6 Grekland/ Kos

Lucka 19 – Mysiga byn Zia

Zia Kos Grekland

Den mysigaste byn på Kos

Vi har varit två gånger på den grekiska ön Kos och båda gångerna har vi gjort en utflykt till den lilla byn Zia som ligger cirka 15 km från Kos stad. Byn ligger på sluttningen av Kos högsta punkt, berget Dikaios. Tack vare det så har man en fantastisk utsikt härifrån.

I Zia finns flera väldigt pittoreska caféer, bland annat The Watermill of Zia och Old House Café. Det finns också ett antal restauranger, varav några har en riktigt fint utsikt över ön, som till exempel Oromedon där bilden ovan är tagen. Man kan också passa på att shoppa souvenirer eftersom det finns en hel del turistbutiker här.

Framför allt tycker vi om att bara strosa omkring i byn med kameran. Här finns gott om de typiskt grekiska färgerna, blått och vitt, vilket är ett tacksamt motiv att fotografera. Om du ska till Kos får du absolut inte missa att göra ett besök i Zia!

Här kan du läsa ett längre inlägg om Zia och se många fler bilder från byn.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Fantasy Dining
  19 december, 2018 at 18:52

  Älskar små mysiga grekiska byar. 🙂

  • Svara
   Ann-Louise
   19 december, 2018 at 22:07

   Håller med, visst är det något visst med dem!

 • Svara
  Christine - 29°
  19 december, 2018 at 20:46

  Så mysigt! 🙂

  • Svara
   Ann-Louise
   19 december, 2018 at 22:08

   Ja, det är ett riktigt mysigt ställe! 🙂

 • Svara
  Marias Memoarer
  21 december, 2018 at 15:17

  Det är något speciellt med vitt och blått <3

 • Skriv en kommentar