Legoland Kalifornien

Legoland i Kalifornien – toppen för barn i alla åldrar!

av Ann-Louise

Har du barn som längtar till Legoland mitt i vintern när Legoland i Billund är stängt? Ett tips kan vara att åka till Legoland i Kalifornien. Man flyger kanske inte till Kalifornien enbart för Legoland eftersom det ändå är en ganska lång och dyr flygresa 🙂 men ett tips är att kombinera ett besök på Legoland med ett besök på Disneyland eller Universal studios samt förstås lite sightseeing i Los Angeles och/eller San Diego.

Legoland California ligger i Carlsbad som ligger vid kusten mellan Los Angeles och San Diego. Carlsbad är en gullig liten stad men vi hade tyvärr inte tid att se oss omkring i själva staden utan hann bara med Legoland den här gången. Men om man promenerar runt med Google Maps Street View (vilket jag älskar att göra!) ser man att det finns en del fina hus samt förstås en härlig strand.

Legoland Chima vattenpark

Entrén till vattenparken på Legoland.

Förutom själva Legoland-parken som öppnade 1999 finns det även en vattenpark och en del av vattenparken är uppbyggd för att se ut som Chima från den populära Lego-serien. Vattenparken har funnits här sedan 2010 och Chimadelen öppnade 2014. Vattenparken är dock stängd under vinterhalvåret och öppnar igen i mars. Det finns även ett akvarium som vi inte hann besöka under våra två dagar här. Man kan köpa olika typer av kombinationsbiljetter, biljett enbart till Legoland-parken, biljett till Legoland + Water Park, biljett till Legoland + Sea Life Aquarium eller biljett till alla tre parkerna. När man köper någon av kombinationsbiljetterna brukar man få gratis inträde dag två.  Vi köpte kombinationsbiljett till Legoland och vattenparken när vi var där och ”slapp” då betala inträde för andra dagen vilket var perfekt eftersom vi bara hann vara i parken några timmar den dagen och det hade varit trist att betala fullpris för det. Aktuella priser finns på Legolands hemsida.

Lego Ninjago The Ride

Lego Ninjago The Ride i nya Lego Ninjago World.

Det viktigaste för oss när vi besökte Legoland var att spendera tid i det nya Ninjago-landet som var den stora nyheten på Legoland 2016. Här finns huvudattraktionen Lego Ninjago The Ride samt alla Ninjago-figurerna uppbyggda i Lego. Man fick även träffa en ”riktig” figur från Ninjago och när vi var där så var det den röda ninjan Kai.

Kai Ninjago Legoland

William träffar sin favoritninja Kai.

Det finns flera olika världar på Legoland och massor av åkattraktioner. Förutom nya Lego Ninjago World finns bland annat följande områden (våra favoritattraktioner inom parentes):

  • Land of Adventure (favorit var ”Lost Kingdom Adventures”)
  • Castle Hill (favorit var ”The Dragon”)
  • Fun Town (favoriter var ”Driving School” där barnen fick ta körkort samt ”Police and Fire Academy” som sonen åkte om och om igen.
  • Pirate Shores (vi åkte inget här eftersom de flesta attraktioner involverade vatten och det var lite för kallt för att bli blöt)
Legoland Driving School

Driving School där man kan ta sitt eget Legoland-körkort. Lång kö men mycket uppskattat!

Eftersom vi var där på en lördag och söndag och det dessutom var precis i början av sommarlovet så var det ganska mycket köer och vi hann inte åka riktigt lika många attraktioner som vi hade planerat men var ändå mycket nöjda med besöket.

Legoland San Francisco

Legomodellen av San Francisco var min favorit.

Miniland USA var fantastiskt med alla legomodeller som visar olika amerikanska städer med mera. Här finns även fantastiska modeller från Star Wars-filmerna, något som vi uppskattade extra mycket eftersom alla i familjen älskar Star Wars.

Star Wars Legoland

En av de fantastiska Star Wars-scenerna byggd i lego,

Det finns flera trevliga hotell i närheten av Legoland. Allra närmast är Legoland Hotel som ligger på området och om du bor där får du gå in i parken en timma före allmänheten. Recension av detta hotell kommer här på bloggen så småningom.

Ett annat hotell som kan rekommenderas är Sheraton Carlsbad Resort & Spa som ligger precis norr om parken och som har en egen ingång till Legoland så att du slipper gå runt parken och gå in genom huvudentrén. Kanske kommer det en hotellrecension även av detta hotell så småningom.

Legoland Chima vattenpark

En del av Chima-vattenparken.

Närmaste flygplats är San Diego, som ligger 5,6 mil söder om Legoland. Los Angeles flygplats ligger 14,5 mil norr om Legoland. Fördelen med att flyga till Los Angeles är att SAS har direktflyg dit från Stockholm, vilket jag tycker är väldigt skönt. Flyger du till San Diego måste du byta flyg någonstans, ofta i Chicago eller Los Angeles.

Från San Diego kan du ta tåg till Carlsbad eller närliggande samhället Oceanside. Du kan åka antingen med Coaster eller med Amtraks Pacific Surfliner.

Från Los Angeles flygplats kan du ta dig in till Union Station i downtown Los Angeles med hjälp av flygbussarna och sedan ta Amtraks Pacific Surfliner till Oceanside eller Carlsbad. Eller så hyr du bil med chaufför, så kallad town car. Läs mer om att åka tåg och town car  i mitt tidigare blogginlägg om hur man tar sig runt i Kalifornien utan hyrbil. Eller så kan du förstås hyra bil och köra själv också!

Ett tips är att prenumerera på Legolands nyhetsbrev så får du ibland erbjudande om lägre priser på inträde samt på boende på Legoland-hotellet.

Lego vattenpark Carlsbad

En av attraktionerna i vattenparken.

Om någon undrar över den gråmulna himlen på alla bilder från Legoland så beror den på June Gloom. Ett fenomen som jag tidigare lyckats missa trots att jag varit i Kalifornien så många gånger och som nog är värt ett eget blogginlägg så småningom.

Karta över Legoland California.

Karta över Legoland California Resort. Längst ned i bilden syns hotellet, strax bredvid hotellet, där det står ”New”, ligger Ninjago-världen och längst upp på kartan finns vattenparken. Och däremellan en massa annat skoj att upptäcka!

Läs också om vad vi tyckte om vår vistelse på Legoland Hotel.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Tre nyheter från Legoland-parker runt om i världen - Från Stad till Strand 2 november, 2017 - 13:24

[…] om när vi besökte Legoland i […]

Svara
Hotellrecension - Legoland Hotel i Carlsbad - Från Stad till Strand 6 december, 2017 - 17:12

[…] sommaren var vi på Legoland i Carlsbad, Kalifornien. Jag har tidigare skrivit om vårt besök i själva parken men jag tänkte att jag även skulle skriva lite om Legoland-hotellet som var en upplevelse i […]

Svara

Lämna gärna en kommentar