Sagrada Família Gaudi Barcelona

Sagrada Família

av Ann-Louise

Om du ska åka till Barcelona så får du absolut inte missa ett besök i fantastiska Sagrada Família. När jag besöker sådana här riktigt välkända platser eller byggnader kan jag ibland känna en liten besvikelse efteråt för att besöket inte riktigt levde upp till förväntningarna men så var det verkligen inte här. Sagrada Família var värt både väntan i kö och priset för entrébiljetterna. Vi hade i och för sig tur och behövde inte stå i kö så länge men så var vi också på plats tidigt på morgonen precis när de öppnade.

Den första stenen till Sagrada Família lades 1882 men byggnationen påbörjades först 1883 då Antoni Gaudí övertog arbetet som arkitekt. Gaudi dog 1926 efter att ha blivit påkörd av en spårvagn och efter hans död har flera olika arkitekter fortsatt arbetet med att fullborda kyrkan som fortfarande inte är färdig, därav lyftkranarna på bilden ovan.

Sagrada Família

Det högsta tornet, som kommer att bli 172,50 meter högt, är fortfarande inte byggt. År 2026 har nämnts som det år som kyrkan äntligen ska stå färdig, för att hedra 100-årsdagen av Gaudis död, men det är oklart om den verkligen hinner bli klar i tid. Att det tagit så lång tid att få klart byggnationen av kyrkan beror bland annat på att hela bygget finansieras av privata donationer samt av de inträdesavgifter som betalas av kyrkans besökare.

Sagrada Família

Kyrkan är öppen 09,00 – 20,00 under högsäsong (april – september). Öppettiderna under resten av året varierar och finns på kyrkans hemsida. Det finns flera olika typer av biljetter som bland annat ger tillträde till tornen eller en guidad tur. Vi valde den billigaste typen av biljett, Basic Ticket/Discover the Sagrada Família. Inte just för att den var billigast men för att vi trivs bäst med att promenera runt på egen hand och för att vi inte ville gå upp i tornen. Barn som är 10 år och yngre går in gratis.

Sagrada Família

Man kan köpa biljetter i förväg på nätet, vilket vi inte hade gjort då vi inte var helt säkra på vilken dag som vi skulle gå dit. När man beställer biljett på hemsidan så måste man nämligen bestämma både datum och klockslaget för besöket. Om man vet exakt när man vill gå dit så kan det vara klokt att köpa biljetterna i förväg och då slippa mycket av köandet.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

FREEDOMtravel 19 april, 2017 - 05:07

Kyrkan är cool! Vi hade skip the line-biljetter när vi var där, vilket var skönt!

Svara
Ann-Louise 19 april, 2017 - 22:43

Ja, det är nog smart att ha sådana biljetter så man slipper stå så länge i kö.

Svara
Madeleine 19 april, 2017 - 09:55

Sol och värme hade inte suttit fel nu känner jag! *avis*

Svara
Ann-Louise 19 april, 2017 - 22:42

Jag håller med! Hade hellre varit i Barcelona nu än här hemma i vinterkylan.

Svara
Caroline 21 april, 2017 - 08:42

Barcelona var faktiskt ett förslag när vi var några stycken som pratade om en 40årsresa, tyvärr rann allt bara ut i sanden. Men staden finns kvar och jag kommer nog komma dit någon gång 🙂

Svara
Ann-Louise 21 april, 2017 - 16:37

Ja, Barcelona måste du absolut åka till någon gång. En sådan fantastisk stad! 🙂

Svara
Mina bästa Barcelonatips – Från Stad till Strand 27 april, 2017 - 19:26

[…] Sagrada Familia Ett måste om man är i Barcelona för första gången. Och kanske även andra gången. Vi var inne i kyrkan vid vårt första besök men återvände nu för att fotografera kyrkan från utsidan igen eftersom vädret var mycket bättre den här gången. Kyrkan gör sig helt klart bättre med blå himmel som bakgrund än den grå himmel vi såg första gången vi var där. Att gå omkring inne i kyrkan är verkligen helt magiskt. Läs mer om Sagrada Familia här. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar