meatballs for the people

Restaurangtips – Meatballs for the people

av Ann-Louise

Jag tycker att det är svårt att veta vart man ska gå när man ska gå ut och äta en god middag i Stockholm och uppskattar alltid att få tips på bra restauranger. Förmodligen är det fler än jag som har svårt att välja mellan Stockholms alla matställen så därför tänkte jag passa på att tipsa om en av mina favoriter.

En restaurang som jag gärna återvänder till om och om igen är Meatballs for the people som ligger på Södermalm, närmare bestämt på Nytorgsgatan 30. Här kan du äta fantastiska goda köttbullar av olika slag och alla ingredienser är ekologiska  vilket jag tycker är ett stort plus. De har också ett stort utbud av ekologisk öl att avnjuta till köttbullarna.

Klassiska köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka kostar 179 kr enligt den just nu aktuella menyn och efter att ha ätit deras köttbullar några gånger så tycker jag helt klart att det är värt vartenda öre.

Det är perfekt att ta med besökare från utlandet hit för att de ska få smaka på denna typiskt svenska maträtt, något som jag gjort vid flera tillfällen och det har alltid varit mycket uppskattat.

Meatballs for the people

Pannacotta är en av mina favoritdesserter och den smakar väldigt gott på Meatballs for the people.

Enligt hemsidan kommer Meatballs for the people även att öppna en restaurang i New York inom kort.

Adress: Nytorgsgatan 30 på Södermalm i Stockholm

Läs min övriga tips på restauranger.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

FREEDOMtravel 14 januari, 2017 - 07:19

Köttbullar i sig är ju ganska internationellt, men i kombinationen potatis/potatismos och lingin håller jag med om att det blir svenskt!

Svara
Ann-Louise 14 januari, 2017 - 23:41

Ja, när jag ätit köttbullar i andra länder har det varit med spaghetti eller någon annan pasta. Gillar den svenska varianten bättre med någon form av potatis 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar