hotel zephyr san francisco rum

Hotellrecension – Hotel Zephyr i San Francisco

av Ann-Louise

hotel zephyr lobby

Om du vill bo på ett lite annorlunda hotell vid Fishermans Wharf, ja då är Hotel Zephyr det rätta hotellet för dig. Som den hotellnörd jag är så sitter jag ofta och letar hotell även när vi inte har någon resa planerad och det var vid ett sådant tillfälle som jag hittade Hotel Zephyr i San Francisco. Ett kul hotell med annorlunda inredning och en hel del udda detaljer. Ett hotell helt i min smak alltså. Som tur var så dröjde det inte länge tills vi hade en USA-resa planerad och vi bodde då på det här hotellet en natt i juni 2016.

lobby hotel zephyr san francisco

Hotell Zephyr ligger som sagt precis vid Fishermans Wharf och Pier 39 och för oss passade det perfekt att bo här en natt för att sedan flytta till ett annat hotell mitt i centrum och bo där resterande två nätter. Fishermans Wharf och Pier 39 är turistigt men mysigt och vi gillar att promenera omkring här och att äta och dricka något gott på någon av de många restaurangerna.

Hotel Zephyr San Francisco

 

oceanview hotel zephyr

Utsikt över San Francisco Bay (något inzoomad och något suddig på grund av att jag av någon konstig anledning använde iPhonen…)

Närhet till havet är alltid ett plus oavsett var man ska bo på hotell och vi såg faktiskt en glimt av vattnet från vårt rum trots att vi inte hade bokat rum med utsikt. Det finns dock dyrare rumsvarianter som lär ha en riktigt fin utsikt antingen över bukten eller in mot stan.

hotel zephyr san francisco rum

Rummet är stort med gott om plats för stora resväskor. Hotellet är relativt nytt (invigdes sommaren 2015) och allt var rent och fräscht. Inredningen går i maritim stil vilket passar bra med tanke på läget. Det enda jag egentligen kan komma på som jag var lite missnöjd med var att det inte fanns några bra avlastningsytor i badrummet för necessär och andra prylar

hotel zephyr dart

William tyckte det var helt fantastiskt med en dart-tavla på rummet! Han hade nog hellre stannat kvar på rummet och kastat pil men resten av familjen var hungriga så till slut fick vi med oss honom ut till Fisherman’s Wharf.

lobby hotel zephyr

Det fanns många olika varianter av soffor och fåtöljer i lobbyn.

 

Hotel Zephyr San Francisco

En annorlunda och kanske inte så sittvänlig stol.

 

husvagn hotel zephyr

På hotellets gård finns bland annat en husvagn. När vi var där var den inte öppen men enligt hotellets hemsida serverar man numera enklare rätter samt öl och vin från husvagnen.

Det som gör det här hotellet så speciellt är dock inte rummen och faktiskt inte heller det perfekta läget, utan den stora innergården. Här finns ett gigantiskt labyrintspel, ett periskop, ett jättestort fem-i-rad-spel, ett pingisbord inuti i ett stort rör och mycket mera. Det finns även massor med olika sittgrupper där man kan ta det lugnt om man behöver en paus från alla turister i området runt hotellet.

Hotel Zephyr San Francisco

 

Hotel Zephyr San Francisco

 

Hotel Zephyr San Francisco

Ett labyrintspel i jätteformat!

 

Hotel Zephyr San Francisco

Lite annorlunda design på pingisbordet…

 

Hotel Zephyr San Francisco

Fem i rad på nytt sätt 🙂

Om vädret skulle vara dåligt så finns det även ett spelrum inomhus med biljardbord, pingisbord samt en del olika brädspel.

Hotell i San Francisco är nästan alltid dyrt, åtminstone om man vill ha ett rum som är någorlunda fräscht och ligger hyfsat centralt. Det här hotellet är inte något undantag men det tillhör inte de dyrare hotellen utan ligger någonstans i mitten. En natt för två vuxna kostar från cirka 2 700 kr till cirka 3 500 och med det dyrare priset har rummet även en balkong mot vattnet, något vi inte hade. (Priserna gäller för en natt tisdag – onsdag i mitten av augusti.)

Hotel Zephyr San Francisco

Hotel Zephyr San Francisco

Periskopet där man bland annat kunde se Golden Gate-bron.

Det finns inte någon restaurang på hotellet men tvärs över innergården (med egen ingång från hotellets innergård) ligger Johnny Rockets. Runt hörnet i samma hus som hotellet hittar du även IHOP som öppnar redan klockan 5 på morgonen (toppen om man lider av jetlag) och som är perfekt för en klassisk amerikansk frukost med pannkakor, bacon, french toast och tillhörande blaskigt kaffe.

Hotel Zephyr fasad mot fishermans wharf

Om man vill gå in till hotellet via Johnny Rockets gör man det här, från Jefferson Street. Huvudentrén ligger på Beach Street.

Sammanfattningsvis så är det här ett hotell som jag verkligen rekommenderar om du reser med barn och om du tycker det är kul med annorlunda inredning och lite udda detaljer. Om Sheraton eller Hilton och liknande kedjor är den typ av hotell som du vanligtvis trivs bäst på så skulle jag däremot inte rekommendera dig att bo här. Vår familj älskar den här typen av hotell och återvänder gärna nästa gång vi är i San Francisco.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Caroline 10 juni, 2017 - 09:12

Det där med hotell är inte lätt att välja, men detta verkade vara ett bra val.
Har aldrig varit i USA, men vill ju dit någon gång i framtiden.

Svara
Ann-Louise 10 juni, 2017 - 21:01

Ja, USA är fantastiskt. Åker du till San Francisco någon gång så är det här hotellet ett riktigt bra val, men jag kommer skriva en till recension om några dagar om ett ännu bättre San Francisco-hotell. 🙂

Svara
Helena 15 juni, 2017 - 11:06

Åh, det där hotellet gillar jag. Det ser snyggt ut och ligger ju bra till. När jag var i SF så hade jag inte den budgeten, men skulle absolut kunna tänka mig att bo där nångång. Fint med utsikten också!

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2017 - 16:46

Ja, det var toppen och jag gillar verkligen Fishermans Wharf så det var kul att bo där. Kan varmt rekommenderas! 🙂

Svara
13 bra hotell i San Francisco - Från Stad till Strand 24 juni, 2018 - 22:13

[…] Senast vi var i USA, i juni 2016, bodde vi en natt på Hotel Zephyr eftersom jag hade läst om hotellet och var nyfiken på att testa det och för att vi aldrig tidigare hade provat att bo vid Fisherman’s Wharf. Det här är ett riktigt coolt hotell, ett par kvarter från Fisherman’s Wharf och Pier 39. Det allra bästa är hotellets spännande innergård med massor att utforska. De stora rummen är inredda i marin stil och vi kunde till och med se en liten skymt av havet från vårt rum. Jag har skrivit en mer utförlig recension om Hotel Zephyr som du kan läsa här. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar