flaggspectrum

Julklappstips för barn som gillar att resa

av Ann-Louise

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu är det bara drygt tre veckor kvar till julafton och det börjar bli hög tid att köpa julklappar. Ju äldre William blir desto svårare blir det att hitta på bra julklappar till honom. Leksaker är tydligen inte längre så roligt när man är nio år men han har alltid gillat kartor, flaggor och att resa så det temat brukar funka bra även när det gäller julklappar. Här kommer lite julklappstips till alla er som också har barn som gillar resor och länder:

Skrapkarta för barn

En sån här skrapkarta eller scratch map skulle jag själv gärna vilja ha men jag kan tänka mig att det är ändå roligare för barn att kunna skrapa fram de länder man har besökt, eller varför inte göra tvärtom och skrapa fram de platser man drömmer om att besöka.

Skrapkartan för barn finns att köpa på Adlibris för 153 kr.

julklappstips skrapkarta

Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare

Vi har fyra-fem olika kartböcker för barn här hemma men just den här boken av Sarah Sheppard är favoriten och den har William läst hur många gånger som helst. Massor av rolig fakta och fantasifulla illustrationer.

Kartboken finns bland annat att köpa på Bokus för 118 kr.

julklappstips viktiga kartor

Pussel med viktiga kartor

Det finns även ett pussel i samma serie som kartboken ovan. Jag har alltid älskat pussel och när William var mindre la vi pussel väldigt ofta. Det här köpte vi till William i julklapp häromåret och det var väldigt uppskattat.

Pusslet finns bland annat på Adlibris för 69 kr.

julklappstips viktiga kartor pussel

En egen kabinväska

William har visserligen haft en egen resväska sedan han var liten, en liten kabinväska i form av Blixten McQueen, som har hängt med på en mängd resor både inom Sverige och till andra länder. Dock börjar den bli för liten för hans behov och kanske även lite för barnslig så en sådan här kabinväska med BB 8-droiden från Star Wars skulle passa honom utmärkt. Jag gissar att det finns många andra små Star Wars-fantaster som också skulle gilla den!

Väskan finns på CDON.COM där den kostar 1 299 kr.

julklappstips bb8

Qube Flaggor och Länder

En kub med 500 frågor om världens alla länder, folk och flaggor. Det står att det är från 12 år men jag är övertygad om att William skulle älska detta även om han ”bara” är nio år.

Finns bland annat på Akademibokhandeln för 149 kr.

julklappstips qube

Flaggspectrum

Det här spelet köpte vi till William för flera år sedan efter ett tips från en kollega. Medan en del andra julklappar och presenter fått ligga orörda så är detta något som använts otroligt flitigt. Vi har inte spelat själva spelet så mycket utan William har tillbringat mycket tid med att sortera de olika flaggkorten efter vilken världsdel de tillhör, läst den fakta som finns på baksidan och hittat på olika lekar på egen hand med korten. Men vi har också använt dem som frågekort och visat flaggan för varandra och så har man fått gissa vilket land det är. William klarar i princip alla flaggor medan vi vuxna inte har riktigt lika bra koll men man lär sig något nytt varje gång.

Spelet finns bland annat att köpa på Adlibris för 119 kr

flaggspectrum julklappstips

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Aktivfamilj.se Elin 2 december, 2017 - 21:49

Oj, blev tre julklappar till barnen efter den här listan! Tack!

Svara
Ann-Louise 2 december, 2017 - 22:00

Vad kul att höra. Hoppas barnen blir nöjda! 🙂

Svara
Julklappstips för resenärer - Från Stad till Strand 18 december, 2017 - 21:31

[…] det dags att verkligen sätta fart med julklappsinköpen. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg med julklappstips för barn som gillar att resa. Här kommer en lista på sånt som passar […]

Svara

Lämna gärna en kommentar