Mickey Fun Wheel Pixar pier california adventure

Nytt på Disneyland – Pixar Fest och Pixar Pier

av Ann-Louise

Disneyland i Kalifornien är en favorit för hela vår familj. Det händer mycket nytt där för tillfället, dels så byggs det för fullt på det nya Star Wars-landet som beräknas vara klart nästa år och för några dagar sedan så kom nyheten att man även kommer att bygga ett Marvel-land som kommer att stå klart 2020.

Pixar Fest

Men idag den 13 april är det premiär för något helt annat, nämligen Pixar Fest. Pixar Fest kommer att äga rum både i Disneyland Park och i Disney California Adventure Park och håller på hela sommaren ända till den 3 september.

Under Pixar fest kommer det bland annat att visas nya fyrverkerier på Disneyland, Together Forever – a Pixar Nighttime Spectacular. Det kommer också vara två olika parader, Paint the Night Parade på California Adventure och Pixar Play Parade på Disneyland. I Paradise Gardens i California Adventure kommer man att kunna träffa flera karaktärer från Pixarfilmerna och man har till och med målat om Monorail-tågen med bilder från Pixarfilmerna.

Under Pixar Fest kommer man även kunna köpa mat som inte finns i parkerna i vanliga fall. Det kommer vara mat med tema från filmerna Bilar, Upp, Toy Story, Coco, Ratatouille, Superhjältarna, Hitta Nemo och Monsters Inc.

alien macaron pixar fest

På Alien Pizza Planet i Tomorrowland kommer man kunna köpa dessa gulliga macarons som jag själv är riktigt sugen på. Bild från Disneyparks Blog.

Pixar Pier

Om ytterligare ett par månader, den 23 juni, är det premiär för Pixar Pier som är namnet på det ombyggda området Paradise Pier i Disney California Adventure Park. Pixar Pier kommer att bestå av fyra olika områden och här kommer man kunna hitta åkattraktioner med Pixar-tema samt karaktärer från de olika Pixar-filmerna. Berg- och dalbanan California Screamin’ har byggts om till Incredicoaster som är baserad på filmen Superhjältarna. Toy Story Midway Mania som är en av våra favoritattraktioner kommer att finnas kvar och Mickey’s Fun Wheel (se bilden högst upp i inlägget) kommer att göras om med nytt tema. Det kommer också finnas en lekplats med tema från känslorna i filmen Insidan ut. En annan nyhet på Pixar Pier är Jessie’s Critter Carousel, men den kommer öppna först under 2019.

paradise pier

Entrén till Paradise Pier som den såg ut senast vi var där. Nästa gång kommer det stå Pixar Pier här i stället.

incredicoaster

California Screamin’ som kommer att göras om till Incredicoaster.

Pixar Pier kommer även att ha åtminstone fyra nya matställen, som jag ser fram emot att prova.

  • Adorable Snowman Frosted Treats med glassar inspirerade av snömannen från Monsters, Inc.
  • Poultry Palace, inspirerad av Pixars kortfilm ”Toy Story Toon: Small Fry”
  • Señor Buzz Churros där man kommer kunna köpa churros som är mitt favoritsnacks när jag är på Disneyland
  • Angry Dogs, inspirerat av Ilska från Insidan Ut, där man kommer kunna köpa korv.
Senor Buzz

Jag längtar efter att få köpa churros på Señor Buzz Churros. Bild från Disneyparks Blog.

I juli kommer vi att tillbringa några dagar på Disneyland och eftersom alla i familjen tycker mycket om Pixars filmer ser vi fram emot att få uppleva Pixar Fest och att se allt nytt på Pixar Pier. Jag kommer självklart att skriva mer om det här i bloggen efter att vi har varit där.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Fantasy Dining 16 april, 2018 - 07:36

Men åh vad kul, jag älskar Disney och Pixar. Har dock bara varit på den i Tokyo än så länge.

Svara
Ann-Louise 16 april, 2018 - 08:51

Älskar också Disney! 🙂 En av mina drömmar är att besöka alla Disneyland. Har varit i Kalifornien, Florida och Paris än så länge så det är dom i Asien som är kvar (har lusläst dina inlägg från Tokyo).

Svara
Rebecca 27 maj, 2018 - 21:55

Hej! Vi ska besöka Disneyland till sommaren och bo på något av disneyhotellen. En fråga till dig som har bott där flera gånger, kan man gå in och ur parken flera gånger per dag? Mvh Rebecca

Svara
Ann-Louise 28 maj, 2018 - 20:25

Vad kul med Disneyland! Ja, ni kan absolut gå ut och in flera gånger per dag. Se bara till att ni får en stämpel när ni går ut ur parken så kan ni komma tillbaka igen lite senare. Enda undantaget är om parken når full kapacitet, vilket ibland händer vid helgdagar som fjärde juli och liknande. Då blir man inte insläppt igen så länge det är för mycket folk i parken.

Svara

Lämna gärna en kommentar