Churros

Churrería Laietana – Barcelonas bästa churros

av Ann-Louise
Churrería Laietana

Churrería Laietana ligger längst till vänster i bild.

Jag har skrivit om churros tidigare här i bloggen men nu i helgen hittade jag ett ännu bättre churros-ställe i Barcelona nämligen Churrería Laietana som har de godaste churros jag någonsin ätit. Det här stället ligger några hundra meter från hotellet där vi bodde och är ett mycket litet café med några få sittplatser så vi köpte churros och tog med oss båda gångerna vi var där.

Churrería Laietana

Menyn på Churrería Laietana.

För 1.30 euro får man 6 rejäla churros i en pappstrut och man väljer själv om man vill att de ska hälla på strösocker på dem eller ej. Dessa churros är inte bara goda utan även otroligt prisvärda och de billigaste jag hittat i Barcelona.

Churrería Laietana

Om du väljer take-away får du dina churros i en pappersstrut.

Ägarna av stället var väldigt trevliga och själva tillverkningen av churros sker precis vid caféets fönster så man kan stå där och se hur det går till, något som William tyckte var spännande.

Churrería Laietana

Så otroligt goda!

Adress: Via Laietana 46. Mitt emellan metro-stationerna Urquinaona och Jaume I och nära Palau de la Música Catalana.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Mina bästa Barcelonatips – Från Stad till Strand 30 april, 2017 - 18:08

[…] sötsaker i allmänhet. I Barcelona finns otroligt goda churros, de allra bästa har vi ätit på Churrería Laietana och de nästa bästa på Granja La […]

Svara
William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 3 september, 2018 - 23:51

[…] när det dök upp billiga flygbiljetter dit så åkte vi tillbaka igen för att äta mer tapas och churros! Vi åkte också Hop-on Hop-off buss och William fick se Camp Nou från både utsidan och […]

Svara

Lämna gärna en kommentar