cheyenne wyoming boot

De 10 minst besökta staterna i USA

av Ann-Louise

Idag läste jag en artikel i Vagabond om de stater i USA som får minst besök varje år. Eftersom USA är mitt favoritland att resa till så tyckte jag det var intressant läsning och blev nyfiken på om de stater som jag besökt är med på listan och några av dem fanns faktiskt med. Och av de minst besökta stater som jag inte varit i ännu så finns flera på min önskelista inför kommande USA-resor.

Stat nummer två på listan över de minst besökta staterna och alltså den nästa minst besökta staten i USA är Wyoming med 10,1 miljoner besökare per år. Den största staden i Wyoming är Cheyenne som jag besökte under en helg i september 2006. Jag var där för att hälsa på en brevvän och fokus låg på att umgås med henne och hennes familj så därför såg jag inte så mycket mer av Wyoming förutom att jag åkte bil från Boulder till Cheyenne och sedan från Cheyenne till flygplatsen i Denver så då hann jag se lite av landskapet i alla fall. Om jag åker tillbaka till Wyoming så kommer fokus ligga på att besöka nationalparken Yellowstone. Med tanke på att den här fantastiska nationalparken finns i Wyoming är det lite förvånande att så få personer besöker staten.

cheyenne wyoming boot

I Cheyenne, Wyoming, finns den här typen av cowboy boots utplacerade på 19 ställen runt om i staden.

Stat nummer tre är Montana och jag har åkt tåg tvärs igenom hela Montana så därför är jag lite kluven till huruvida jag har varit där eller inte. Jag gick av tåget på någon station för att få en nypa frisk luft, räknas det som man varit där? Jag skulle förstås aldrig räkna länder eller stater som jag flugit över, men om man åkt tåg eller bil genom en stat så har man ju sett en hel del. Just Montana tog drygt 15 timmar att åka igenom med tåg så jag befann mig ändå ganska länge i staten.

Iowa är den sjätte minst besöka staten och även här har jag åkt tåg genom staten. Jag tror även att jag kan ha varit här en sväng med bil på min allra första USA-resa men jag minns inte helt säkert. Iowa är en stat som jag gärna skulle åka tillbaka och spendera lite mer tid i. Jag har en hel del släktingar som emigrerade hit på 1880-talet och skulle vilja besöka Creston där de bosatte sig.

iowa

Iowa. Bild från Pixabay.

Nebraska som är den sjunde minst besökta staten har jag både åkt tåg och bil igenom. Även om Nebraska är fint så är det inte någon stat som jag planerar att besöka igen inom den närmaste framtiden. Men om och när jag kommer hit igen så skulle jag vilja se Carhenge bara för att det är en lite udda sevärdhet.

Stat nummer tio på listan är North Dakota som har 24 miljoner besökare årligen. Här tillbringade jag sju kalla vinterveckor i november och december 1998 på min allra första resa till USA. Jag besökte min brevvän (som jag åtta år senare även besökte i Wyoming) och firade jul där tillsammans med henne och hennes familj. Hon hade just fått barn när jag kom dit så våra utflykter var ganska begränsade och bestod mest av promenader i närområdet och besök i närmast shoppingcenter. Det var också så kallt så vi höll oss helst inomhus. Som kallast var det runt 40 minusgrader!

red river grand forks

Floden Red River rinner genom Grand Forks och utgör här gränsen mellan North Dakota och Minnesota.

city hall grand forks

Stadshuset i Grand Forks, North Dakota.

Den kompletta listan över de minst besökta staterna i USA:
1: Delaware
2: Wyoming
3: Montana
4: Vermont
5: West Virginia
6: Iowa
7: Nebraska
8: Rhode Island
9: Mississippi
10: North Dakota

Av de fem stater som jag inte varit i närheten av än så har jag inte någon direkt längtan till Delaware och West Virginia. Däremot skulle jag väldigt gärna vilja åka till Vermont och Rhode Island. Att besöka Vermont på hösten när alla löven skiftar färg är en dröm jag haft i många år. Och när det gäller Mississippi så har min kompis, som tidigare bodde i North Dakota och Wyoming, nyligen flyttat till Mississippi så kanske blir det ett besök där någon gång i framtiden.

Har du varit  i någon av de här tio staterna? Om inte, vilken/vilka av dem är du sugen på att besöka? 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

pilla 10 oktober, 2017 - 05:09

Kul lista! jag skulle vilja roadtrippa till alla små stater. Har varit i US runt 50 ggr men besöker allt för ofta bara favoriter. Skulle åkt till Portland denna resan men det regnade så det blev CA istället för sådär 15e gången minst.

Svara
Ann-Louise 11 oktober, 2017 - 18:28

Oj, 50 ggr! Jag som tycker jag har varit där många gånger men har bara varit där ungefär hälften så många gånger som du. Jag gör samma sak, åker tillbaka till mina favoriter där jag varit massor av gånger, fast det finns så mycket mer att uppleva.

Svara
Nils J Johanson 9 april, 2019 - 17:02

50 ggr eller 25, skillnaderna tycker jag mera ligger i Hur Länge man är där. Jag åkte Route 66. Jag startade med att åka omkring i norra Illinois, sen Route 66 fr Chicago till LA. Men sen också 1 och 101 norrut fr LA i CA och runt där med en avstickare igen in i Nevada och avslut i Frisco. Denna resa varade i drygt 2 1/2 månader. Det är klart att här ser man mer än flertalet week-end resor till t ex NYC. Så varför räkna hur många gånger?? Jag stannar hellre längre tid än fladdrar fram å tillbaka över pölen – Atlanten alltså, i onödan…

Svara
Ann-Louise 10 april, 2019 - 16:09

Jag håller med dig, jag föredrar också att stanna längre när jag åker till USA. Min första resa dit varade i drygt fyra månader och gick genom 33 stater och jag har flera gånger gjort månadslånga resor dit för att hinna uppleva så mycket som möjligt. Något jag inte gjort ännu är att åka Route 66, men det hoppas jag kunna göra någon gång i framtiden.

Svara
Helena - Oh darling, let's be adventurers 16 juni, 2019 - 14:26

Vilket kul inlägg. Jag har tidigare varit i Wyoming och Montana. Åker tillbaka till båda dessa stater nu i sommar samt även North Dakota.

Svara
Ann-Louise 21 juni, 2019 - 22:16

Åh så härligt det låter med en resa till dessa stater!

Svara

Lämna gärna en kommentar