stranden marmari beach kos

Poolerna och stranden på TUI Family Life Atlantica Marmari Beach

av Ann-Louise

Det finns tre poolområden på TUI Family Life Atlantica Marmari Beach. Varje poolområde har en större pool samt en barnpool och en poolbar. Sedan finns det en alldeles underbar lång sandstrand också, Marmari Beach. Bilden ovan visar stranden strax före solnedgången.

Poolområde ett ligger nära receptionen och huvudrestaurangen. Här är det lite lugnare och den stora poolen är djup och passar bäst för större, simkunniga barn.

Poolområden Kos
Den större poolen i poolområde ett, med bufférestaurangen i bakgrunden.
Poolområden marmari beach
Poolområde ett med receptionsbyggnaden i bakgrunden.
poolområde marmari beach kos
Barnpoolen vid poolområde ett.

Poolområde två är den plats där det händer saker mest hela dagen. Där är här som Bamse och Thomson träffar barnen och det är här som det ordnas sportaktiviteter. Här finns även Theas Coffee Shop där du kan beställa kaffedrinkar (kaffe med glass och Baileys rekommenderas!) och smoothies samt restaurangen Green & Grill där du kan äta lunch. Här finns också en swim-up poolbar där du kan sitta på en stol nere i poolen och beställa din drink. Här kan även barnen hämta den glass som ingår i All-Inclusive och på eftermiddagen serveras det kakor och kaffe vid poolbaren.TUI Family Life Marmari Beach Kos

Rutschbanor marmari beach kos
I den stora poolen vid poolområde två finns två vattenrutschkanor.
Poolområde marmari beach
Poolområde två med barnpoolen till höger i bild.
Poolområden marmari beach
Barnpoolen vid poolområde två.

Poolområde tre på bilderna nedan är vår absoluta favorit. Första sommaren vi var här var vi nästan bara vid poolområde två och missade att den stora poolen vid poolområde tre på många ställen är så grund att William utan problem kunde bada i den fast han inte är så bra på att simma än. Andra sommaren var vi nästan enbart vid pool tre och det berodde dels på att det är mycket lugnare här och att det är väldigt nära till stranden Marmari Beach och till Tavern by the Sea där man kan äta en lite lättare lunch. Sedan är detta också det vackraste poolområdet på hotellet. Om du bokar rum med egen utgång till pool så är det vid den här poolen du hamnar.

Poolområde tre marmari beach
Poolområde marmari beach
Poolområden marmari beach
Poolområde marmari beach
Poolområde marmari beach
Poolområde marmari beach
Poolområde marmari beach
I förgrunden ser du barnpoolen vid poolområde tre.
Poolområde marmari beach
Alla barnpooler har ett skuggande tak. Här barnpoolen vid poolområde tre.

Nära poolområde tre ligger den alldeles fantastiska sandstranden Marmari Beach. Om man åker med TUI är solsängarna gratis, annars kostar de en slant (vet tyvärr inte hur mycket eftersom vi båda gångerna åkt med TUI och alltså inte behövt betala). Blir man törstig på stranden går man till baren på Tavern by the Sea, som ingår i All-inclusive. Stranden är långgrund och mycket barnvänlig.

marmari beach kos grekland
Den underbara stranden på Marmari Beach, Kos.
Marmari Beach Kos
Marmari Beach Kos
Marmari Beach Kos
Marmari Beach Kos

Läs gärna mina andra inlägg om Kos.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Atlantica Club Marmari Beach - Från Stad till Strand 17 januari, 2018 - 21:31

[…] också om poolerna och stranden på Atlantica Club Marmari […]

Svara
Mattias Källman 2 maj, 2018 - 23:35

Hej Ann-Louise! Fin blogg och inspirerande bilder. Vi ska åka till Marmari Beach by Atlantica i sommar för första gången – och som expert undrar jag om du har tid och lust att svara på en fråga. Jag är lite nyfiken på området runt omkring hotellet. Finns det någon bar/restaurang/supermarket du kan rekommendera (till slut tröttnar man ju på All Inclusive 🙂 ) och några barnaktiviteter utanför själva hotellområdet, fast nära? När man tittar på Google Earth / Maps ser det ganska öde ut runtomkring, men samtidigt har bilderna några år på nacken. Barnen är 9 och 13.

Vänliga hälsningar,
Mattias

Svara
Ann-Louise 3 maj, 2018 - 08:39

Hej Mattias! Kul att du gillar bloggen och vad kul att ni ska till Marmari Beach! Jag håller med om att området ser supertrist ut på Google Maps, men jag tror att alla bilderna är tagna på vintern när allt är stängt. Närområdet är inte världens roligaste men det finns en gata utanför hotellet där det finns flera små affärer där man kan köpa läsk, godis, badleksaker osv. Det finns också flera restauranger och barer utmed den gatan. Vi gillade maten på hotellet så vi åt inte någon annanstans men vi tog några drinkar på en av barerna. Den heter Artemis och ligger precis nere vid strandpromenaden. När det gäller supermarkets så finns det flera mindre men den bästa är Constantinos som ligger fem minuters promenad bort, utmed huvudgatan. Där finns både matvaror, souvenirer, strandleksaker, solhattar osv. Vår son var 6 år senast vi var på Kos och han hade så fullt upp med alla aktiviteter på hotellet så vi letade aldrig efter några barnaktiviteter utanför. Det jag känner till är Lido Water Park som ligger några kilometer bort. Vi gjorde också utflykter till Kos stad och till Zia vilket även han uppskattade. I Kos stad finns det små minitåg som man kan åka runt stan. Hoppas ni får en toppensemester!

Svara
Mattias Källman 4 maj, 2018 - 18:23

Hej Ann-Louise! Tack så jättemycket för den extra informationen. 🙂 Blev nyfiken på Zia tack vare bloggen – lovar att testa lemonaden (och kanske en Mojito också, för oss vuxna, om andan faller på).

Vänliga hälsningar,
Mattisa

Svara
Ann-Louise 4 maj, 2018 - 22:04

Ja, Zia är otroligt mysigt så det får ni inte missa! 🙂

Svara
Agnes 23 mars, 2019 - 09:27

Hej!,
tack för inspirerande blogg.
En liten fråga, hur var hotellrummen på denna hotell , TUI Family Life Atlantica Marmari Beach. Om du kommer ihåg det såklart vore bra att veta om dom har bra standart.
Tack!

Svara
Ann-Louise 23 mars, 2019 - 20:50

Kul att höra att du gillar bloggen! Första gången vi var på Marmari Beach så hamnade vi först i ett riktig trist rum som inte alls hade den standard som vi hade förväntat oss. Dagen därpå fick vi byta till ett rum som motsvarade våra förväntningar och som var superfint. Jag har läst ett tips på Tripadvisor att alla rum med nummer över 1000 är renoverade men kan inte garantera att det stämmer. Vi bodde i rum 1019 efter att vi hade bytt, så det stämde i alla fall in på vårt rum. Året därpå mailade vi hotellet och bad att få samma rum igen vilket vi också fick. Hoppas detta hjälper!

Svara

Lämna gärna en kommentar