Mina favoritappar för resor

av Ann-Louise

Ibland undrar jag hur man egentligen klarade sig innan smartphones fanns. Så otroligt smidigt att kunna ha all denna info samlad i en liten iPhone. Speciellt när man ska ut och resa och kan få med massor av information utan att bära med sig någon extra packning i form av böcker och annat.

Favoritappar

Jag samlade ihop mina favoriter bland alla de reseappar som finns i AppStore och detta blev resultatet:

1: Hotels.com
Min absoluta favorit när det gäller att boka hotell. Jag tycker om det stora utbudet, det är enkelt att boka och det har alltid fungerat perfekt även vid avbokningar och återbetalningar. Jag gillar också att man får den elfte natten gratis med deras bonusprogram Hotels.com Rewards. Jag brukar oftast använda mig av kartfunktionen när jag letar hotell eftersom jag nästan alltid vet i vilket område jag vill bo.

Hotels.com

2: Tripadvisor
Här kollar jag alltid upp hotellet innan jag bokar på Hotels.com men Tripadvisor är också en oumbärlig app när man vaknar upp i en ny stad och är sugen på god frukost men inte har en aning om vart man ska gå. Kolla på Tripadvisor och se vilka restauranger som finns i närheten och vilka betyg de har. Funkar så klart precis lika bra om det är lunch eller middag du är sugen på. 🙂

3. Orbitz
För säkerhets skull så dubbelkollar jag alltid priset på Hotels.com mot priset på Orbitz. På Orbitz samlar man inte gratis hotellnätter utan så kallade Orbucks som man kan använda för att betala kommande hotellbokningar. En sak jag gillar med Orbitz är att även om man använder en rabattkupong så tjänar man fortfarande Orbucks. Om man däremot använder en rabattkupong på Hotels.com så försvinner möjligheten att spara ihop till gratisnätter på den bokningen.

4. Arlanda Express
Supersmidigt att köpa biljetten direkt i appen och visa upp appen vid biljettkontrollen ombord. Du slipper komma ihåg att köpa biljetten online hemifrån och slipper stressa vid biljettautomaten på stationen. Ett extra plus för att man ser hur många minuter det är kvar till avgång.

5. Momondo
Min favorit för att jämföra flygpriser även om jag tycker att det är lite svårt att få en riktigt bra överblick över vilka dagar som är billigast. Jag gillar speciellt att det är så enkelt att söka på hemresa från en annan flygplats än den man flyger till, eftersom vi oftast reser så när vi flyger till USA.
Momondo

6. Skyscanner
Den funktion jag gillar bäst hos Skyscanner är att man kan söka på en resa vart som helst och när som helst. Perfekt om man bara vill komma bort men inte är så beroende av när och vart utan bara vill komma bort till lägsta möjliga pris.  Man kan även ange specifika datum och få upp alla resmål och priser som är tillgängliga då. Toppen om man vill drömma sig bort en stund men det som är tråkigt är att alla de riktigt billiga biljetterna ofta har flera byten eller en väldigt lång mellanlandning så att det till exempel tar över ett dygn att flyga från Stockholm till Bologna, vilket var det resmål jag senast kollade upp i appen.

7. Flygresor.se
För säkerhets skull så kollar jag även Flygresor.se så att jag inte missar någon bra deal.

8. SAS
Vi flyger oftast SAS, hela familjen samlar Eurobonuspoäng och jag har ett Mastercard som genererar Eurobonuspoäng varje gång jag handlar. Till vardags använder jag oftast appen för att kolla om det har kommit in några nya Eurobonuspoäng på kontot så att jag kan drömma om vart jag ska resa för dem… Men när det är dags att resa så är det otroligt smidigt att numera kunna checka in och ha sitt boardingkort i SAS-appen och bara visa upp telefonen vid ombordstigningen.

9. Lonely Planet Guides
Jag har mängder av nedladdade reseguider i telefonen, som bara ligger där och tar upp plats, jag tittar nästan aldrig på dem och när jag väl är ute och reser glömmer jag oftast bort att jag har en app för just den staden. Men den här appen från Lonely Planet verkar bra och jag tänkte ge den en chans på kommande resor. Det finns just nu guider till 100 olika städer och man laddar gratis (så vitt jag kan läsa mig till) ned de guider man är intresserad av.

Lonely Planet Guides

10. FOREX Bank
Den här appen använder jag för att enkelt hålla koll på växelkursen i det land där jag befinner mig.

11. Google Maps
Jag gillar Google Maps betydligt bättre än Apples egna karta. Så länge man bara har internetuppkoppling och slipper betala dyra roaming-avgifter så är detta den perfekta appen för att vara säker på att man inte går vilse. Jag brukar passa på att kolla upp adresser på hotellrummet på morgonen och göra skärmdumpar som jag sedan kan titta på offline när jag är ute på stan.

12. The Weather Channel
Vädret är ju nästan alltid viktigt när man är på resa. Jag har provat många appar och här hemma i Sverige gillar jag SMHI:s app bäst, men när jag är i andra länder så har jag fastnat för The Weather Channel som är lätt att använda och brukar ge hyfsat korrekt information. Tänk så härligt det skulle vara att befinna sig i Phoenix just nu istället för i kalla Stockholm!

Weather Channel

13. Riktiga Vykort
Jag har alltid varit en sådan person som älskat att skicka (och få) vykort men på senare år har jag oftast inte hunnit eller helt enkelt glömt bort att skicka. Och sedan William föddes så är det inte längre lika kul att köpa något trist vykort med en bild på en sevärdhet, nej det är ju mycket roligare att ställa William framför sevärdheten, ta ett kort med telefonen och sedan skapa ett vykort och skicka hem till hans mormor. Och vykortet kommer fram redan efter ett par dagar vilket man ju oftast inte kan säga om vykort som man skickar med vanlig post från andra länder.

Och så några appar som ju egentligen inte är reseappar men som är väldigt användbara på resan:

14. iBooks
Förr släpade jag alltid med mig några pocketböcker på resan men tänk så fantastiskt det är att man nu kan ha böckerna i sin iPad istället. Framför allt är det smidigt om man vill läsa utan att tända lampan på flyget eller hotellrummet eftersom skärmen redan är upplyst.

15. WordPress
För att kunna blogga från resan såklart! Även om jag sällan får tid att blogga under själva resan utan det blir oftast när jag är hemma igen. Men ibland blir det lite tid över och då är det perfekt att kunna blogga från mobilen.

16. Instagram
Om jag inte hinner blogga under själva resan så brukar jag i alla fall hinna lägga ut lite bilder på Instagram där jag återfinns under namnet annlouisep.

Vilka är dina favoritappar?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar