Enskedeparkens bageri Enskede

Fikatips: Enskedeparkens Bageri

av Ann-Louise

Något av det bästa jag vet är att hitta ett nytt mysigt café med riktigt gott kaffe och goda bakverk. I veckan som gick upptäckte jag av en slump Enskedeparkens Bageri och föll pladask för den lummiga och lantliga miljön och för bageriets goda bullar.

Enskedeparkens bageri

Enskedeparkens Bageri ligger i en röd liten stuga från 1700-talet, en stuga med historia då den en gång i tiden var trädgårdsmästarbostad på Enskede gård. Det är också Enskedes gårds äldsta bevarade byggnad. Inne i den lilla stugan finns några sittplatser för de dagar då vädret inte är lika härligt som när jag var där.

Enskedeparkens bageri

Mer idylliskt än så här kan det knappast bli, speciellt inte en härlig dag i mitten av juni när solen skiner från en klarblå himmel och grönskan är som allra mest intensiv.

Enskedeparkens bageri

Jag drack en latte och åt en bulle, faktiskt en av de godaste bullar jag ätit på länge, och satt kvar långt efter att kaffet och bullen var slut och bara njöt av miljön och det härliga sommarvädret.

Enskedeparkens bageri

Förutom kakor och bullar så serverar Enskedeparkens Bageri även lunch. Vissa dagar brukar man också kunna köpa pizza men enligt hemsidan har de just nu ett uppehåll vad gäller pizzorna.

Enskedeparkens bageri

Enskedeparkens Bageri finns med i White Guide och år 2016 fick de även priset Gulddraken som delas ut av Dagens Nyheter och Krogkommissionen.

Enskedeparkens bageri

Alldeles i närheten av bageriet finns Dahliaträdgården som jag ännu inte besökt men som jag måste ta mig tid till att besöka då jag älskar dahlior. Precis bredvid Enskedeparkens Bageri ligger också Enskede gårds koloniförening så caféet är verkligen omgivet av grönska och blommor. På andra sidan vägen ligger Enskede Ridskola så bli inte förvånad om du känner hästlukt medan du fikar. Det känns mer som att man är långt ute på landet än några minuter från Stockholms innerstad.

Enskedeparkens bageri

Öppettider: Tisdag – fredag 9-17, lördag – söndag 9-16
Adress: Enskede Gårdsväg 3. Närmaste tunnelbana är Enskede gård och närmaste tvärbanestation är Linde. Länk till karta.
Mer information hittar du på hemsidan för Enskedeparkens Bageri och på deras Facebooksida.

Här hittar du alla mina fikatips. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ditte 23 juni, 2019 - 23:35

Tack för ett bra utflyktstips.! Kan vara trevligt att ibland lämna Söder och vidga vyerna,

Svara
Ann-Louise 24 juni, 2019 - 17:58

Ja, det här bageriet/caféet lämpar sig väldigt väl för en liten utflykt. Så mysigt och så enkelt att ta sig till.

Svara

Lämna gärna en kommentar