H10 Cubik Barcelona hotell

Hotellrecension: H10 Cubik i Barcelona

av Ann-Louise

Jag älskar ju att leta efter det perfekta hotellet och när vi var i Barcelona för en månad sedan så bodde vi på ett av de allra bästa hotell jag bott på, nämligen H10 Cubik. Det var ett hotell som var perfekt på alla sätt. Hotellet är relativt nytt, det har bara funnits sedan 2015, och är inrett i en modern stil med många roliga detaljer.

Till att börja med så är läget på gatan Via Laietana det bästa tänkbara om du vill ha nära till det mesta i Barcelona. Bara några hundra meters promenad från Plaça de Catalunya där flygbussarna stannar och nära till shopping på stora varuhuset El Corte Inglés. Perfekt om det regnar vilket det gjorde första dagen vi var där. H10 Cubik ligger i stadsdelen Barri Gotic men stadsdelen El Born ligger på andra sidan gatan så du har lika nära till båda. Från hotellets takterrass och från en del rum har man en fantastisk utsikt över katedralen som ligger en kort promenad från hotellet. Vill du åka tunnelbana så ligger Metro-stationen Urquinaona cirka hundra meter norr om hotellet. Snett över gatan finns också vackra Palau de la Música Catalana. Läget kan med andra ord inte bli mycket bättre.

rum h10 cubik barcelona
Det var praktiskt med alla eluttag bredvid sängen och hyllan ovanför sängen. Perfekt för att ladda telefoner och annat.

Vi hade bokat ett Superior Room via Orbitz men väl på plats blev vi uppgraderade till ett Classic Terrasse-rum med en jättestor uteplats och en privat bakgård som vi i rum 108 delade med fem andra rum på samma våning. Det verkade som att det stora rummet tidigare hade varit två mindre rum som hade slagits samman. Vi hade nämligen två stora badrum och två garderober. Ena delen av rummet hade en dubbelsäng medan den andra delen hade soffa och bord samt kylskåp/minibar och espressomaskin. Soffan var bäddad som extrabädd till William. Vi hade med andra ord riktigt gott om plats under de tre dagar och nätter vi var här.

h10 cubik badrum
Ett av de båda badrummen.

Att ha två badrum på tre personer var förstås lite extra lyxigt. Badrummen var snyggt inredda och i det ena fanns det badkar medan det andra badrummet hade en duschkabin. I varje badrum fanns två morgonrockar samt två par badtofflor. Det fanns också en necessär i varje badrum och den innehöll bland annat tandborste, tandkräm, sykit, rakhyvel och flera andra saker som kan vara bra att ha. Schampo, balsam och duschkräm var av märket Rituals. Det fanns även gott om handdukar som var tjocka och mjuka, inte så där tunna och slitna som de ibland kan vara när man bor på hotell.

h10 cubik uteplats
Vår stora uteplats bakom staketet.

Uteplatsen var möblerad med stolar och bord och på den privata gården som bara de här sex rummen hade tillgång till fanns härliga solsängar. Tyvärr hann vi inte tillbringa så mycket tid här ute eftersom vi hade fullt upp med sightseeing på stan. Men när vi väl var ute på gården såg vi överhuvudtaget inte någon annan person där så det kändes som att vi hade den helt för oss själva.

h10 cubik uteplats
Det fanns flera sköna solsängar på den privata gården.

Vi åt inte någon frukost på hotellet men vi åt tapas två gånger på hotellets takbar, Atik Terrace. De tapas vi åt var väldigt goda och det smakade förstås extra gott att sitta och äta i solen med en vidunderlig utsikt över Barcelona. Vid incheckningen fick vi en kupong som gav oss varsin gratis dryck vilket gick utmärkt att utnyttja i samband med middagen.

tapas atik terrace h10 cubik
Underbart goda tapas på Atik Terrace.

Det allra bästa med hotellet var nog takterrassen. Det fanns en härlig pool (dock inte så djup så det går inte att simma i den) och utsikten från de sköna solsängarna var helt magisk. Man såg kläder hänga på tork utanför lägenheter, uteplatser på taken runt omkring, bergen Montjuïc och Tibidabo, katedralen samt en liten skymt av havet om man sträckte lite på sig. Poolhanddukar fanns på plats så man behövde inte ta med sig egen handduk eller ta med handduk från rummet som vi gjorde för säkerhets skull.

h10 cubik rooftop pool
William gillade polen på takterrassen!

De allmänna utrymmen på gatuplan, inklusive receptionen, var väldigt trevligt inredda med massor av böcker och robotar. Och överallt fanns det små godisskålar med godis i. Med tanke på allt godis var det kanske tur att vi inte hann tillbringa så mycket tid i lobbyn eftersom vi mest var ute på stan och sprang runt…
Det finns en bar på bottenvåningen, Robotik Bar, men vi hann tyvärr inte prova den. I Robotik Bar kan du köpa en enklare frukost på morgonen om du vill äta något snabbt innan du ger dig ut på upptäcktsfärd.

h10 cubik lobby
Jag gillade verkligen inredningen i lobbyn.

Alla som jobbar på hotellet var väldigt trevliga och hjälpsamma och in-och utcheckning gick snabbt och smidigt. När vi checkade in bjöds vi på cava och juice medan vi väntade. Och inte minst viktigt, wifin fungerande helt perfekt på alla våra enheter (tre iPhones och tre iPads), både i rummet, på takterrassen och i receptionen.

h10 cubik lobby
Ytterligare en bild från den mysiga lobbyn.

Om du ska åka till Barcelona så kan jag verkligen rekommendera att bo här.  Jag verkar inte heller vara ensam om att tycka så eftersom H10 Cubik just nu har plats nr 20 av 521 Barcelona-hotell på Tripadvisor. H10 har även flera andra hotell i Barcelona och de allra flesta verkar riktigt bra att döma av recensionerna.

Läs övriga inlägg om Barcelona.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

World by Tina 3 maj, 2017 - 10:47

Ser ju sjukt nice ut, ska jag definitivt lägga på minnet inför min nästa barcelonatripp=)

Svara
Ann-Louise 5 maj, 2017 - 18:30

Ja, jag kan verkligen rekommendera det! 🙂

Svara
Caroline 5 maj, 2017 - 08:16

Ser ut att vara ett hotell där jag skulle trivas som fisken i vattnet 🙂

Svara
Ann-Louise 5 maj, 2017 - 18:30

Ja, jag är ganska kräsen när det gäller hotell men det här uppfyllde verkligen alla mina krav och lite till 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar