faneuil hall boston

Lucka 20 – Faneuil Hall

av Ann-Louise

Min favoritbyggnad i Boston

Trots att jag varit många gånger i USA så har jag bara varit en gång i Boston. Jag var där i jobbet 2006 och passade på att kombinera jobbet med några dagars ledighet och sightseeing. Trots att jag bara varit den enda gången i Boston så är det ändå en av mina favoritstäder i USA. När jag var där så promenerade jag runt väldigt mycket och nästan varje promenad tog mig till min favoritbyggnad i Boston, Faneuil Hall.

Faneuil Hall har varit en marknadsplats och möteslokal sedan 1743 och är ett av stoppen på Freedom Trail, närmare bestämt det elfte stoppet. Här hölls USA:s första town meeting och byggnaden kallas ofta för frihetens vagga och yttrandefrihetens hemvist. Tjugofyra gånger om året så kommer mellan 300 och 500 personer hit för att svära trohetseden och bli nya amerikanska medborgare.

Byggnaden är ett National Historic Landmark sedan 1960 och sedan 1994 även ett Boston Landmark.  Framför Faneuil Hall ligger Quincy Market, North Market och South Market. Tillsammans utgör dessa tre historiska byggnader Faneuil Hall Marketplace med affärer och restauranger.

Om du vill besöka Faneuil Hall så är öppettiderna vanligtvis 09.00 – 17.00. Det är gratis inträde.

Här kan du läsa om min promenad på Freedom Trail i Boston och här kan du läsa alla inlägg som jag har skrivit om USA.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar