Room Citizen Hotel Sacramento

Hotelltips: The Citizen Hotel i Sacramento

av Ann-Louise

När vi var i Kalifornien i somras så bodde vi en natt på The Citizen Hotel Autograph Collection i Sacramento. Sacramento är oftast en plats som vi bara passerar som hastigast. Vi brukar flyga dit och sedan brukar våra släktingar hämta oss på flygplatsen och därefter åker vi vidare hem till dem. Den här gången landade vårt flyg så pass sent på kvällen att det blev för sent för våra släktingar att hämta upp oss då de bor cirka två timmar söder om Sacramento. Därför bokade vi en natt på The Citizen Hotel som har väldigt goda omdömen bland annat på TripAdvisor.

The Citizen Hotel Sacramento

The Citizen Hotel

Jag hade ganska många dollar i Orbucks på Orbitz efter att ha bokat vårt Disneyland-hotell genom den sajten. Jag valde att använda mina Orbucks för bokningen av The Citizen Hotel vilket innebar att övernattningen bara kostade oss några hundralappar. I vanliga fall ligger priserna på cirka 300 dollar per natt om man bokar via hotellets hemsida men det var något billigare när jag bokade via Orbitz eftersom jag förutom Orbucks även hade en kupong som gav mig 15 % rabatt.

The Citizen Hotel Sacramento

Utsikten från vårt rum.

The Citizen Hotel ligger mitt i centrum i Sacramento och bara fyra kvarter från California State Capitol Museum. Vill man besöka Old Sacramento, vilket jag definitivt tycker man ska göra om man är här, så tar det cirka en kvart att promenera dit.

California State Capitol Museum

California State Capitol Museum

Vårt rum var fint och fräscht med två sköna sängar och allt annat man kan tänkas behöva. Vi hade utsikt mot J Street och parken Cesar Chavez Plaza mitt emot hotellet. Badrummet var nästan lika stort som rummet och hade jag fått bestämma hur hotellrummet skulle se ut så hade jag förmodligen valt att ha ett större hotellrum och ett lite mindre badrum. Alla rum på hotellet är dock olika i utformningen så förmodligen finns även den varianten bland de 196 rummen.

Det fanns kylskåp på rummet vilket var viktigt eftersom det var närmare 40 grader varmt ute och vi hade köpt med oss en massa vatten som vi gärna ville hålla kylt. Men det viktigaste av allt var att det fanns en TV med den kanal som sände VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England. Tyvärr blev ju inte resultatet så bra men vi var glada att vi i alla fall kunde se matchen på rummet. Det enda negativa med hotellet var att det inte fanns gratis Wi-Fi på rummet utan bara i lobbyn och restaurangen. Annars var det ett toppenbra hotell som jag gärna återvänder till i framtiden.

The Citizen Hotel Sacramento

The Citizen Hotel Sacramento

En del av lobbyn.

Grange Restaurant & Bar

Det allra bästa med hotellet var nog ändå restaurangen. När jag bokade hotellet så valde jag enbart mellan de hotell som hade en bra restaurang eftersom vi skulle komma relativt sent på kvällen och inte ville promenera runt i Sacramento och leta efter mat. Grange Restaurant & Bar anses vara en av de absolut bästa restaurangerna i hela Sacramento (på TripAdvisor ligger restaurangen på sjunde plats av 1 860 restauranger i Sacramento) och vi såg fram emot att äta middag där.

The Grange Restaurant & Bar Sacramento

Det fanns mycket gott att välja på från barmenyn.

Vårt flyg från Long Beach blev dock försenat och det i kombination med att vi hade ätit en rejäl lunch i Seal Beach precis innan vi flög gjorde att vi inte var så sugna på att sätta oss i restaurangen och äta en dyr middag. I stället valde vi att sätta oss i baren och beställa från barmenyn vilket visade sig vara ett smart val. De som jobbade i baren var supertrevliga, maten var otroligt god och det var också prisvärt jämfört med restaurangen. William och jag delade på en Grange Burger för 16 dollar medan Johan åt Grilled House Flatbread som kostade 12 dollar. Ett extra plus för att i princip all öl var från små lokala bryggerier.

Hamburger Grange Restaurant Sacramento

En supergod halv hamburgare. 🙂

På morgonen åt vi frukost på Grange Restaurant & Bar efter att ha sett Sveriges nederlag mot England i fotbolls-VM. Vi blev snart på betydligt bättre humör eftersom frukosten var otroligt god och serverades av en mycket trevlig servitör. Frukosten ingick inte i priset men var värd vartenda öre som vi betalade. Jag åt en fantastisk French Toast med persikokompott och vispad mascarponekräm. Den kostade 16 dollar vilket jag kan tycka är i dyraste laget men som sagt, så värt det!

French Toast Grange Restaurant Sacramento

French Toast med persikokompott och vispad mascarponekräm – sååå gott!

Läs mer om The Citizen Hotel och Grange Restaurant & Bar på hotellets hemsida.

Adress: 926 J Street, Sacramento

Mina övriga hotelltips kan du läsa här och mina inlägg om USA hittar du här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Emma Engström 11 oktober, 2018 - 16:01

Verkar inte helt tokigt! 😀

Svara
Ann-Louise 12 oktober, 2018 - 10:16

Nej, det var riktigt trevligt! 🙂

Svara
Lena i Wales 13 oktober, 2018 - 10:54

Ser bra ut!

Svara
Ann-Louise 13 oktober, 2018 - 20:38

Ja, det var ett trevligt hotell och en bra restaurang!

Svara
Hemma efter två härliga veckor i Kalifornien » Från Stad till Strand - en reseblogg om resor både nära och långt bort 26 november, 2018 - 14:03

[…] Fjärde dagen blev vi hämtade på hotellet av min pyssling Laura som tog körde oss till Seal Beach där vi fick se hennes hus och träffa hennes katter innan hon bjöd på god mexikansk lunch på Avila’s El Ranchito. Sedan körde Laura oss till vår favoritflygplats Long Beach och därifrån flög vi till Sacramento med ett av våra favoritflygbolag, jetBlue. Vi blev försenad på grund av något tekniskt fel så när vi kom fram till Sacramento och hade checkat in på The Citizen Hotel orkade vi inte mycket mer än att gå ner till hotellets restaurang, Grange Restaurant & Bar, där vi åt middag. Mycket trevlig restaurang som jag varmt kan rekommendera om du ska till Sacramento. Jag har skrivit ett inlägg om hotellet och restaurangen som du kan läsa genom att klicka här. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar