disneykryssning florida usa

Snart bär det av till Florida och Bahamas

av Ann-Louise

Tidigt imorgon bitti är det äntligen dags! Kl 07.35 går SAS-flyget som ska ta oss till Manchester och därifrån flyger vi sedan vidare till Orlando med Virgin Atlantic. Jag gillar att prova nya flygbolag och har hört mycket bra om Virgin Atlantic så det ska bli spännande att se vad vi tycker. Det är min 25:e resa till USA och mitt fjärde besök i Florida. När jag gjorde min första resa till USA för drygt tjugo år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle återvända så många gånger.

När vi kommer fram till Orlando åker vi till The Florida Hotel & Conference Center som är vårt hem de första två nätterna. Här bodde vi sista natten på vår förra Florida-resa för snart fyra år sedan. Sedan dess lär de ha renoverat en del hotellrum så jag ser fram emot att se hur det ser ut nu. Sist vi bodde här var det ett riktigt bra hotell men med lite tråkiga rum. Hotellet ligger i direkt anslutning till The Florida Mall som är Orlandos och centrala Floridas största köpcentrum. Nära till affärer och restauranger med andra ord!

The Florida Mall Orlando

På måndag morgon har vi bokat Tiffany Towncar som kommer köra oss till Port Canaveral där vi ska checka in på kryssningsbåten Disney Dream. Kryssningen är fyra nätter lång. På tisdagen kommer vi besöka Nassau, Bahamas, på onsdag besöker vi Disneys egen ö Castaway Cay som också ligger i Bahamas och på torsdagen är vi på båten hela dagen. Det kommer förstås komma flera blogginlägg om kryssningen när vi kommer hem igen!

10 tips för att planera en Disneykryssning

Disney Dream i hamnen i Port Canaveral. Bild från Pixabay.

Vi kommer tillbaka till Port Canaveral på fredag morgon och har även då bokat Tiffany Towncar för transport till Universal-parkerna. De sista två nätterna på resan bor vi på Universal’s Loews Royal Pacific Resort som ligger i anslutning till parkerna. Detta är det billigaste av de tre Universal-hotell som erbjuder Universal Express Unlimited. Det innebär att om man visar upp sin hotellnyckel så behöver man inte stå i den vanliga, ofta långa, kön utan kan gå till den betydligt kortare kön som är enbart för de som har ett Universal Express-pass. Tack vare det så hoppas vi slippa stå i flera timmars kö för att få åka de populära Harry Potter-attraktionerna.

Loews universal royal pacific orlando

Bild från Universal’s Loews Royal Pacific Resort. © 2019 Universal Orlando Resort. All rights reserved.

Jag hoppas hinna lägga ut något inlägg på bloggen under resans gång. Jag vet redan nu att vi kommer ha begränsad tillgång till Internet på kryssningen då Disneys Wifi-paket är väldigt dyra. Vi kommer köpa det minsta paketet och begränsa användandet till att kolla mail för att försäkra sig om att allt är bra med familj och katt här hemma. Williams farmor kommer att bo hos oss och ta hand om vår katt Ella så hon är i goda händer men det är ändå alltid lite jobbigt att åka ifrån henne så här många dagar.

Jag kommer även lägga ut bilder från resan på Instagram och Insta Stories så följ mig gärna där om du inte redan gör det.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

10 Kommentarer

FREEDOMtravel 22 februari, 2019 - 17:33

Härligt! Trevlig resa!!! Jag har inte Instagram (bara Peter som har) så väntar tålmodigt på blogginlägg 🙂

Svara
Ann-Louise 22 februari, 2019 - 20:06

Tack så mycket! Jag ska försöka hinna med några snabba ”vykortsinlägg” medan vi är på resande fot och så kommer de längre inläggen efter att vi kommit hem. 🙂

Svara
Liniz Travel 22 februari, 2019 - 20:42

Trevlig resa! Jag kommer följa er m
Spänning. Kramar

Svara
Ann-Louise 22 februari, 2019 - 22:16

Tack så mycket! Kram

Svara
Helena - Oh darling, let's be adventurers 22 februari, 2019 - 22:28

Så kul! Ha en fin resa!

Svara
Ann-Louise 23 februari, 2019 - 06:53

Tack!

Svara
Marias Memoarer 25 februari, 2019 - 19:12

Åh låter härligt, ha en riktigt trevlig resa! 🙂

Svara
Ann-Louise 5 mars, 2019 - 15:35

Tack så mycket! Nu är vi hemma igen och det var en riktigt underbar resa! Mer kommer på bloggen snart. 🙂

Svara
Lena i Wales 27 februari, 2019 - 11:48

Önskar dej en trevlig resa!

Svara
Ann-Louise 5 mars, 2019 - 15:36

Tack så mycket! Nu är vi hemma igen och mycket nöjda med resan. Så snart jag övervunnit jetlagen ska jag börja skriva om resan i bloggen. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar