San Diego

Hotelltips – The Sofia Hotel i San Diego

av Ann-Louise

San Diego är relativt dyrt när det gäller hotell men det finns också några riktigt fina hotell att välja på. Vid de flesta av mina/våra besök i San Diego har jag bott hos vänner men jag har även bott några nätter på budgethotell som Days inn och Travelodge. De är helt ok om du bara vill ha en säng att sova i men om du vill att hotellvistelsen ska bli en del av semesterupplevelsen så rekommenderar jag att lägga lite extra pengar på ett mysigt hotell med bra läge.

Säng The Sofia Hotel San Diego

Tyvärr hann jag inte ta något foto innan lakanen blev skrynkliga…

Senast vi var i San Diego så gjorde jag som vanligt en massa research innan jag bokade hotell och hittade då The Sofia Hotel. Hotellet har en lång historia och även om namnet har ändrats så har det legat ett hotell på den här adressen sedan 1927. Då hette hotellet Pickwick Hotel och det blev The Sofia Hotel år 2006.

The Sofia hotel San Diego

I hotellkorridorerna finns tavlor som berättar om hotellets historia.

Hotellets adress är 150 West Broadway och det är ett bra och centralt läge. Vi anlände med tåg mitt i natten och det var en kort promenad från tågstationen till hotellet. Det är också nära till havet samt till shopping, hotellet ligger bara något kvarter från ett av mina favoritshoppingcenter, Westfield Horton Plaza. Det är också bara en kort promenad till Gaslamp Quarter som är en av de mest kända sevärdheterna i San Diego.

På hotellet finns en trevlig restaurang, Currant Brasserie, där vi åt middag andra kvällen. De hade goda hamburgare och väldigt hjälpsam och trevlig personal. Vi satt ute och åt vilket var väldigt mysigt i den varma september-kvällen.

Menyn på Currant Brasserie

Menyn på Currant Brasserie

Tyvärr har jag väldigt få bilder från The Sofia Hotel och de få bilder som jag har och som finns i det här inlägget är tagna med min iPhone. I vanliga fall så brukar jag inte släppa in resten av familjen på rummet förrän jag fotograferat det från alla vinklar. Men den här dagen hade vi varit på Disneyland hela dagen från 7 på morgonen, åkt tåg från Anaheim till San Diego och kom fram till hotellet efter midnatt. Då var det inte riktigt läge att stoppa någon från att gå raka vägen in på rummet och kasta sig i sängen…

That-a-Way The Sofia Hotel

Statyn That-a-Way står utanför hotellets entré och pekar in mot hotellets lobby.

Hotellet var verkligen toppen på alla sätt, trevlig personal, jättefint och fräscht rum och toppenbra läge. Det enda jag möjligtvis skulle kunna klaga lite på var att rummet, med sina två dubbelsängar, var lite i minsta laget. Det här var vårt sista stopp innan vi reste hem efter att ha varit några veckor i Kalifornien vilket innebar att vi ägnade sista kvällen på hotellet åt att försöka optimera packningen så mycket som möjligt. Och det fanns tyvärr inte så mycket plats för resväskorna i rummet. I vårt fall löste vi det genom att använda en av dubbelsängarna till packningen men för en familj som behöver ha båda dubbelsängarna till att sova i skulle det kunna bli lite trångt. Men bortsett från det så är det ett hotell som jag varmt rekommenderar om du ska åka till San Diego!

Läs gärna mina andra hotelltips.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Caroline 14 mars, 2017 - 16:39

Haha, det där känns igen att vilja fota innan familjen stormar in och ”förstör” hotellkänslan.

Svara
Ann-Louise 14 mars, 2017 - 17:56

Ja, det är ju verkligen inte alltid så populärt att tvinga resten av familjen att vänta utanför rummet medan man springer runt därinne och fotograferar 😉 Men samtidigt vill man ju ha fina bilder på rummet utan skrynkliga lakan som det blev i just det här fallet

Svara

Lämna gärna en kommentar