axiom hotel san francisco

Hotellrecension – Axiom Hotel i San Francisco

av Ann-Louise

Axiom Hotel i San Francisco är ett relativt nytt hotell, det invigdes våren 2016 och det har det mest fantastisk läge man kan tänka sig. I alla fall om man vill bo mitt i smeten, som i det här fallet precis där San Franciscos berömda Cable Cars vänder längst ned på Powell Street.

Jag är en riktig hotellnörd och älskar att utforska nya hotell. Axiom Hotel är ett av de absolut bästa hotell jag någonsin bott på. Det har ett perfekt läge, det är superfräscht med snygg inredning och de som jobbar där är väldigt trevliga och hjälpsamma.

axiom hotel san francisco

Jag älskar hotellets mysiga lobby!

axiom hotel lobby

Vi bodde två nätter på Axiom hotell i juni 2016 och stortrivdes från första minuten när vi kom in på hotellet. Vi var ganska tidiga så vårt rum var inte klart men det gjorde inte så mycket när de hade ett trevligt gemensamhetsutrymme en trappa upp med olika arkadspel, fotbollsspel och TV. Just det där med TV:n var viktigt för den dagen spelade Sverige en viktigt match i fotbolls-EM så sonen och sambon bänkade sig genast framför en av TV-apparaterna.

axiom hotel fotbollsspel

Enligt William var detta det absolut bästa med hotellet. Han hade så roligt med fotbollsspelet att det var näst intill omöjligt att få med honom ut på stan.

När vi så småningom fick tillgång till rummet så var det otroligt fint och sängarna stora och bekväma. Det fanns också gott om plats för våra resväskor och bra garderobsutrymmen. I badrummet fanns mer än nog med handdukar till oss tre och man märkte att allt var väldigt nytt och fräscht. Inga trådslitna handdukar här inte! Att det finns rejält med handdukar tycker jag är ett plus för det händer då och då att vi bor alla tre på hotell men inte får handdukar till hela familjen utan bara två uppsättningar, precis som om William inte skulle behöva egna handdukar.
Vi hade tyvärr inte någon utsikt från rummet men vi hade haft så fin utsikt från hotellen tidigare under resan så det kändes helt okej att titta ut mot en innergård de här båda dagarna.
Wifi ingår vilket alltid är ett stort plus, speciellt när man reser med ett barn som vill kunna kolla på Youtube oavsett var i världen han befinner sig. 🙂

hotel axiom san francisco

hotel axiom san francisco

axiom hotell badrum

På bottenvåningen, ut mot Powell Street, finns The Turn Café där man kan äta frukost, lunch och middag eller bara ta en drink. Vi hann tyvärr inte prova att äta där eftersom vi hade fullt upp med att gå till våra favoritrestauranger ute på stan, men det såg väldigt trevligt ut. Namnet The Turn Café kommer förstås från den Cable Car Turnaround som finns precis utanför dörren. Det vill säga den plats där San Franciscos berömda spårvagnar vänder.

the turn cafe axiom san francisco

The Turn Café sett från ovan

En natt på Axiom Hotel kostar 233 USD (ca 1 890 kr) om man söker på ett rum för två personer, fredag till lördag i slutet på oktober. Mycket pengar men ändå förhållandevis bra pris för att vara i San Francisco. När vi var här sparade vi en hel del pengar på att använda oss av en gratisnatt från Hotels.com. Jag brukar försöka spara mina gratisnätter till hotell som är lite dyrare för att vi ska ha råd att lyxa till det lite ibland.
Visst kan man hitta betydligt billigare hotellrum om man väljer att bo längre bort från centrum men jag tycker att det alltid är mycket mer praktiskt att vara nära de sevärdheter, affärer och restauranger som man vill besöka.

axiom hotel san francisco

Hotellet från utsidan. Entrén är till vänster om Sephora bakom alla människor som köar för att åka spårvagn.

På Tripadvisor har hotellet 4,5 stjärnor i betyg och klassas som nummer 14 av 230 hotell i San Francisco. Om du ska till San Francisco och vill ha nära till shopping, museer och restauranger så kan jag varmt rekommendera det här hotellet. Vi kommer garanterat att bo där igen nästa gång vi är i San Francisco.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Hanna 11 oktober, 2017 - 11:20

Det låter verkligen som ett riktigt bra hotell.

Svara
Ann-Louise 11 oktober, 2017 - 18:28

Ja, det kan verkligen rekommenderas!:-)

Svara
Madeleine 12 oktober, 2017 - 08:57

Jag var bara in och kikade där men kan skriva under på att det var verkligen fint.

Svara
Ann-Louise 12 oktober, 2017 - 23:03

🙂

Svara
13 bra hotell i San Francisco - Från Stad till Strand 24 juni, 2018 - 22:12

[…] Axiom Hotel är ett av de bästa hotell jag någonsin bott på. Vi bodde här i två nätter under vår förra USA-resa i juni 2016. Mer centralt än så här går inte att bo i San Francisco. Hotellet ligger precis där spårvagnarna vänder och mitt emot GAP’s flagship store och massor av andra affärer. Rummen är snygga och allt känns nytt och fräscht. Vi var supernöjda med precis allt under vår vistelse. Här kan du läsa min recension av Axiom Hotel. […]

Svara
Hemma efter två härliga veckor i Kalifornien - Från Stad till Strand 5 oktober, 2018 - 12:48

[…] känner till San Francisco så väl) in till stan och vårt hotell. Vi hade bokat två nätter på Axiom Hotel som är mitt favorithotell i San Francisco och som ligger så centralt som det bara kan […]

Svara

Lämna gärna en kommentar