sedona arizona

Vackra Sedona i Arizona

av Ann-Louise

Eftersom det är torsdag idag så tänkte jag köra en Throwback Thursday och tänka mig tillbaka ända till 2004 då jag var i underbart vackra Sedona i Arizona, USA.

sedona arizona

Jag tillhör den skara människor som har varit och sett Grand Canyon men inte blev sådär superimponerad utan snarare lite besviken. Visst är Grand Canyon helt fantastiskt och otroligt vackert men jag tror att jag hade lite för stora förväntningar och jag hade pratat med för många som varit där innan och sett lite för många bilder därifrån. Så när vi väl stod där så kändes det inte så speciellt. Men när jag kom till Sedona något år senare, då fick jag den där känslan som jag aldrig fick i Grand Canyon. Känslan av att jag såg något som var obeskrivligt vackert och alldeles överväldigande. Rent av magiskt.

sedona arizona

Sedona var nästan helt okänt för mig, jag hade hört talas om det och visste att det låg i Arizona men det var också allt jag visste. Just avsaknanden av förväntningar tror jag är en av anledningarna till att det här blev en av mina bästa naturupplevelser någonsin.

sedona arizona

Sedona ligger cirka två timmar norr om Phoenix och ungefär lika många timmar söderut från Grand Canyon. När vi var här så bodde vi en vecka hos en god vän i Phoenix och gjorde en dagsutflykt till Sedona. Vi besökte de två mest kända parkerna, Red Rock State Park och Slide Rock State Park.

sedona arizona

slide rock state park sedona

Red Rock State Park kännetecknas framför allt av sina röda sandstensberg medan Slide Rock State Park också har röda berg men kanske är allra mest känt för sin 25 meter långa vattenrutschkana som har bildats bland sandstensklipporna. På bilden nedan kan ni se lite av den.

slide rock state park sedona 3

Något jag verkligen rekommenderar när man är i Sedona är att besöka kyrkan Chapel of the Holy Cross. En mer vackert belägen kyrka kan det knappast finnas någonstans. Kyrkan blev klar 1956 och anses vara ett av Arizonas sju underverk, som byggts av människor. Vi var inne i kyrkan och det är en fantastisk utsikt därifrån.

chapel of the holy cross sedona arizona

Innan man kommer till Sedona, om man kör norrut från Phoenix, så passerar man Camp Verde som är ett perfekt ställe för en fikapaus. Där hittar man statyn nedan, världens största Kokopelli. Kokopellin är en symbol som man ser lite överallt i de här trakterna. Han är en puckelryggig flöjtspelande symbol för fruktbarhet som förekommer i nordamerikansk mytologi, speciellt bland indianerna.

väldens största kokopelli arizona

Tyvärr är väl inte bilderna från Sedona av bästa kvalitet eftersom den här resan skedde några år innan jag skaffade en bra digital systemkamera, men förhoppningsvis kan ni ändå se hur vackert det är och bli lite sugna på att åka dit!

sedona arizona

sedona arizona

sedona arizona

sedona arizona

sedona arizona

sedona arizona

slide rock state park sedona

Beroende på säsong så kostar det mellan 10 – 20 USD att besöka Slide Rock State Park. Priset är per fordon så om ni är flera personer i en bil så betalar ni bara en inträdesavgift. Till Red Rock State Park betalar man inträde per person, 7 USD för vuxna och 4 USD för barn mellan 7-13 år. Jag tycker definitivt att det är värt priset men vill man bara titta lite på de röda klipporna så kan man förstås göra det från vägen helt gratis.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Christine - 29° 25 november, 2017 - 15:39

Wow vilken miljö, ser riktigt läckert ut!
Vad gäller Grand Canyon så tillhör jag samma skara som dig. Jag var inte särskilt imponerad heller, men hade nog för höga förväntningar.

Svara
Ann-Louise 26 november, 2017 - 21:10

Ja, det är ett otroligt fint landskap. Längtade verkligen tillbaka nu när jag satt och gick igenom mina bilder. Skönt att höra att jag inte är ensam om att inte ha blivit jätteimponerad av Grand Canyon. Nån gång ska jag nog ändå åka tillbaka och ge det en andra chans.

Svara
Åtta favoritplatser i USA - Från Stad till Strand 17 juni, 2018 - 12:42

[…] se och det är nära (hyfsat nära i alla fall) till fantastiska nationalparker som till exempel Sedona och Grand Canyon. Jag kan rekommendera ett besök i mysiga Scottsdale strax nordost om Phoenix. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar