seal beach pier

En eftermiddag i Seal Beach, Kalifornien

av Ann-Louise

För lite drygt fyra veckor sedan så spenderade vi en eftermiddag hos min pyssling Laura som bor i Seal Beach strax söder om Los Angeles. Vi hade just tillbringat två hektiska dagar på Disneyland så en lugn och skön dag med soffhäng och kattmys hemma hos Laura, en promenad på piren samt supergod mexikansk lunch var exakt vad vi behövde för att återhämta oss. Laura var också så snäll så hon hämtade oss på Disneyland Hotel på förmiddagen och senare på eftermiddagen körde hon oss till Long Beach Airport så vi slapp ta taxi.

seal beach

seal beach

Laura och jag är som sagt pysslingar vilket i just det här fallet innebär att min mormors farmor och hennes farfars farfar var syskon. Mina andra släktingar i USA har jag hittat via traditionell släktforskning men Laura och jag kom i kontakt med varandra tack vare att vi båda gjort ett DNA-test i släktforskningssyfte. Vi träffades första gången när Johan, William och jag var i Kalifornien för två år sedan och det var jätteroligt att få tillbringa några timmar med henne även den här gången.

seal beach

seal beach pier

Piren i Seal Beach är 560 meter lång och därmed den näst längsta träpiren i Kalifornien (den längsta finns i Oceanside). Att promenera på en lång pir med härliga sandstränder och hav som kuliss är definitivt en av mina favoritsysselsättningar. Synd bara att det är så sällan man får möjlighet att göra det.

Längst ut på piren fanns tidigare en restaurang men den brann tyvärr ner för två år sedan, annars hade det varit ett perfekt ställe för lunch.

seal beach pier

seal beach pier

På väg tillbaka från piren åt vi istället lunch på Avila’s El Ranchito på Main Street. Jag åt en dagens special som var en otroligt god Avocado-burrito. Perfect för mig som älskar avocado! Avila’s El Ranchito finns även på tolv andra platser i Kalifornien och kan varmt rekommenderas för den som gillar mexikansk mat.

Avila’s El Ranchito

Här kommer lite fler bilder från Seal Beach:

seal beach

seal beach

seal beach pier

seal beach pier

seal beach pier

seal beach pier

Självklart måste Seal Beach ha en staty av en säl!

seal beach

En liten gullig butik på Main Street som enbart säljer snäckor i olika former.

seal beach

Om det nu skulle bli en tsunami så känns det i alla fall bra att veta att min släktings hus ligger i den säkra zonen.

seal beach

En av Lauras gulliga katter.

Läs gärna mina övriga inlägg om Kalifornien.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Lena i Wales 6 augusti, 2018 - 09:10

Hej Ann-Louise!
Roligt att du hittade till min blogg, så jag hittade till din fina blogg.
Underbara bilder, ser så fint ut. Intressant också om din släkt och hur ni träffats.
Har tittat på några inlägg längre ner på bloggen, trevligt.
Vill passa på att önska dej en fin dag!

Svara
Ann-Louise 6 augusti, 2018 - 21:33

Vad roligt att du hittade till min blogg också och att du tycker om mina bilder! Ha en fin dag du med!

Svara
TravelAnna 8 augusti, 2018 - 12:41

Vilka härliga bilder och bra tips! Där har jag som sagt ännu inte varit, men en dag så …

Vad häftigt att du hittar släktingar på det sätt du beskriver. Förstår att det var ett givande besök!

Svara
Ann-Louise 10 augusti, 2018 - 21:42

Ja Seal Beach var ett riktigt fint ställe! Och det är verkligen roligt att träffa nya släktingar när man är ute och reser och ett bra sätt att få se platser man annars kanske inte skulle åkt till.

Svara
Tillbakablick på sommaren 2018 - Från Stad till Strand 9 oktober, 2018 - 16:20

[…] under hösten när jag får lite mer tid. Vi inledde med två dagar på Disneyland, fortsatte till Seal Beach, Sacramento och Turlock. Därefter åkte vi till Gualala där vi bland annat besökte fyren i Point […]

Svara
Hotelltips: The Citizen Hotel i Sacramento - Från Stad till Strand 9 oktober, 2018 - 19:20

[…] från Long Beach blev dock försenat och det i kombination med att vi hade ätit en rejäl lunch i Seal Beach gjorde att vi inte var så sugna på att sätta oss i restaurangen och äta en dyr middag. I […]

Svara
Hemma efter två härliga veckor i Kalifornien » Från Stad till Strand - en reseblogg om resor både nära och långt bort 21 november, 2018 - 15:37

[…] dagen blev vi hämtade på hotellet av min pyssling Laura som tog körde oss till Seal Beach där vi fick se hennes hus och träffa hennes katter innan hon bjöd på god mexikansk lunch […]

Svara

Lämna gärna en kommentar