Plaça d'Espanya Barcelona

Att hitta det perfekta hotellet i Barcelona

av Ann-Louise

Om en vecka bär det äntligen av till Barcelona igen. Och som jag skrivit tidigare här i bloggen så är jag en riktig hotell-nörd. Jag älskar verkligen att hitta, och bo på, det perfekta hotellet. Så åtskilliga timmar senaste månaderna har spenderats framför olika hotellsajter och jämförelsesajter för att hitta det allra bästa hotellet till en rimlig kostnad. Förra gången bodde vi på Olivia Balmes Hotel som var toppen på alla sätt men det var fullbokat redan för flera månader sedan och eftersom det finns så otroligt många fina hotell i Barcelona så var jag ändå sugen på att testa något annat den här gången.

Följande hotell har jag valt mellan och bokat och bokat av igen eftersom jag inte kunnat bestämma mig:

  • Roommate Emma
  • Gallery Hotel
  • Roommate Carla
  • Suites Avenue
  • H10 Casa Mimosa
  • Hotel Jazz
  • H10 Urquinaona Plaza
  • Catalonia Catedral Hotel

Ett annat hotell som jag sneglat på men som hela tiden varit lite för dyrt var H10 Cubik. Men så fick jag en rabattkupong från Orbitz.com och helt plötsligt blev priset konkurrenskraftigt jämfört med hotellen i listan ovan. Och jag blev otroligt förtjust i H10 Cubik när jag tittade på bilderna på hemsidan och de bilder som tidigare besökare lagt upp på Tripadvisor. Det ser helt enkelt ut att vara ett hotell helt i min/vår smak och det ligger också väldigt bra till. Nära både till Eixample och till Barri Gòtic och El Born.

h10 cubik lobby

Jag tycker att bilderna från lobbyn är otroligt fina! (Bild lånad från H10 Cubiks hemsida.)

Så nu med en vecka kvar till avresa har jag bestämt mig, det blir H10 Cubik och jag längtar verkligen. Ja, resten av familjen längtar förstås också men det är bara jag som är så engagerad i det här med hotellbokningar och så otroligt exalterad vid tanken på att bo på ett fint hotell där jag aldrig tidigare bott.

h10 cubik atik terrace

Takterrassen ser helt underbar ut! (Bild lånad från H10 Cubiks hemsida.)

Det finns en takterrass med pool och jag hoppas verkligen på lite sol och värme så att vi kan sitta här och njuta en stund mellan all sightseeing. Det verkar också finnas väldigt bra restauranger på hotellet om det är någon kväll som man inte orkar ge sig ut på stan och leta efter mat.

H10 Cubik rankas just nu som nummer 18 på Tripadvisor och har även höga betyg både på Hotels.com och på Orbitz.com där vi bokade. Jag kommer självklart att återkomma med en detaljerad recension i bloggen när vi kommer hem från resan.

Nu när hotellet är bokat och klart ska jag övergå till att istället leta efter bra matställen så vi har lite koll på var vi vill äta någonstans och slipper springa runt hungriga och leta. Alla tips på bra restauranger i Barcelona tas tacksamt emot.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Caroline 25 mars, 2017 - 08:02

JA det där att välja hotell är inte det lättaste.
Jag håller på bokar inför sommarens Kretaresa, 16 nätter denna gång. Tre hotell på 10nätter har vi hittills bokat, en uppdelning på 2 och 4 nätter på hotell 4 och 5 har vi kvar att boka. Har några på gång, men inte riktigt bestämt mig ännu man vill ju att det ska vara så bra som möjligt.
Lycka till och ha det så bra i Barcelona!

Ann-Louise 27 mars, 2017 - 23:10

Det låter verkligen härligt med hela 16 nätter på Kreta! Hoppas du hittar riktigt bra hotell för alla nätterna.

Kommentarsfältet är stängt.