markuskyrkan venedig

Dags att planera resan till Venedig!

av Ann-Louise

Karta Venedig

Igår kom den äntligen, guideboken om Venedig som jag beställde för någon vecka sedan från Adlibris. Det kan tyckas onödigt att köpa guideböcker numera när all information finns tillgänglig på nätet men jag gillar verkligen känslan av läsa en riktig guidebok. Dock köper jag inte längre de allra tjockaste böckerna utan numera brukar det bli de här lite tunnare ”Topp 10-böckerna” som innehåller det allra viktigaste om resmålet. All annan information hittar jag på Internet och numera har jag börjat spara informationen som skärmdumpar i iPhonen/iPaden för att vi ska ha den riktigt lättillgänglig under själva resan. Jag brukar också skapa ett Excel- eller Worddokument med information om öppettider, adresser, bussar, båtar och så vidare, som vi skriver ut och tar med på resan.

topp tio venedig reseguide

Eftersom vi var begränsade till att boka resan de dagar då det fanns Eurobonus-biljetter kvar så har vi bara 1½ dag i Venedig vilket gör det än viktigare att ha en bra planering för att hinna med det vi vill se. Vi har några ”måsten” på listan:

  • Markusplatsen
  • Markuskyrkan
  • Dogepalatset
  • Suckarnas Bro
  • Rialto-bron
  • Rialto-marknaden
  • Canal Grande

Utöver de här sevärdheterna vill vi mest strosa runt i staden och se var vi hamnar och bara titta på kanalerna, gondolerna och husen. Samt förstås äta och dricka gott.

Har du något tips på vad vi inte får missa i Venedig? Skriv gärna en kommentar i så fall.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

FREEDOMtravel 21 maj, 2017 - 21:13

Venedig är fint! Vi har varit där tre gånger faktiskt. Du har ju listat de viktigaste platsen! Jag kan oxå rekommendera att åka med vaporetto-båtarna samt att äta italiensk glass 🙂

Svara
Ann-Louise 21 maj, 2017 - 21:48

Ja, de sakerna ska vi definitivt göra också! 🙂

Svara
Fantasy Dining 30 maj, 2017 - 10:45

Åh Venedig! Dit vill jag resa någon dag.

Svara
Ann-Louise 30 maj, 2017 - 18:08

Det tycker jag absolut att du ska göra! 🙂 För mig har det varit en dröm i många år så det ska bli underbart att äntligen komma dit.

Svara

Lämna gärna en kommentar