt över Stockholm. Det här är en av fem lekplatser i Stockholm som har skapats av konstnären Tor Svae.

Parken har förstås fått sitt namn efter författaren Ivar Lo-Johansson som bodde tvärs över gatan på Bastugatan 21. I parken finns även en byst som föreställer honom.

Ivar Lo-Johansson

Temalekplatsen invigdes i juni 2017 och vi har länge pratat om att gå dit men är sällan på just den delen av Söder. I somras blev det äntligen dags, William och jag promenerade på Monteliusvägen för att titta på utsikten över Stockholm och då kom vi på att vi måste testa den här lekplatsen när vi ändå var så nära.

Ivar Los Park Stockholm
Ivar Los Park Stockholm

Lekplatsens tema är landet, något som förstås tilltalar mig som är uppväxt på en bondgård. Förutom ett hus så finns här en ladugård med mjölkrum och höskulle. Det finns också en gammal traktor som min pappa skulle ha älskat samt en häst och vagn.

Ivar Los Park Stockholm
Ivar Los Park Stockholm

Förutom byggnaderna och trädjuren så finns det även helt vanliga gungor samt ett roligt träd som man kan krypa in i.

Ivar Los Park Stockholm

William börjar ju bli lite för stor för lekplatser nu när han snart fyller tio år. Han var lite frustrerad över att han nästan inte fick rum i de små husen. Men är man lite yngre så är detta en riktigt mysig lekplats och en av de bästa av de lekplatser vi varit på i Stockholm. Och som sagt med en alldeles fantastisk utsikt! Vill man inte åka hit för att besöka lekplatsen så är Ivar Los park även en mysig plats för att ha en picknick, på grässlänten nedanför själva lekplatsen.

Ivar Los Park Stockholm

Tor Svae har även skapat Bryggartäppan, Anders Franzéns park och Mulle Meckparken. De tre lekplatserna har jag skrivit om här. Hans senaste skapelse är Lilla Kvarnholmen som vi ännu inte har besökt men som bland annat Resfredag har skrivit om.

Ivar Los Park Stockholm

Hitta hit: Parken ligger på Bastugatan 26 på Södermalm och har ingång både från Bastugatan och från Monteliusvägen. Närmaste tunnelbanestation är Mariatorget.

Läs alla mina övriga Stockholmstips.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Fantasy Dining 29 augusti, 2018 - 08:11

Men åh vad fint! Måste ta med mig min son dit nästa gång vi bor i Stockholm.

Svara
Ann-Louise 29 augusti, 2018 - 17:19

Ja det måste du göra, det var supermysigt där! Jag tror säkert att din son skulle gilla det. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar